Franţa – Cutia Pandorei

Întreaga Europă cunoaşte un fenomen de afirmare a dreptei suveraniste. Eşecul partidului de guvernământ din Franţa « La Renaissance » la alegerile europarlamentare a creat stupoare tehnocraţilor UE, având în vedere că preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, este vectorul esenţial al unei Europe federale.

Rezultatul este cu atât mai surprinzător cu cât Macron pare a avea arta de a seduce electoratul, fiind cunoscător al dosarelor şi un comunicant remarcabil. Destinul său politic a fost fulgerător, astrele s-au aliniat, purtându-l de foarte tânăr în vârful piramidei. Se poziţionează în viitor preşedinte al UE ca stat supranaţional. După înfrângerea suferită la europarlamentare, în care partidul său « La Renaissance » a fost creditat cu jumătate din voturile partidului lui Marine le Pen « Le Rassemblement National »(RN) a hotărât, spre surprinderea generală, urmând exemplul lui de Gaulle din aprilie 69, să dizolve Ansamblul Naţional; însă contrar generalului, Macron dacă va pierde, nu îşi va asuma înfrângerea şi va rămâne. I se reproşează că a uitat de Franţa al cărui preşedinte este, ocupându-se prioritar de Europa şi în mod special de Ucraina. A evitat să trateze insecuritatea care a gangrenat întreaga Franţă, tolerând o imigraţie ilegală. Francezii l-au sancţionat şi i-au spus clar după 7 ani de guvernare în care situaţia Franţei s-a deteriorat permanent, un « Am înţeles proiectul tău, nu îl mai acceptăm, nu dorim această Europă! ».

Prin acest vot, poporul francez s-a pronunţat în favoarea unei Franţe suverane. O palmă pentru UE ! Această disoluţie rapidă reprezintă un poker politic riscant care poate păcăli partidele politice, dar şi pe Macron însuşi. A aruncat o grenadă între picioarele partidelor, cu efecte imprevizibile. Mizează ca în două săptămâni să poată fi în turul 2 şi să primească sprijinul stângii si a unei părţi a dreptei republicane pentru a invinge extrema dreaptă. Macron a încercat să şteargă umilinţa acestei înfrângeri, însă a deschis cutia Pandorei, aruncând Franţa în situaţia unei ţări inguvernabile. Privită din alt unghi, insistenţa pe care Macron o exercită pentru a convinge ţările din UE la necesitatea unei confruntari cu Rusia, poate fi şi o strategie paradoxal avantajoasă: diminuarea datoriei astronomice a Franţei prin mutualizarea datoriilor europene, evitarea unui conflict civil într-o societate în care tensiunile şi comunitarismul au ajuns la limita insurecţională. De asemenea, spectrul unui război iresponsabil, în mod cinic, ar salva proiectul său federal printr-o apărare comună, ceea ce ar suda popoarele în faţa unei Rusii considerate naziste. Se uită faptul că « Maidanul » din 2014 a fost programat de americani pentru ca Ucraina să devină o viitoare bază NATO în coasta ruşilor. Au inventat fantasmul unui atac al Rusiei împotriva Europei în cazul înfrângerii Ucrainei. În viziunea euro-atlanticilor, războiul, planificat şi alimentat, nu se poate încheia cu o înfrângere în faţa ruşilor. Este o strategie decisă în Biroul Oval şi la Pentagon, a cărei miza nu este atât Ucraina, cât geopolitica viitoarelor zone de influenţă în această regiune a Europei, cum este cunoscut ca au facut-o deseori in istoria dupa al doilea razboi mondial, in diverse zone ale lumii, pentru a-şi impune aceeaşi zonă de influentă.

