PSD cere preț reglementat la energie

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că guvernul ar putea reglementa prețul la energie electrică și gaze naturale de la 1 aprilie pentru următoarele șase luni.

„Este evident că suntem într-o criză energetică majoră. În afară că lovește consumatorii casnici, lovește întreaga economie. Nu e numai România în această situație, ci întreaga Europă. Deci este un moment în care statul trebuie să intervină curajos. Rămân la părerea personală că prețul de la 1 aprilie va trebui reglementat pe o perioadă de șase luni”, spune Marcel Ciolacu

El spune că legislația permite reglementarea prețului la energie.

„Să depășim aceste două luni și pe urmă să le depășim pe cele șase. De exemplu, știți foarte bine, consumul mare este în perioada iernii, mai ales în zona de gaze.În primul rând, trece iarna în aceste 2 luni și aproape, am înțeles și eu de la specialiști, că prețul la gaze deja începe să se fie mai mic. Mizăm și pentru uniformizare în perioada următoare, la nivel mondial. Liberalizarea prețurilor rămâne în continuare. Eu vorbesc de o lege care ne dă dreptul, nu mie, Guvernului României și românilor, să intervină în perioadă de criză”, adaugă Ciolacu.

Liderul PSD apreciază că vina pentru „scandalul facturilor” aparține furnizorilor de energie electrică și gaze naturale, nu ANRE.

„În opinia mea cred că avem o mare problemă în legătură cu cei care au emis eronat, voit sau nevoit, 2,2 milioane de facturi două luni la rând. Nu știu dacă ANRE trebuie să urmărească facturile”, conchide Marcel Ciolacu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

5 Comentarii

  1. Ciolacule, Europa nu are resursele României! Avem gaze,avem hidrocentrale, avem energie nucleară, cărbune, eoliene etc. Pe vremea lui Ceaușescu când aveam fabrici și uzine porneam complexul energetic Vidraru numai la cererea Bulgarei sau Iugoslaviei. Acum, după privatizarea energiei si după ce am dat uzinele și fabricile la fier vechi la ordinul lui Petre Roman am ajuns sa importam energie. Trădătorii de neam și țară care au distrus energia romaneasca in numele capitalismului sălbatic trebuie impuscati la zidul din Târgoviște pentru subminarea economiei naționale. Chiar nimeni nu mai este patriot in aceasta țară?

  2. Pai ar fi cazul sa va puneti fara exceptii in sfarsit (!!) in serviciul poporului roman si nu a interesului cancelariilor si multinationalelor straine.
    Sa se termine odata ca „nu putem stabili pretul la privati” cat timp privatii isi permit sa stabileasca (jecmaneasca) profituri nete de 50% ÷ 500% ! Chiar ar fi cazul ca cetatenul roman sa nu mai fie asimilat cu animalul utilitar, numai bun de pus la munca pana crapa, in beneficiul stapanului.
    Intreb si eu, are curaj iohannis cel viteaz acasa in curtea lui, sa le spuna la aia de la CE ca nu este deacord ca cetatenii RO sa crape de frig si saracie doar ca sa ne conformam unor ideologii ticaloase impuse de bogatii lumii restului lumii?

  3. Zicea cineva aici la comentarii că pretul adevărat si de fapt stabilit deja pt energia „verde” este de $1.14 /kwh … pt U$ & u€ este foarte probabil o realitate suportabilă dar pt noi dezastru. Nu-i credti pe politicieni caci sunt plătiți de sat care face de fapt schema 60/40% cu privații care ne sug.

  4. Peste 2 luni poti sa plafonezi ca e deja tarziu ,a trecut iarna . Cat de diversa este tradarea Romaniei ! In Romania nici o unitate productiva nu mai trebuie inchisa , suntem la balanta negativa . Chiar asa de idioti si tradatori sunte-ti de nemtii vor sa inchida si Al Slatina , furata de rusi pe vremea lui Besescu ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.