R. Moldova: „Reducerea consumului de energie electrică este extrem de importantă”

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat că pentru ziua de marți, 1 noiembrie, Republica Moldova va avea un deficit necontractat de energie electrică de aproximativ 4.070 de MWhm scrie cotidianul.md.

El a precizat că un contract de livrare a energiei electrice cu MGRES (Centrala termoelectrică de la Cuciurgan) nu a fost semnat. În plus, Gazprom a confirmat mai puțin decât volumele agreate conform contractului.

„Reducerea consumului de energie electrică este extrem de importantă. Vă rog să continuăm efortul de economisire la nivel național. Avem multe exemple bune, dar sunt sigur că mai este loc pentru responsabilitate”, a îndemnat vicepremierul.

„Așa cum am informat, în luna noiembrie Gazprom a confirmat doar 5.7 mln m3 de gaz pe zi pentru țara noastră, ceea ce reprezintă 51% din volumele agreate conform contractului. Acest volum va fi repartizat după cum urmează: 3,4 mln m3 pe zi pentru malul drept și 2.3 mln pe zi pentru malul stâng. Regiunea transnistreană va primi cu peste 40% mai puțin decât în luna octombrie”, a precizat ministrul Infrastructurii.

Nici un ajutor primit din partea României nu va putea rezolva situația pentru că liniile nu ar rezista și nici nu se poate acoperi necesarul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

23 de Comentarii

 1. Le dau curent frații români de la Mintia, degetul nr 3.Aviz București.

 2. R.Moldova a ales Germania si PPE, nu Romania, acum vine la cersit si primeste ce merita: „Energia electrica necesara Moldovei depaseste posibilitatea Romaniei”. Hahaha. Prevad ca si la gaz avem acelasi raspuns.

 3. Nu moldovenii vor în NATO? Ăștia sunt in stare să muște mana stăpânului care le dă energie!

 4. Noi ne sacrificam NUMAI pentru fratii nostri ukrani! Asa ne impune Lumea Civilizata , asa vom face! Pe Moldoveni, da-i incolo, ei nici nu stie rumaneste si nici nu vrea sa intre in razboi cu Rusia ! La ce ne foloseste noua, acesti Moldoveni, care noi vrem sa invingem in cel de-al 3lea Rezbel Mondial si sa primim Medalia Congresului cu Spade, ca sa ne falim si noi falitii ca Coldea si caco Maior ???

 5. La lumânări, felinare, opaițe „frați ” șoldoveni…
  Sârmă!…

 6. Ei, si? Ce ma intereseaza pe mine cetatean de alta tara care are guvern, parlament si presedinte? E ca in „tiganiada” de budau cerseanu: nu avem suntem saraci cu bogatii ascunse! E ei ii intereseaza ca cetatenii din Romania sunt mentinuti in saracie ca sa le dea lor pomeni permanent?

 7. Zona tampon (schimba stapanul) dintre Rusia pe o parte si Heuropa + Marea Britanie (+ US…) pe alta parte are probleme. Si anume : 1.deficit energie electrica, gaz metan (aceste tari au industrie dezoltata pe ramuri de productie(esentiale neesentiale =ca sa faca economie?) ? 2.deficit agricol (aceste tari au sector vegetal variat(legume, fructe, plante tehnice….) si animal(septel bovin, ovin, suine, peste…) sustenabil surplusul si de un sistem de irigatii complex?=ca sa faca economie 3. aceste tari au politici demografice clare(crestere calitate viata inseamna religie, educatie, alimentatie, calitate mediu (vezi paduri), reglementarea parcurilor diversitatii faunei si animalelor(nu lgbty)?=ca sa iti iubesti neamul si tara 4.aceste tari au propria cultura militara (centre militare elaborate ajutate de industria existenta (chipuri, softuri elaborate, metalurgie, etc….) ce urmareste strict (secret) interesul comun (sau national)?=ca sa nu pleci cu nemtii si sa vii cu rusii (al-2-lea razboi mondial) 5.aceste tari au o justitie cu morala crestina(era sa zic sustinuta de clanuri mafiote=erorr..) =ca sa avem incredere in oameni?
  Asa ca nu va doresc sa vedeti 100 de generali de corpuri de armata(forte aliate) iesind razand de la o intrunire de lucru….

 8. Oricum Maia Sandu e „proasta ca noaptea” … acum, in bezna totala, o sa se simta si ea in elementul sau … poate-i trimite unchesu’ Soros citeva luminari ca ajutoare, numai sa nu le manince, de foame !

 9. Oricum … din anul 1991 … Moldova, cea fara RAUL Moldova, a INTRAT in NOAPTEA mintii !
  In loc sa se ALIPEASCA la ROMANIA (ca in 1918), in anul 1991, BASARABIA a ALES calea (de noaptea mintii) a secesiunii de tara MUMA … ROMANIA cea MARE. TARA prin care curge CU ADEVARAT si RAUL Moldovei.

 10. Oricum … din anul 1991 … Moldova, cea fara RAUL Moldova, a INTRAT in NOAPTE !
  In loc sa se ALIPEASCA la ROMANIA (ca in 1918), in anul 1991, BASARABIA a ALES calea (de noaptea mint.ii) a secesiunii de tara MUMA … ROMANIA cea MARE. TARA prin care curge CU ADEVARAT si RAUL Moldovei.

 11. Nici nu merita altceva!!! Demonstratii monstre la Chisinau cu lozinca „Jos Maia Sandu, demisia, jos cu sorosistii!”, despre care ziarele din România nu scriu nimic. Z!

 12. Pretul, se pare ca, este problema. Nicidecum faptul ca Romania nu le-ar da si lor, insa la cel mai mare pret de pe Terra, moldovenii nu servesc. Romanii ” e” fraieri. Papa tot ce le da psd-pnl, indiferent de faptul ca vor ramane datori pe viata.

 13. Noi nu suntem BRO cu ei si nici SIS cu dansa.

 14. Păi cum te gospodărești energetic ca țară ?? Ești la mila altora ?? Nu te trece mândria de a avea și altceva decât lumânări ortodoxe cumpărate la talcioc ?? Acu au economisit tot,.Acu nu mai trebuie să stingă becul, când o ia in gură,..să aibe cap iluminat,..

 15. Tocmai am citit ca marionetele sorosiste de la Chisinau au dat afara un diplomat rus de la ambasada Rusiei. Si se mira ca Gazpromul nu le da ce vor ei.
  In plus iau energie electrica de la fratii ucraineni…care in curand vor sta la lumanari. Sorosistii moldoveni ca toti sorosistii sunt extrem de agresivi si extrem de prostuti…

 16. Au o singura centrala mai de doamne ajuta in Transnistria ocupata de rusi de vreo 30 de ani. Nu intele va in toata aceasta perioada nu au fost capabili sa-si construiasca ceva, sa-si rezolve problemele energetice, si nu numai. De ce oare?

 17. Astia isi aduc aminte de Romania doar cind au nevoie vor pret preferential de la Romania si romanii sa plateasca pret marit din cauza satanistilor ticalosi!!

 18. Reducerea energiei=reducerea civilizației.Important este sa ne autodistrugem pentru planul dement al resetării.

 19. Maia Sandu este un gunoi de sluga a amerlicanilor iar la prostanac ii de moldovenii nu trebuie energie. important este mamaliga ,borsul si Stefan cel Mare a lor

 20. Verișoara lui Zdrelea cere sacrificii.zdreanta trădătoare!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.