Nu întâmplător, la comemorarea a 80 de ani de la debarcarea Aliaţilor în Normandia, preşedintele american Biden a rostit o frază care avea zgomotul cizmei în Europa: « Preparaţi-vă să fiţi eroi! ». Ai fi zis că se credea un nou Franklin Roosevelt, cu Rusia, care e văzută de Occident ca o prelungire a nazismului, în locul Germaniei, iar Ucraina era Normandia. S-au deturnat solemnitatea şi memoria eroilor căzuţi pe plajele din Normandia, creându-se un echivalent nejustificat al războiului de azi cu cel de ieri. . În acelaşi timp, serveşte şi sistemului pentru a contra extrema dreaptă identitară, introducând imaginarul fascist. Mesajul e clar pentru întreaga Europă: exrtrema dreaptă suveranistă este fascista, contra Europei, trebuie exclusă. Se rescrie trecutul, iar această prezentare partizană nu este nici decentă, nici morală! Europa devine un sertar al SUA. Europa are întreaga gratitudine pentru participarea Aliaţilor, însă să nu uităm că armata sovietică a lăsat 27 de milioane de morţi şi zeci de milioane de răniţi pentru înfrângerea nazismului. A dus greul războiului; fără ruşi, nu ar fi existat debarcarea în Normandia. Aceasta a contribuit, a scurtat războiul, însă nu a fost victoria decisivă. Armata Roşie nu poate fi umilită! Comemorarea a dat senzaţia că Rusia nu a contat, efortul şi sacrificiul ei au fost neglijate; este dovada unei mari ingratitudini! În 6 iunie 2024, Zelenski se bucura de toate onorurile comemorarii de parcă el învinsese nazismul! Se uită uşor Divizia SS « Galicia » ai cărei soldaţi au promis loialitate poporului ucrainian şi lui Adolf Hitler! Comemorarea s-a făcut mai mult pentru a celebra blocul Occidental şi a-l uni împotriva duşmanului inventat în birourile Washington-ului, începând din timpul administraţiei lui Clinton, fără a se mai ţine cont de promisiunea făcută lui Gorbaciov, o dată ce acesta a dizolvat Pactul de la Varşovia, făcând să cadă Cortina de Fier.

Revenind la semnificaţia victoriei partidului identitar RN în Franţa, acest lucru reflectă că poporul francez nu mai crede într-o clasă politică care are ca proiect depăşirea conceptului de naţiune. Pentru ideologia UE, reperele morale ale societăţii actuale sunt considerate neadecvate progresismului neo-marxist, care trebuie sa devină conceptul obligatoriu al viitorului stat european susţinut de Bruxelles; modelul de viaţă, cu valorile, obiceiurile şi aspiraţiile popoarelor, necesită transformarea, ceea ce are ca efect înstrăinarea oamenilor. Judecătorii Curţii Europene de Justiţie, nealeşi ci numiţi, înlocuiesc constituţiile europene, impunând deciziile lor sutelor de milioane de europeni.
Sistemul nu admite alternanţa decât în cadrul blocului central reprezentat de partidele sistemului. Parisul pare un soviet bizar, elitele votează între ele, privind poporul de la balconul palatului Elysée. Dar pe 9 iunie poporul francez a spus « NU! » politicii macroniene. Replica preşedintelui: Aţi votat, am pierdut! Însă nu aţi votat bine. Vă dau o altă şansă să votaţi cum trebuie. Cei care nu exprimă ideologia sistemului sunt puşi la zid, consideraţi reacţionari, extremişti. Ca pe vremea lui Robespierre, sistemul desemnează instigatori, cum este cazul canalului de televiziune CNews, pus la zid de întreaga presa mainstream, fiind singurul canal liber al tv. franceze. Jurnalismul aservit a devenit angajat al delaţiunii, folosit ca armă a eliminării.

Presa din România, cu excepţia -« Cotidianului »- comandată de la pupitrul Cotroceniului, nu face decât să se înscrie în aceeaşi manipulare şi cenzură. UE nu este o construcţie ci o deconstrucţie, prin deposedarea naţiunilor care o compun de suveranitatea lor. De aceea trebuie subliniată semnificaţia victoriei partidului suveranist din Franţa. Va crea un nou raport de forţe la care se vor adăuga dreptele populiste din Germania, Austria şi Spania. Populismul nu este fascist, este expresia unei revolte politice. Sicriul democraţiei este purtat de toţi acei politicieni lipsiţi de valori morale, care trec peste principiile fundamentale şi interesele naţionale, eliminând constituţiile ţărilor lor în favoarea oamenilor gri, tehnocraţii impostori ai UE. Ura şi fractura socială au devenit stafii care bântuie Europa, alimentate de progresismul woke de la Bruxelles. Asistăm la o înlocuire treptată a vechiului popor creştin european. În acelaşi timp, migraţia afro-arabă dorită de Ursula von der Leyen a început să beneficieze de mai multe drepturi decât europenii autohtoni.

