Raport AmCham: România are 49 de dezavantaje competitive

România are 25 de avantaje competitive şi 49 de dezavantaje competitive, evoluţia ţării situându-se sub media europeană în ceea ce priveşte resursele umane şi politicile fiscale, a declarat, miercuri, preşedintele AmCham România, Alexandra Gătej, la prezentarea Raportului de Competitivitate pentru România.

„Raportul de Competitivitate arată că România a performat uşor peste media Uniunii Europene în general, dar mai slab în ceea ce priveşte resursele umane, politicile fiscale. România are 25 de avantaje competitive şi 49 de dezavantaje competitive. Raportul identifică posibile domenii care prezintă avantaje sau dezavantaje competitive, atrăgând atenţia că avantajele sunt favorabile în măsura în care sunt generate de politici publice de calitate”, a afirmat Gătej.

Potrivit unui studiu realizat în urma chestionării directorilor executivi străini din România, 57% dintre aceştia au afirmat că vor majora investiţiile cu peste 50%, în următorii cinci ani, în timp ce 4,7% au declarat că le vor scădea. „64% dintre directorii executivi au spus că vor creşte numărul angajaţilor cu peste 50%, în următorii cinci ani, iar 5,9% dintre aceştia au răspuns că vor reduce numărul salariaţilor. 62% dintre directorii executivi chestionaţi susţin că vor majora investiţiile în România, în aceeaşi perioadă’, a adăugat preşedintele AmCham.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.