Protestatarii nu s-au prezentat la prima întâlnire de la Ministerul Finanțelor

Reprezentanţii fermierilor şi transportatorilor au solicitat amânarea pentru ora 14:00 a discuţiilor programate duminică la Ministerul Finanţelor, informează reprezentanţii instituţiei.

„Astăzi, la ora 11:00, la sediul MF a fost programată o întâlnire între conducerea instituţiei şi o delegaţie formată din reprezentanţii fermierilor şi transportatorilor. Din motive care nu ne sunt cunoscute, delegaţia acestora nu s-a prezentat la întrevedere şi a solicitat amânarea discuţiilor pentru ora 14.00. Reprezentanţii MF rămân deschişi la orice propunere de reprogramare a întâlnirii sau la stabilirea unei noi modalităţi de comunicare pentru a aborda revendicările şi problemele ridicate”, precizează aceştia.

Din partea Ministerului Finanţelor, la întâlnirea programată duminică au fost prezenţi ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Nicoleta Cârciumaru, secretarul de stat, Carmen Moraru, secretarul general adjunct, Petronel Munteanu, directorul general al Direcţiei de legislaţie fiscală şi reglementări vamale şi contabile, Iulian Ardeleanu, directorul general al Direcţiei Antifraudă Fiscală, Teodor Georgescu, preşedintele Autorităţii Vamale Române, Ion Cupă, directorul general Proceduri Vamale in Domeniul Produselor Accizabile, Claudiu Ardeleanu, directorul general Managementul Riscului şi Investigaţii Vamale, Marcel Mutescu, directorul general Coordonare Control Vamal, Alexandru Dudu, şi directorul general adjunct Coordonare Control Vamal, George Vascea.

Reprezentanţii transportatorilor şi ai fermierilor au intrat duminică în a cincea zi de proteste, nemulţumiţi de rezultatul discuţiilor purtate cu autorităţile. Aceştia merg la Ministerul Finanţelor, după ce sâmbătă au discutat cu oficiali din Ministerul Agriculturii, Ministerul Transporturilor şi Autoritatea de Supraveghere Financiară. Protestatarii sunt nemulţumiţi de accizele mari la motorină, preţurile RCA, dar şi de schimbările legislative intrate în vigoare de la 1 ianuarie. Ei au plecat pe drumurile din ţară cu camioane şi tractoare, cu viteză redusă, îndreptându-se spre Bucureşti, iar traficul a fost blocat pe mai multe şosele inclusiv pe Şoseaua de centură a Capitalei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

24 de Comentarii

 1. Problema RCA se poate rezolva foarte uşor: RCA LA STAT! ESTE O TÂMPENIE SĂ DAI PE MÂNA PRIVAŢILOR CEVA CE ESTE OBLIGATORIU.
  Şi încă ceva: ASF DECIMAT ŞI SCOS DE SUB INFLUENŢA PARTIDELOR! LA ORA ACTUALĂ ASF ESTE O CLICĂ DE PUTORI PE BANI MULŢI!

 2. negocieri? in genunchi? sunt in continuare tinuti la marginea capitalei, nu?

 3. Totuși bre ”guvernare”.. Cînd un popor te refuză,. ce crezi că ai de făcut ?? Să nu gîndești că nerușinații superplătiți, mafi cu epoleți, te mai salvează..odată… De acu ești ca și inexistent.. Ești nimeni și nimica bre.. Nu are rost să mai strici bani pentru alegeri..

 4. sa dea RCA ul pe mana statului, ei de unde imai primesc ordine si cate o maslina??

 5. –DECI E CLAR-=BULIBĂȘEALĂ ORGANIZATĂ ! SCRIEȚI ODATĂ-ADEVĂRUL -SAU VĂ TEMEȚI CĂ-ȚI MURI DE FOAME -AUZI TU -MANIFESTANȚII NU AU VENIT LA ÎNTÂLNIRE-DA CINE DRACU-S EI? GUVERNUL ACESTA E REZULTATUL UNOR ALEGERI! CINE-I ÎN SPATELE BULIBĂȘELII!!