În Franţa de astăzi, există trei Franţe, trei mentalităţi de societate. Prima este a noului Front Popular (Léon Blum se răsuceşte în mormânt ! ): o alianţă a stângii socialiste, comunistii francezi,ecologistii, partidul anticapitalist şi extrema stângă a lui Jean-Luc Mélanchon, trotskistă, islamistă si antisemită, adeptă a unei migraţii masive, care doreste o altă formă a laicităţii, tribunale ideologizante şi încurajarea revoluţiei de gen. Pentru această Franţă, creolizarea populaţiei se vrea o expresie a multiculturalismului. Frontul Popular anunţă că în numele propriilor valori nu va recunoaşte o victorie democratică a dreptei extreme la vot, ameninţând cu haosul general în stradă.
A doua Franţă este cea a lui Macron şi a partidului său » Renaissance »; o Franţă a mondializării şi a uber-izării, o formă de business model care îşi propune destructurarea ei după modelul globalist federalist.
« Le Rassemblement National », partidul lui Marine le Pen reprezintă o dreaptă identitară şi suveranistă, adeptă a unei Europe a naţiunilor; a fost plebiscitată la europarlamentare cu aproape 40%, deci conform teoriei oficiale care consideră extrema dreaptă antirepublicană şi fascistă, ar însemna că 40% din poporul francez este fascist! Acest stigmat ideologic este răspândit de presa aservită, de ambasade si de oamenii gri de la Bruxelles. Aceeaşi mentalitate propagandistică ca şi în România în cazul AUR, chiar dacă acest partid nu este încă bine structurat şi îi sunt imperios necesari oameni de valoare; însă cu toată spaima sistemului trădător intereselor naţionale, este mai apropiat de ţară decât domnul Preşedinte al României. Dar dacă nu eşti în ideologia sistemului, esti acuzat de extremă dreapta, eşti catalogat automat retrograd, fascist şi putinist. Acesta mentalitate este anti-democratică, dictatorială. În sfârşit, o ţară ca Franţa a desconspirat-o şi s-a opus acestei practici totalitare!

Ce concluzie se poate trage de la o guvernare a unei ţări de importanţa Franţei a cărei politică este contestată? Iar dacă UE va lupta împotriva cetăţenilor care au altă opinie decât cea oficială, tratându-i de fascişti, se poate numi o Europă a democraţiei? Sau este o Europă care vrea să-şi impună sistemul ideologic prin federalizare şi dictatură a progresismului neo-marxist importat din America? Am sărit din comunism în neo-marxism! Superbă Europă ne aşteaptă! Abisul dintre diversitate şi coeziune este mai prezent ca oricând, si se adânceşte rapid.
Lecţia Franţei, unul dintre pilierii Europei federale, la europarlamentare, este un semn că popoarele vor să fie libere. Europa este necesară, însă pe baze echitabile, nu autocrate, un termen favorit al preşedintelui Biden. Voinţa popoarelor nu trebuie denaturată de intervenţii exterioare, cum este în cazul Romaniei unde asistăm neputincioşi în aceşti 34 de ani, fără cea mai elementară atitudine civică, la trădarea clasei politice, însoţită de cea a elitei culturale care a trocat atitudinea morală pe favorurile confortului personal.

