Promovabilitatea la Bac în Bucureşti a crescut cu 1,77% după contestaţii

Promovabilitatea la bacalaureat în Bucureşti a crescut cu 1,77 la sută după rezolvarea contestaţiilor, ajungând la 43,8 la sută, a declarat, vineri seară, pentru MEDIAFAX, inspectorul general şcolar Cristian Alexandrescu.

Înaintea contestaţiilor, promovabilitatea în Capitală a fost de 42,03 la sută.

După rezolvarea acestora, promovabilitatea a crescut la 43,8%, a spus Cristian Alexandrescu.

Inspectorul general şcolar a dat asigurări, vineri, că lucrările au fost corectate în condiţii de siguranţă, fără să fie înregistrate incidente legate de o eventuală pierdere a unora dintre acestea.

Lucrările contestate de elevii din Capitală nemulţumiţi de notele obţinute la probele scrise ale examenului de bacalaureat au fost recorectate la Braşov.

În Bucureşti au fost înregistrate 9.138 de contestaţii la bacalaureat, dintre care câte 3.000 la limba şi literatura română şi matematică, iar 500 la fizică, restul fiind distribuit pe celelalte discipline, potrivit inspectorului general şcolar, Cristian Alexandrescu.

Acesta a adăugat că aproximativ 80% dintre candidaţii care au contestat rezultatele la bacalaureat au medii foarte mici, între 2 şi 4, astfel că şansele ca aceşti tineri să promoveze rămân scăzute.

La sesiunea iunie-iulie a examenului de bacalaureat promovabilitatea a fost 42,03 la sută înaintea contestaţiilor, cea mai mică înregistrată vreodată după Revoluţie, a spus inspectorul general şcolar Cristian Alexandrescu.

În 2010, promovabilitatea la bacalaureat în Capitală a fost de 61,26 la sută, iar în 2009 de 76,32 la sută.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.