Profilul unui găinar, candidat la șefia județului Constanța

E putred de bogat sau, cel puțin, așa spune lumea. Mai are puțin și cumpără secția penitenciară din localitatea pe care o păstorește de două decenii (vezi foto 1 și 2). 

“În anul în care ajunge primar, firma fanion a familiei înregistrează un profit de 1000 de euro. Doar 1000 de euro. În anul următor, 10.000 de euro, iar peste încă un an 5000 de euro. Apoi, pe măsură ce anii petrecuți în funcția de primar au trecut, profitul firmei explodează. Astăzi, la 20 de ani distanță, firma familiei Mitroi înregistrează un profit de 4 – 5 milioane de euro anual. Păi nu e bine să fii primar?”, scria, despre personajul nostru, jurnalistul constănțean Dorian I. Hapurnea.

Florin Mitroi este sfertodoct, mimează inteligența, dar, în secret, se mândrește cu  școala vieții. Din când în când, dă în mintea interlopului. Se  vrea șef peste județul Constanța, dar are aerul unui mic găinar din Tărgu de Floci, locul din care, spun unii, s-ar fi ridicat Mihai Viteazul. Atenție ! Nu este vorba despre manelistul Florin Mitroi, ci despre liderul penelist cu același nume actualul primar al comunei Valu lui Traian. Cu subordonații și cu cei care îi stau în cale, Mitroi din Valu, candidatul Partidului Național Liberal ( PNL) pentru șefia Consiliului Județean Constanța la alegerile din 9 iunie, este agresiv, tupeist și obraznic.

„Vi se pare normal ce se întâmplă în Valu lui Traian, comuna în care nimeni nu are curajul să candideze împotriva lui Mitroi? Dacă cineva îndrăznește să-l critice sau să-i facă anticampanie se trezește aruncat pe scări…”, a spus Ludovic Orban, fostul coleg de partid al lui Mitroi, într-o conferință de presă, în luna aprilie 2024.

Nu demult, în presa locală și în cea națională, au apărut adevăratele talente ale viitorului președinte al CJ Constanța, Florin Mitroi: bătaia, palma peste bot și scuipatul. Dosarele agresorului Mitroi au fost acoperite de unii procurori cu alte dosare instrumentate împotriva victimelor sale, cum ar fi fostul șef al Poliției locale Valu și un cămatar catalogat drept alcoolic” din comuna minune Valu.

Nu știm dacă s-a inspirat din realitate – lângă uriașul domeniu care poartă numele latifundiarului Mitroi, care se întinde peste Valu lui Traian și Murfatlar, funcționând “Secția Exterioară Valu lui Traian a Penitenciarului de Maximă Siguranță Poarta Albă”- dar în conferința susmenționată, Orban a mai spus : “Vreți ca județul Constanța să devină pușcăria în care a transformat Mitroi Valu lui Traian? El va face același lucru”. O fi bine, o fi rău? Dumneavoastră, alegătorii, veți hotărî în 9 iunie, la urna de vot. Noi vom reveni cu amănunte.

E.O.O.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 14
Eduard O. Ohanesian 148 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Ca sa-si primeasca ceea ce merita acest Dinu Paturica arogant-alunecos, trebuie lasat sa ajunga acolo sus langa flacara lampii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.