Un îndemn pentru concetăţeni: Dacă mai simţiţi nevoia să priviţi spinarea unui deal românesc plin de blândeţe, veţi vedea în curba lui lină, obrazul « Muzei adormite » a lui Brâncusi. Veţi realiza mândria de a fi români, dornici de o Europă în care să fiţi respectaţi. Acest sentiment l-am avut vizitând expoziţia lui Brâncuşi de la muzeul Beaubourg.
Brâncuşi a plecat în lume cu stâlpul porţii de acasă şi s-a întors cu infinitul. Ne-a dat tuturor românilor un paşaport pentru universalitate, ceea ce nici un preşedinte nu a reuşit!
Nu-l folosiţi să faceţi trafic la frontieră.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 34

36 de Comentarii

 1. Oamenii s-au saturat pur si simplu de birocratia tehnocratica, partea vizibila a unei hegemonii globale in plina expansiune. Dreapta suveranista este un termen cliseu care poate fi intins spre extreme

 2. Sincer, am citit într-o răsuflare..
  E f. simplu ce zice autorul. Și adevărat.. Criza ce se lasa peste Europa da naștere de haos și în mințile oamenilor care se arunca in valurile ideologiei de partid..
  Să ne amintim de ideologia născută în pivnițele Münhenului in 1933..Revanș si criză:două componente de bază a războiului.

 3. Culmea!De ani de zile dl Râmniceanu sede la Paris, in hulita Franta,mai precis din 1991,unde picteaza si sculpteaza
  E de bon ton sa arunci cu pietre in parintii adoptivi….

 4. Europa federala a fost ( din 9 iunie nu Mai este ) un proiect drag liberalilor progresivisti din Lumia Noua , care a gasit cativa descreierati si in Europa,Macron find unul dintre acestia.
  Acum,potrivit ziarului german Frankfurter Allgemeine Zeitung, extremistii de dreapta de ieri sunt “ adevaratii europeni” de astazi… ( vedeti rezumatul articolului din FAZ in ziarul “ Gandul “ )

 5. Ce e val,ca valul trece.Spunea un-poiet-.Pe valul expansiunii americane spre est ,de cucerire a imenselor resurse ale Rusiei si inchiderea cercului hegemonismului american pe toata planeta,s-au urcat toate scursurile natiunilor strabatute.Din pacate valul a ajuns si in profunzimea societatilor vest europene scotand din malul istoriei aceleasi putreziciuni ale istoriei la suprafata.In locul lui Petain a aparut Macon si in locul lui Hitler Ursula.O sa mai fie necesari inca multe decenii ca dupa trecerea acestui val sa se limpezeasca apele si omenirea bastinasa sa-si revina.Europenii nu vor sa inteleaga si pace ca americanii sunt noul popor migrator,mai rapace si mai crud decat toate cele anterioare luate la un loc.

 6. un artist pictor si sculptor ,de dreapta,ca dl Ramniceanu, inca nu s-a vazut!In general e o rara avis printre implicatii in miscarea artistica,stangistii
  Acum avem prilejul sa citim un articol scris de un pictor rroman stabilit la Paris de 35 de ani,mai nationalist ca Le Pen, vorba lui Caragiale: ‘Moftangiul este eminamente român; cu toate astea, înainte de a fi român, el este moftangiu, patriot hotărât, naționalist exclusiv, român până în măduva oaselor! toată lumea trebuie s-o știe!..moftangii-s strâns uniți față cu primejdia economică, politică, socială și culturală a Națiunii! Inimicul comun este străinul! jos Străinismul!! sus Românismul!!!.’

 7. @ Suveranismul european e praf in ochi, se mimeaza democratia…Europa de Vest a fost de la anul 800 pana la anul 1800 Imperiul sfant Romano German condus de Imparat ales, cu sediul la Viena. Imparatul era seful suprem, incoronat de Papa. Regii Frantei, de exemplu aveau grad mai mic, o suveranitate limitata. Pana la Napoleon care se incoroneaza singur Imparat. Atunci a murit Sfantul imperiu-romano german…Renasterea lui s- a produs dupa al doilea Razboi mondial sub forma Uniunea Europeana, mult mai centralizata, si are acelasi scop, e o forma de Colonialism indeosebi prin inglobarea Europei de Est.

 8. Oculta Mondiala Khazara fuge ca uciga-l toaca de tamie de nationalism deoarece ea vrea sa elimine 7 miliarde de goimi ca sa ramana numai 500 milioane pe post de sclavi si banca de organe pentru transplant si pepieniera de placeri LGTB pentru ei, khazarii. Iar in aceasta lume sa ramana doar statul ultra nationalist Israelul Mare care sa stapaneasca toata Terra.