 6. Numai dacă cititi o data listoiul din articol cu mafia securista ministeriala bine furajata, care se speteste cu munca, și veti intelege de ce au crescut impozitele si taxa RCA de 5 ori sub guvernul curvoiului psdpnl !!

 7. –DECI E CLAR-=BULIBĂȘEALĂ ORGANIZATĂ ! SCRIEȚI ODATĂ-ADEVĂRUL -SAU VĂ TEMEȚI CĂ-ȚI MURI DE FOAME -AUZI TU -MANIFESTANȚII NU AU VENIT LA ÎNTÂLNIRE-DA CINE DRACU-S EI? GUVERNUL ACESTA E REZULTATUL UNOR ALEGERI! CINE-I ÎN SPATELE BULIBĂȘELII!!–NEGOCIEM-AU ZIS DA FACEȚI -NE DAȚI CE CEREM-NOI CEREM-VOI NE DAȚI- ..HALAL NEGOGIERE!-MAI TARE! AȘA-I ÎN IUROPA-DA CE NOI SUNTEM MAI PREJOS? APARE „OMUL CĂRUNT ȘI REVOLUȚIONAR -E DREPTUL —-SĂ PROTESTEZE -DA DERPTUL MEU LA LINIȘTE UNDE-I!

 8. & Orice pașă e un pașă
  Când e conectat la branșă,
  Și ce cere i s-aduce,
  I se dă, i se produce,
  Ca să aibă conturi ciuce !

  Deci vor să muncească ca la petrol,
  Pe gratis pe ploaie și pe nămol,
  Să fie matoli !
  Să dea cu sămânța în brazdă cheauni,
  Că sunt buni români !

 9. curajul a disparut . frica ii invinge .in situatie de razboi in care ne aflam nici o form,a de manifestare ilegala nu poate fi aceptata . locul tractorelor nu este in piata victoriei asa cum au crezut unii . la munca fratilor nu la intins mina .

 10. @s: mai rasfira-te tovarasu` gradu`! Locul tau e la gunoi, impreuna cu toti fostii securisti si activisti.

 11. Mămăliga la ceaun
  Este lucrul cel mai bun
  Pentru cel ce-i bun român !

  Din strămoși se-argumentează,
  Că asta nu explodează
  Și nici nu dă la români,
  Indigestie, bășini !

  De la 1907,
  Nu s-au mai văzut așa fapte
  De viteji cu tractorie,
  Ce umblă ca la beție
  După sulul de hârtie
  Ce le-atestă hărnicie !

  Diploma de vrednic, harnic,
  Care poate fi paharnic
  Dacă toarnă de băut
  La cel ce o dă pe gât,
  Se acordă arareori
  Celor ce bășesc putori
  În nas la ,”conducători” !

  Simon Bolivar vă așteaptă
  Să vă ducă la lupta cea dreaptă,
  Să vă fie frumos, să vă fie bine,
  În preeria Americii Latine ,
  Că și alții au fost coloniști
  Și nu s-au întors niciodată triști !

  În fotbal e zbatere, eforturi și muncă,
  S-aducă din preerie pe cei care luptă,
  Să fie învinsă societatea coruptă
  Și cei care cu hoții nu se iau la trântă !

  O , Frumoasă Izabela !
  Am venit cu ”tractorela”
  Să- ți spunem al nost’ amor,
  De iubit conducător
  Ce dă mâncare la popor,
  Simon Bolivar al tuturor !

 12. Elemente bugetar-parazite fac indemnuri la muncă pe forum :))

 13. Nespălații tractoriști nu au cu ce venii la discuții.De departe se vede provocarea .Esecul este colosal!Nici est remis ții nu mai sunt ce au fost odată.Caricaturile zglobii și infame,gen Sosoacă sau Simion s-au făcut de râsul curcilor.Sa speram ca până la alegeri își fac ,toți,harachiri.Va dați seama ce miros pestilențial pe străzi,când auristii și sosocii își vor vărsa mațele pe caldarâm.Se vor satura corbii și toți câinii maidanezi.

