Klaus Iohannis și cancelarul Austriei au discutat la Cotroceni despre Schengen. Rezultatul

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis joi că avut o întrevedere cu cancelarul Austriei, Karl Nehammer, iar unul dintre subiectele abordate a fost aderarea deplină a României la spaţiul Schengen. Rezultatul discuţiei? Ca-n gară.

„În discuţia mea cu cancelarul Karl Nehammer am convenit să continuăm procesul de aderare deplină a României la Schengen până când vom atinge acest obiectiv final. UE trebuie să fie unită, puternică, prosperă şi acest lucru va consolida şi mai mult securitatea UE pentru beneficiul tuturor cetăţenilor noştri”, a scris Klaus Iohannis pe platforma X.

 

Karl Nehammer se află la Bucureşti unde se desfăşoară, timp de două zile, Congresul Partidului Popular European.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Marieta Visan 267 Articole
Autor

31 de Comentarii

 1. Nedepășind performanțele unui ciocănar deservent al sistemelor de frînare ale vagoanelor CFR , normal că rezultatul discuţiei e ca-n gară .

 2. Vrajeli butoanele se imping de la comitelul central al uniunii europene sovietica cu stapini khazari

 3. A vorbit Mutul cu individul ăla din Micuța și hoața austrie ! Bătaia de joc la adresa României va continua atâta vreme cat avem acești diletanți calici în fruntea țării.

 4. Am participat cu multi ani in urma la un curs pfp la Oberammergau! Europenii(germanii) erau mielușei și austriecii aveau ciocul mare! Succesuri guys!

 5. austrie-i nu-i ajunje, fără plată: petrolul, pădurile, băncile (ălea comerciale nu alea dân parc), asigurările!?! Păcat, va veni vremea să plătească pentru TOT(din Istorie) și neavând cu ce va plăti cu…teritoriu, ce va ajunge o simplă provincie.

  Trist, că unii nu ÎNȚELEG, că nu poate fi păcălită …LEGEA COMPENSAȚIEI 🙁

 6. 2 nemti-goti/cu trecut salbatic,imbracati in piei de ursi/se flatuleaza degea
  ba…ala.si asta,2 netrebnici,urati si fara minte,ne sacaie cu tampenii inutile.
  ce-i PP.=P-pipi rosu si iarasi P-pipi rosu
  BA,GOLANASI STRAINI DE DACIA ROMANIA=PLECATI IN SIFILANKA

 7. O discuție așa,ca între țipțeri.Iohannis l-a întrebat cum e vremea la Viena,Nehammer i-a amintit lui Iohannis de niște lebede iar doamna Delia i-a servit cu schnapps și ștrudel.Schengen?Nein,nein,nein !!

 8. Bla bla bla am discutat cu Cancelarul Austriei, nu aumai avut baietii crema de pantorfi, ca-i faceam pantofii lu Nehammer

 9. ‘ Am înfrânt …’ râmâne cum vrea Austria și, și Austria nu vrea, și acolo vor fi alegeri!

 10. „În discuţia mea cu cancelarul Karl Nehammer am convenit să continuăm procesul de aderare deplină a României la Schengen până când vom atinge acest obiectiv final. ————–
  Asa cum ne prezinta tradatorul de tara de la Cotroceni intilnirea lui cu Karl Nehammer,subiectul a ramas la fel ca inainte, la stadiul de a se continua procesul de aderare, pana cind vor fi atinse toate obiectivele .Cu alte cuvinte la anul si la multi ani ! Plavanul asta de sas nu a reusit sa faca nimic bun in tot mandatul lui de presedinte pt. tara asta ,inafara doar de a ne aduce in tara trupe de militari straini ,si a pune in pericol linistea si securitatea tarii si al romanilor.

 11. Afara cu OMW din tara ; afara cu bancile austriece din Romania : afara cu jefuitorii padurilor romanesti ! Cozile de topor romanesti, care au transformat Romania , intr-o colonie austriaca, intr-o vaca de muls austriaca , intr-o bataie de joc austriaca , sa fie deferite justitiei , pentru jaf si coruptie! Eh, asa ceva nu este posibil, intr-o tara aflata pe primul loc , in UE, in ceia ce priveste coruptia ! Nu se poate ! Pai , ce , sa ramana tara fara guvernanti , fara parlamentari si fara justitie ? Traiasca slugarnicia si obedienta romaneasca! Sa ne traiasca corupti si jefuitorii nostrii autohtoni, imuni in fata justitiei ! Ce ne-am face fara ei ? Ei sunt tara , ei sunt democratia , ei sunt progresul, ei sunt viitorul de aur al Romaniei ! Bine , bine , dar restul? Pai, restul nu conteaza, un zero absolut!