 9. Sunt un pic confuz. Ce inseamna tara inguvernabila. Din cate stiu se zice in romaneste meguvernabola. In rest aeticol scris clar cu chatgpt. Pacat. Data viitoare o sa pun bot-ul personal sa raspunda si sa scrie comentariu.

 10. Daca vorbiti despre cenzura altora sunteti hazlii,Cotidianul fiind examplu in ale cenzurii.Sau voi nu va cunoasteti intre voi si ca atare nu stiti cine e gradat sau are contract cu vreun ONG de omenie de-a lui Soros cum sunt Ioana Radu,V.N.,B.C.,si alte creaturi tolerate de dl. Nistorescu sau (ma repet) nu stie ce le poate tartacutza.

 11. La debarcarea „Aliaţilor” în Normandia au fost UCIȘI 20 000 de CIVILI francezi, în bombardamentele aeriene ale „Aliaților” asupra localităților lor! Doar pentru că mizerabilii „Aliați” voiau să preia controlul militar asupra zonei.
  Întrebarea e dacă comemorarea repetată e făcută de locuitorii din Normandia (care sunt nepoții civililor uciși aiurea, atunci), sau de elita politică masonă de la Pariz, nepoții celor care au recîștigat puterea politică acolo în urma victoriei „Aliaților” asupra Germaniei…
  Din ce am văzut pe forumuri, POPORUL FRANCEZ e decisiv împotrica găștilor masone micronizde. Normal că mă refer la „POPORUL FRANCEZ” eliminînd pe cei 15% imigranți colo R musulmani venetici ilegali din ultimii 65 de ani.

 12. Tare mi-e ca dreapta suveranista sa nu fie de fapt acaparata si controlata de globalisti, asa cum s-a vazut in cazul Georgiei Meloni.

 13. ȘI CU „IUROPA ASTA” VREȚI SĂ BATEȚI RUSIA???!

 14. suveranitatea nu are nicio legatura cu dreapta sau stinga ci cu sentimentele oamenilor, cu filonul determinant al locului respectiv.

 15. Chiar nu cunosc varsta Domnului Ramniceanu, eu in schimb imi amintesc bine zisa generalului De Gaulle despre Europa Natiunilor. E drept, de la Atlantic la Ural zicea el, candva. Si Macron asta o fi crezut ca francezii …
  Din nefericire politicienii romani de astazi nu prea stiu pe ce lume traiesc. O exceptie totusi, Cristian Terhes .

 16. Mai exact e un faliment răsunător al politicii social liberale verzi, a corupției generalizate și a orientărilor tembele liberale cu dubla măsură și lichelismul specific loazelor..Nici acum la ora 12 nu se uită in oglindă și să miște ceva in spre normalitate..

 17. Anormalul asta de Macron nu mai are nici-o sansa sa il mai accepte poporul francez .Poate sa isi stringa scutecele lui si penpersii nevestei si sa plece .

 18. Orice atzi face lumea nu va mai fi nici-o-data ca innainte. Cel mai aproape de lumea care a fost ar fi acceptarea propunerii lui Putin ca U-kraina sa cedeze Rusiei Crimeea, Herson, Zaporojia shi Donbasul. Razboiul se va putea incheia pentru o perioada de timp sper cat mai lunga shi lumea va re-veni la PACEA anterioara sper cat mai mult timp. Daca Razboiul continua shi U-Kraina cashtiga ajutata de SUA foarte probabil se vor folosi armele nucleare shi lumea va devenit radioactiva shi posibil nelocuibila. Daca Razboiul continua shi cashtiga Rusia shi U-Kraina nu foloseshte armele nucleare donate de SUA tot nu se va restabilit lumea pashnica anterioara caci Rushii nu se vor opri pe aliniamentul propos recent. Acele tzari inclusiv Romania care urasc Rushii shi declara asta in public vor trebui sa suporte consecintzele agresiunii lor deocamdata doar verbale. Rushii nu vor putea tolera preshedintzi ca Iohannis, Duda, etc. care declara clar ca vor sa distruga Rusia shi sa EXTERMINE poporul Rus. In cazul lui Iohannis e chair mai scandalous caci Rushii accepta chair incurajeaza re-facerea Romaniei Mari prin UNIREA Romaniei cu Basarabia, Bucovina, Bugeacul, Maramureshul de Nord shi Insula Sherpilor. Oferta e clara dar daca Iohanis trece iar Nistru pentru a extermina poporul Rus inclusiv la Stalingrad uitatzi de pace shi pregatitzi-va pentru ocuparea Romaniei shi uciderea tradatorilor Iohannis, Basescu, etc. nu doar anti Rushi ci shi anti Romani.