 14. Editat protestatarilor ,nu e clar nici ce cer milogii lenesi și puși pe scandal.Sictirrr!Ce ne mai hranesc fermierii aia, ce sa zic> din 9 milioane de porci consumati anual, 7 milioane sunt adusi din import (in 2023). cam atat ne hranesc. la cat produc fermierii romani, muream de foame. Romania produce cca 10 milioane tone grau/an, din care se consuma intern 2,5 milioane (in 2021), ceea ce acopera nevoile interne. Restul merge la export. Deci ce se subventioneaza? Profiturile fermierilor? Cum se face ca cu toate subventiile, faina importata din Ungaria, de calitate superioara, e mai ieftina decat cea romaneasca, la aceeasi calitate? Iar pretul painii creste si tot creste, indiferent de situatie, niciodata nu scade?

 15. @ Vanatorul de javre ,ceva argumente ai ,fiu al negurii?Adica lumea va spune:la munca leneșilor!Si voi va scremeti infantil.Cu mă-ta să vorbești așa infantilule.De ce nu va faceți harachiri leneșilor?

 16. Hmmm, curva tot curva rămâne, adică, deși au anunțat că la 14,00 vor veni, japitele bugetari de lux din politica românească ies rapid cu dejecții de parcă i-ar crede populația! La cate minciuni și dejecții împuțite au scos pe gura bugetarii de lux din guvern și politica, nu mă miră continuitatea.

 17. Nefericitule „ARAM-SAPAM…”, cine si cu ce bani te plateste? Ai habar ca acei bani sunt virati nemernicilor care te platesc cu multa munca? Care este reprezentarea ta despre munca? Aaa, tu esti destept! Ba nefericitule, esti in egala masura idiot si tradator al intereselor Romaniei. Cand polonezii au facut aceste proteste s-a spus cu subiect si predicat ce voiau. Cand sunt in Romania apari tu si alte ji go dii si distorsionati discutia. SI K TI R.

 18. Vai ce mă emoționează căpușele leneșe ce scot capul din văgăuni suspecte,doritori de Sosoacă și Simion în fruntea mesei.Cad pe spate,nu alta.Ne vedem la vot,amatori de zmardoiala și extremism.

 19. Stupizenia in stare pura .niste „tractoristi” doresc fara sa stie aducerea la putere a lui orban de budapesta si a lui putin de moscova in romania .

 20. Din ce hazna ai iesit cu limbaj de satra, nesimtitule? Daca ai ajuns la insulte, e clar! Esti fost activist, ori securist, la ordin. Iar Cotidianul nu te cenzureaza pentru ca ai grade.

 21. Simona, lili, elena popa sunt unul si acelasi securist/onegist/sociopat insalubru care se mai semneaza cu doua maini, pe zece nickuri, incercand lamentabil sa ofere o iluzia unei majoritati de opinii. Putin e de vina, ca nu le iasa nici cum. Le saboteaza personal postarile cu shadow banning preferential, pardon prezidential.

 22. @intox,degeaba te superi:la muncă,nu la întins mâna.Nu sunt userista,nici pesedista nici liberala.Cu atat mai puțin autistă sau cu Sosoacă (Doamne ferește).Muncesc băiete ca oricare altul,om normal din țară pe care tu n-o o meriți:România.Dai bătaie cu sloganurile demne de cei mai înapoiați și elucubrati oameni,până voi zice eu să te oprești.Oricum nu mai pierd vremea să-ți acord atenție ca tu să te umfli în pene ca te bagă cineva în seamă.

 23. In primul rand nu votez, trol Editat. Deci nu ma antura in schizofrenia politica de care suferi tu, probabil, si sigur o buna majoritate a oamenilor.. In al doilea rand nu te mai lauda pe internet cu lucruri care nu se pot verifica pentru ca esti dubios, mitoman si isteric. In al treilea rand, esti un nimen’drum care nu poate influenta nici cum faptul ca merit sau nu tara asta si nu ma afecteaza cu nimic sentintele tale bolsevice contradictorii de la o propozitie la alta. Ba o sa ma opresti, ba nu o sa-mi mai acorzi atentie. Mi se rupe mie planetara de atentia acordata de o Simona cu limbaj de spate de bloc comunist.. Faptul ca te-ai aplecat imediat asupra comentariului, ma multumeste indeajuns. gotcha frahere !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.