Ziua PROTESTELOR și restricțiilor în București. Promisiunile Guvernului!

Update: Activitatea UBER și Bolt ar putea fi blocată în România. Transportatorii susțin că au primit asigurări că săptămâna viitoare Guvernul va apoba noi reguli în privința acestor activități. Protestul transportatorilor s-a încheiat aproape după patru ore.

Update: Guvernul le-a promis deja protestatarilor că sintagma cerută de ei din legea taximetriei va fi eliminată în următoarea ședință de Guvern.  Este vorba despre sintagma care îi obliga pe șoferii de taximetrie să aibă autorizație de la Primăria Capitalei.

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) organizează, miercuri, un protest în Piaţa Victoriei din Bucureşti, reclamând că mult aşteptatele Ordonanţe de Urgenţă în domeniul transporturilor de pasageri, promise de Guvern, sunt blocate pe circuitul de avizare. Transportatorii afirmă că sectorul de activitate nu s-a mai întâlnit niciodată cu un asemenea moment, ce riscă să blocheze iremediabil transportul rutier naţional şi judeţean de pasageri.

Protestul FORT a fost autorizat de Primăria Capitalei. ”După alte două săptămâni, mult aşteptatele Ordonanţe de urgenţă în domeniul transporturilor de pasageri, promise de Guvern, sunt blocate pe circuitul de avizare. Federaţia Operatorilor Români de Transport – F.O.R.T. consideră că sectorul de activitate în cauza nu s-a mai întâlnit niciodată cu un asemenea moment, ce riscă să blocheze iremediabil transportul rutier naţional şi judeţean de pasageri. Solicitările membrilor F.O.R.T sunt simple, iar argumentele au fost deja introduse în fundamentarea celor două acte normative blocate acum la nivel guvernamental, în principal din cauza aceloraşi grupuri de interese ce încearcă să folosească legislaţia pentru propriul interes şi buzunar”, au transmis transportatorii.

FORT solicită Guvernului rezolvarea problemelor cu adevărat prioritare pentru piaţă de transport pasageri, respectiv eliminarea sintagmei ”în mod repetat” din legea taximetriei pentru a combate eficient transportul ilicit de persoane şi prelungirea programelor interjudetean şi judeţene de transport pasageri.

”Orice altă completare adusă acestor două modificări esenţiale, nu reprezintă altceva decât încercări disperate ale unor indivizi de a modifică legea pentru acoperirea unor ilegalităţi sau situaţii litigioase. Protestul se desfăşoară pe modelul celui ce a declanşat modificarea legii RCA, la acesta participând membrii federaţiei din întreagă ţară, prezenţi la manifestare cu autobuze, autocare şi autoturisme”, au mai transmis transportatorii.

Protestul este programat să înceapă la ora 8.30. Brigada Rutieră a Capitalei a început deja reconfigurarea traficului pentru buna desfăşurare a protestului. Restricţiile vor fi valabile până la ora 15.00.

Circulaţia în Piaţa Victoriei este resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului României, între Bd. Aviatorilor şi Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Cal.Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzeşti şi Bd. Lascăr Catargiu.

Rute alternative: Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Şos. Bucureşti-Ploieşti; – Bd. Ion Mihalache – Bd. Mareşal Averescu – Bd. Mărăşti – Piaţa Montreal – Şos. Bucureşti-Ploieşti.

Sindicaliştii Sanitas protestează, miercuri, sediul Ministerului Muncii şi pregatesc un miting de amploare în luna aprilie.

Săptămâna trecută, 280 de sindicalişti au pichetat Ministerul Sănătăţii, iar după întâlnirea cu ministrul Sorina Pintea au transmis că apreciază reluarea dialogului, dar raportarea sporurilor la salariul din 2019, pentru toţi angajaţii din Sănătate şi Asistenţă socială, precum şi eliminarea sporului de continuitate din plafonul de 30% sunt condiţii ne-negociabile, conform news.ro.

Sindicaliştii Sanitas anunţă că, miercuri, între orele 11.00 şi 13.00, protestează la sediul Ministerului Muncii.

„(…) Legea 153/2017 a creat un nivel ridicat de aşteptare, iar OUG 114/2018 a produs o gravă afectare a evoluţiei fireşti a veniturilor salariaţilor din sănătate şi asistenţa socială, (…) actele normative cu caracter salarial din ultimii doi ani sunt contradictorii şi au prevederi interpretabile care au condus la aplicarea lor neunitară şi discriminatorie, (…) ianuarie 2019 nu a adus creşteri reale de venituri salariaţilor care, conform Legii 153/2017, urmau să beneficieze de acestea, iar celor care au beneficiat de creşteri în martie 2018 limitele impuse de OUG 114/2018 le-au produs pierderi importante de venituri”, susţine Sanitas, într-un comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.