 19. @Munteanu/Acest razboi mocnit inca intre Satan USA si Rusia va continua pana la infrangerea definitiva si destramarea statala a unuia din cei doi combatanti. Inghetarea conflictului in aceasta faza va aduce doar o pace vremelnica iar conflictul va reizbucni mai devreme sau mai tarziu si cu o mai mare intensitate. Tinand cont de datoria publica enorma a Satan USA si intrarea in deriva a dolarului amerloc pe plan mondial, singura sansa de a incerca supravietuirea pentru elita khaza ce conduce Satan USA este continuarea razboiului si escaladarea lui pana la transformarea acestui razboi clasic intr-un termonuclear. Cu speranta pentru satanistii khazari ca Rusia va putea fi invinsa intr-un asemenea razboi. Ce nu stiu slujbasii lui uciga-l toaca este aceea ca Sfantul Dumnezeu tine cu Rusia. Slava Z.

 20. Azi am citit o știre MACABRA publicată de Reuters, conform The Guardian. Cel puțin 42 de persoane au fost ucise în urma atacurilor armatei Israelului(IDF) asupra caselor din Al-Shati,una dintre cele opt tabere istorice de refugiați palestinieni din Fâșia Gaza și asupra unor locuințe din cartierul Al-Tuffah.

 21. @Yes/La ce poti sa te astepti de la cei ce-L urasc cel mai mult pe Sfantul Dumnezeu? Acestia aflandu-se in slujba lui uciga-l toaca se indeletnicesc cu crima si jaful altor neamuri. Pentru ei, viata altor neamuri nu valoreaza nici cat viata unei muste.

 22. Puțini știu probabil cine a fost Pandora și în ce constă legenda cutiei sale. Am senzația că trăim o viață foarte apropiată de cea din legende, cu zâne și zei doar că nu mai avem capacitatea mentală de a face deosebirile corespunzătoare și a le transpune în realitate însă rezultatele sunt foarte asemănatoare și se observă tot mai bine în fiecare zi.

 23. UE s-a molipsit de lideri unul si unul Iohannis, Ursula, Macron, Ciuca, Ciolacu etc veritabli de carton presat. E plina Europa de vest de (prim)ministri parca iesite direct din cluburi si discoteci in pauza de zbenguaiala la joint, la fumat, inclusiv pe la aparar. Fix cum este sustine politica USRista. Nu Putin s-a dovedit praf, ei s-au dovedit incapabili semn ca traiesc pe alta lume paralela cu realitatea cu drepturi lgbt, consum de droguri, greendeal. Vanzarea de masini „verzi” s-a prabusit electorala se pard ca a virat-o spre suveranism cu opozitie cu federalismul promotvat de la Bruxel.

  Ce propu Scholz si Macron ultimele pe lista de nevoie a electoratului cand se anunta criza economica si financiara grava lm

 24. Si toate lucrurile ar fi atata de simple, daca n-ar exista demensky, muianisi, besinisti, lulute, carmene.

 25. Gelu, pe termen lung ai dreptate dar pe termen lung vom fi totzi mortzii. Problema e cum supra-vietzuim pana maine ca sa ne mai putem gandi ce va fi pe termen lung shi ca sa supra-vietzuim pana maine armistitziul propus de Putin ar fi foarte util. Sigur el nu va dura veshnic dar nici noi nici Putin nu suntem veshnici important este ca el sa dureze cat mai mult posibil caci razboiul cum correct ai spus tu va dura mult peste 100 de ani shi foarte probabil vor fi multe armistitzii necessare pentru creshterea unei noi generatzii de soldatzi destinatzi abatorului din U-Kraina.

