Viktor Orban, dezlănțuit la adresa liderilor UE și a „planului Soros”

Prim-ministrul ungar Viktor Orban a descris noua conducere UE ce se profilează, sub un potenţial al doilea mandat de preşedinte al Comisiei Europene al Ursulei von der Leyen, drept o ‘coaliţie pro-război, pro-migraţie şi anti-economie’.

Într-un interviu acordat vineri postului de radio de stat ungar, Orban, aflat într-o vizită în Germania, a declarat că o coaliţie ‘din ce în ce mai de stânga’ a conservatorilor, social-democraţilor şi liberalilor, care împreună deţin o majoritate în noul Parlamentul European, a ajuns deja la un acord în această privinţă.

‘Aceasta este o coaliţie pro-război care s-a strâns laolaltă pentru a accelera alunecarea Europei în război’, a afirmat el, arătând că Europa trece printr-o etapă de militarizare fără precedent de la Al Doilea Război Mondial.

La reuniunea informală de luni de la Bruxelles a liderilor UE nu se ajunsese încă la un acord cu privire la persoanele care vor ocupa principalele funcţii din UE în urma alegerilor europarlamentare din iunie.

Cu toate acestea, este ‘un meci al cărui fluier de început a fost dat deja’, a spus Orban.

În opinia sa, Manfred Weber, ca lider al Partidului Popular European (PPE) – partidul cu cele mai multe mandate în viitorul PE -, a jucat ‘rolul lui Belzebut’ (diavol) în forjarea acestei coaliţii.

Weber este ‘un vechi duşman al Ungariei’, iar von der Leyen este ‘doar o fetiţă de altar’ pe lângă el, a mai spus Orban.

Potrivit lui, coaliţia ‘weberienilor’ va executa aşa-zisul ‘plan Soros’, prin care miliardarul american de origine evreiască născut în Ungaria încearcă să inunde Europa cu imigranţi pentru a le fura naţiunilor europene identitatea creştină şi naţională.

‘Un schimb de populaţie are loc în Europa, persoanele albe, creştine, cu conştiinţa tradiţiilor – europenii, să spunem – devin tot mai puţine, iar numărul migranţilor importaţi creşte’, a continuat Orban.

În acest context, un efect al imigraţiei masive este faptul că Germania ‘nu mai seamănă’ cu ce era, crede premierul ungar.

‘Dacă este să o compar cu ţara de acum zece ani, gustul nu mai este acelaşi, mirosul nu mai este acelaşi’, a spus el, criticând o ţară total transformată, cu ‘sute de mii’ de migranţi beneficiari ai recentei relaxări a condiţiilor de dobândire a cetăţeniei.

Altădată un exemplu ‘pentru poporul său muncitor’ şi ‘ordinea sa’, Germania este de acum ‘o lume colorată şi multiculturală’, ceea ce are ‘tot felul de efecte’ asupra societăţii, a apreciat el.

Liderul naţionalist, cunoscut pentru poziţiile sale anti-migraţie, s-a felicitat că în 2015 a închis poarta pentru refugiaţi şi ‘a păstrat o insulă de pace’ în Ungaria, spre deosebire de Germania, care a primit atunci aproape un milion de persoane.

Viktor Orban se va întâlni în cursul după-amiezii cu cancelarul german Olaf Scholz, după ce cei doi au asistat miercuri seară, la Stuttgart, la meciul de fotbal dintre echipele lor naţionale la campionatul european.

Ungaria va prelua la 1 iulie pentru un semestru preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 10

14 Comentarii

 1. A SPUS D-L ORBAN VREUN NEADEVĂR? PĂCAT-ORBAN RĂMÂNE CU ADEVĂRUL ȘI EUROPA CU DISOLUȚIA !

 2. „Democratizarea” accesului la informație lasă U.E. în dânsul gol. Distinsa Iuropa trece prin cea mai neagră perioadă a existenței sale. Spre bucuria comentatorilor plătiți ai Cotidianului. Dar noi, ăștia liberi, citim și alte surse. E bine să nu uitați. Fiindcă avem dreptul să cerem socoteală.

 3. Ungurii au fost primii care in 1957 s-au opus dictaturii politice. La fel o fac si acum.

 4. Ăla bbarbat ,a știu să vsvoate ONG-ul lui Gyuri Soros cu șuturi in dos ,afară din Ungaria , c-am ce trebuia să facă și România ,încă din anii 90 ,când a aterizat pe aeroportul Otopeni , pentru a inspecta resursele țării ,ce urmau a fi înstrăinate către companiile străine pe preț de nimic,prigoana și dezastru pentru omenire ,va venii la de apus ,acolo se clocesc toate aceste planuri satanice

 5. Ăla bbarbat ,a știu să scoată ONG-ul lui Gyuri Soros cu șuturi in dos ,afară din Ungaria , cam ce trebuia să facă și România ,încă din anii 90 ,când a aterizat pe aeroportul Otopeni , pentru a inspecta resursele țării ,ce urmau a fi înstrăinate către companiile străine pe preț de nimic,prigoana și dezastru pentru omenire ,va venii de la apus ,acolo se clocesc toate aceste planuri satanice

 6. Ungaria a „inchis” poarta migrantilor care nici nu aveau de gand sa se mute acolo 🙂 asta e ca poanta cu ilegalistul Ceasca, care se ascundea fara sa-l caute nimeni

 7. Nu îmi pla ungurii! Chiar și atunci când exprima dorinte comune cu noi. Asta nu înseamnă ca, punctual, deci nu și în legătură cu poziționarea fata de Rusia lui Putin, nu ar trebui sa ne sprijinim în interese clar comune. Unul comun ar fi fără Ursula. Altul, de ex fără Putin, nu vrea Orban Brunetul!

 8. „…în 2015 […] deosebire de Germania, care a primit atunci aproape un milion de persoane”?
  A primit atunci MAI MULT DE 1,5 milioane de migranți musulmani!
  Acum e Rrominika „pe rol”, în aceeași piesă $$oroșizdă……[Rumburak]

 9. Incredibil curajul acestui me si abilitatea lui de a rezista. Si ce slugi dizgrațioase avem noi.

 10. am mai mult respect pentru Orban decat pentru toti sclavetii rromani care ling unde scuipa Ursula, Blinken si Zelinski… apropo, Dumitru ala de scrie despre meciurile de la UE… o sa aiba voie sa scrie despre steagul Ukropiei cu „Dati-ne inapoi alegerile” care a fost afisat si brusc disparut de catre STASI-ul german?

 11. Păi, ar fi bine să-ți iei notițe,.. căci nu prea ții minte.. Ca in scurt timp după ce iți pică fisa, să vezi că ai fost atenționat..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.