 12. mai pierdem ceva resurse, ca deja s-a prelungit licenta pentru PETROM.
  S-a prelungit chiar inainte de termen!
  Imi pare rau dar chiar am ajuns o colonie africana.

 13. BUNĂ!
  Ce sa negociezi cand esti captiv?
  Când te are la mână, cand esti prins de nas.
  NIMIC DE LA NIMIC.

 14. IO,CA RUMAN DAC,II FLEGMENTEJ PA ASTIA TREI-plus catelul-.NEA
  MURILE LOR COTROPITOARE imperiul austro-moghir,ne-au furat 300 ani.TURCALETII NE-AU FURAT 600 ANI.AZMERICANII DIN 1990.DECI
  3 HOTI PUTUROSI SI FRAIERI,CARE FURA SI UCID POPOARE.RUSINE,
  DERBEDEILOR MURDARI FARA CREIER.RUMANII,IS MAI CORECTI.BA,
  BA..PEPELISTILOR SUGRUMATI LA CREIER.DATI INAPOI TOT DE ATI
  FURATSI OMORAT.O SA VA BLESTEME DE MOARTE TARANII RUMANI

 15. FRĂȚIORUL cu ȘORTzULEȚ SchweinHoffer Drujbaru’ să trăiască !
  Bineeee, măRog…🤮

 16. ai uitat rusii, vreo 45 de ani sii inca mai au siderurgia, parte din OMV, aluminiul, rafinariile, tezaurul…

 17. Conversatia a fost cordiala:
  Nehammer: Ce facem,mai Klaus? Va primim sau nu va primim in spatiul Schengen?
  Dulapul: Ce Schengen?!!? Da-i dracului de jigodii!

 18. Nimic nou atata timp cat avem slugi si pupincuristi ai occidentului la conducerea tarii.
  Daca am fi avut patrioti demni la conducerea tarii, am fi fost in Schengen din 2010-2011.

 19. Miroase de la o posta că, u. e. e noul imperiu austro-ungar! Putin se strica de ras la burta și de aia Trump nu mai vrea să investească în războiul rușilor!

 20. Cat de naiv sau fraier ai putea fi tu ca cititor, ca sa crezi ca un individ care in 10 ani de presedintie, nu a facut nimic altceva pentru Romania si cetatenii ei, decat sa cheltuiasca cu toptanul bani pentru relaxare, lux si linguseli pe la Viena, Berlin si Bruxelles, se trezeste taman acum, la sfarsit de mandat sa discute pe bune problema aderarii la Schengen cu cancelarul care nu mai are ce primi la schimb. Ne-a luat tot si acum putin ii pasa de mesajul de sustinere votat de smencherii indiferenti de la PPE.

 21. ce nu inteleg ruminii e ca se vede ca ai niostri conducatori sint in teresati din pozitia lor doar de imaghine si impresii nu de substanta …ciuca ciolacu covrigaru si johansky foarte interesati de soarta ucrainei si mai putin de a romaniei …neuhammer sigur nu se vede asociat cu astfel de indivizi …zimbetele si taina ce-o face4 cu ei e de complezenta

 22. Mai potrivit ar fi fost sa-i transmita un Huuuuu ! din partea romanilor.

 23. Pe surse, Ioha a negociat preturile la hotelul unde va merge la schi in Austria

 24. Congresul PPe tinut la Bucuresti a fost o formula de a cheltui 3 zile bani publici. Dorinta lui KWI de a primi in schimb o functie in UE. In fond platit-o cu acest congres. De ce nu a fost congres in Croatia, Letonia, Slovacia, Bulgaria. Guvernul din Ro stia ca nu va avea parte de Schengen nici acum nici in viitor. Austria mai vrea paduri, minereuri, sare din Ro cat mai pe gratis.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.