 26. Păcăliciul ăsta moare de grija Ucrainei și a buzunarelor davosite, nu de grija capitalei cu periferiile bantustanizate unde autoritatea lui e nulă de facto și de biba de se răhățeste pe trotuar. Gipsanii rromânesti își înregistrează pirandele la social că sirience cu câte 50 de puradei bucate iar imbecilul aruncă în ei cu banii altora, desigur, plătindu-le chirii exorbitante prin hoteluri cu trei mese pe zi în vreme ce tribul”muncește” prin magazine, la spălat parbrize și cu penseta, pe la bancomate.Si nu e vb. doar de gipsani.Banii care vin în România generează corupție și aici și prin alte țări care au boaitele lor.Piticul elizan ar fi trebuit să-si măture casa înainte s-o țină zanga cu grohăiala-i superba dar goală de conținut despre ce-ar face el la moțul Oihrropei federale, proiectata fiind că viitorul tomberon de gunoi al Orientului Mijlociu.

 27. La gunoi cu acești neomarxisti, mari iubitori de prafuri, oamenii s-au săturat de LGBTQ și IMIGRANTI

 28. @ Omul simplu– nu ati inteles nimic , pentru ca aveti permanent un a priori toxic. comentariile dvs. apartin oamenilor care nu au nimic de spus, insa acum au devenit toti anonimii personalitati. Ceea ce a subliniat autorul, ca traieste la Paris sau si la Bucuresti, nu tine de ingratitudine, ci de contextul actual. Sunt lucruri reale, societatea franceza este la marginea imploziei.
  Scarbita de ipocrizia politicii federaliste, laxiste a lui Macron. Cetatenii Frantei, chiar daca adulati aceasta Europa neomarxista de tip american, au fost revoltati si au sanctionat acest tip de Europa totalitarista. Si este doar inceputul. Europa o sa se elibereze si Romania o sa scape de acest Iohaniss ce nu stie al carei tari a fost presedinte.

 29. ar fi naiv sa crezi ca suveranitatea e o chestiune pusa in discutie de oamenii de rind… ha ha ha… discutia apartine tot politicului care incearca sa se rebrenduiasca ca sa puna muina pe ciolan dar sa fie in acord cu asteptarile oamenilor. ori asteptarile produc suferinte pentru ca de fiecare data cind politicienii pun mina pe putere, indiferent de spectrul de proveninenta, se alege praful. deci problema suveranitatii este una falsa ca orice alta tema deschisa de politicieni.

 30. În 1666, când ciuma mătura Marea Britanie, un marele incendiu ardea la Londra. Oamenii parlamentului au trecut în liniște legea Cestui que vie din 1666 unde toți cetățenii Regatului Unit au fost declarați morți și pierduți pe mare. Statul a luat titlul și proprietatea tuturor, statul a luat toate acestea în custodie și a devenit mandatarul care deține tot până când o persoană în viață se prezintă și pretinde ceva înapoi și, dacă o face, poate cere daune.

 31. @CC…ccccccccccccccccccc. c—– Este singurul lucru care te-a interesat? Stiai ca fara americani, nu ar fi fost ucisi 6600.000 de vietnamezi printre care multi copii? In ucraina rusii sunt farmacisti.. N-ai inteles nimic din textul autorului.Se referea la altceva; dar voi nu puteti intelege decat un singur cuvant : ura ruseasca! Lumea se rezuma la mult mai mult. in text era vorba de motivele care l- au determinat pe Macron sa dizolve Ansamblul National.Stii de ce? pentru ca francezii s- au saturat de valorile pe care le ai tu!

 32. Propun sa nu ne fie frica de extreme dreapta europeana. Ne e mai mult decat necesara. Prin extrema dreapta suveranista sper sa scapam de vartejul asta imperial al unei Europe federalizata, la inceput si, mai apoi hegemonica si dura dupa ce se structureaza ca putere imperiala. Sa ne amintim: Imperiul Carolingian, Imperiul francez, Imoperiul german, Imperiul Austro-ungar, Imperiul Rus, Imperiul Turc si, mai nou, Imperiul Uniunea Europeana! Prefer sa votez extrema dreapta chiar daca evreii bagaciosi au amintiri urate despre ce poate insemna „extrema dreapta”.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.