Rareș Bogdan: Marcele, nu ești Mihai Viteazu

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, i-a transmis lui Ciolacu că amenințările cu depunerea mandatului nu-i impresionează pe liberali, care se vor opune proiectului reformelor fiscale. ”PNL nu se închină în fața ta (…) Marcele, nu ești Mihai Viteazu”, a susținut Rareș Bogdan citat de Digi24.

„Există oameni politici și oameni de stat, îl citez pe Marcel Ciolacu de anul trecut. Încet, încet, domnul Ciolacu dorește să rămână doar om politic. Declarațiile sale din ultima vreme îmi întăresc tot mai mult această părere. Condiționarea aceasta indusă voluntar, în mod evident repetat, mie îmi sună că o amenințare sau mai clar, un șantaj direct! Dacă poporul român nu acceptă să facă ce vreau eu, dacă Partidul Național Liberal îmi contestă măsurile economico-fiscale, voi declanșa alegeri anticipate în România! Marcele, nu ești nici Mihai Viteazu, nici Ștefan cel Mare și nici Alexandru Ioan Cuza, adică niște oameni de stat care au intrat în conștiința și istoria românilor și a României, ci ești doar președintele trecător al PSD”. (…)

„A conduce România nu înseamnă să interpretezi o piesă de teatru în care la un moment dat greșești o replică și te superi pe spectatori și ameninți că pleci de pe scenă. Făcând apel la istorie, îți aduc aminte că la ultimele alegeri democratice din România, poporul român a votat o majoritate de dreapta în Parlament! Din fericire pentru România, la Cotroceni se află o persoană responsabilă care este singură care poate genera alegeri anticipate, iar Domnia Sa este suficient de înțelept încât să înțeleagă momentul complicat pentru România și să nu arunce țară într-o aventură, doar pt că un om politic ajuns pe o poziție cheie nu își înțelege încă rolul de om de stat”, a spus Rareș Bogdan.

„PNL nu se închină și nu se apleacă în fața ta, Marcel Ciolacu! Orice amenințare și presiune asupra noastră, a liberalilor, va întâmpina o poziție fermă și asumată a conducerii Partidului Național Liberal (…) PNL este obligat să spună NU propunerilor tale de majorare a taxelor și impozitelor care ar afecta grav mediul de afaceri românesc și a generat deja o mare neliniște în rândul cetățenilor români. Este cel mai grav atac la proprietate de la Iliescu încoace!”, a mai spus Rareș Bogdan.

„Deci te informez încă odată că nu suntem de acord și nu susținem proiectul de OUG fiscal care a apărut ca draft în spațiul public. PNL este obligat oricum prin statut să aprobe un asemenea document de o astfel de complexitate prin forul de conducere național, Biroul Permanent Național, sau cel puțin Biroul Executiv. PNL este obligat să apere stabilitatea României, însă nu este obligat să accepte excesele și fițele nimănui”, a conchis Rareș Bogdan.

 Ciucă pare de altă părere

Discuţiile privind reducerea cheltuielilor la nivelul aparatului bugetar vor continua, a declarat, luni, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, care a subliniat este important ca aceste măsuri să nu fie aplicate „otova”, fără a se vedea consecinţele lor.

„Pentru că, în acest moment, nu au fost finalizate discuţiile la nivelul coaliţiei, PNL consideră în continuare că avem nevoie ca aceste măsuri să vizeze atât reducerea cheltuielilor bugetare, cât şi măsuri care, aşa cum ne-am asumat, să vizeze menţinerea cotei unice de impozitare, să facem în aşa fel încât să protejăm mediul de afaceri, pentru că cei care aduc bani la bugetul de stat sunt cei din mediul de afaceri, din tot ceea ce înseamnă business în ţara noastră, şi a fost şi domnul ministru Boloş. Am discutat foarte aplicat care sunt măsurile pe care la nivelul Ministerului de Finanţe le pot lua astfel încât să se reducă evaziunea fiscală. Sunt măsuri pe care le-am discutat şi le vom susţine în continuare, având nevoie în situaţie de criză să sprijinim economia, investiţiile fără să venim cu măsuri care să încetinească, fără să identificăm care vor fi efectele ulterioare”, a explicat Ciucă, la sediul PNL.

El a evidenţiat că discuţiile cu mediul de afaceri vor continua. „Au avut loc întâlniri şi la Guvern, am avut întâlniri cu mediul de afaceri şi în teritoriu şi aici, m-am văzut şi săptămâna trecută. Vom continua să ne vedem şi în zilele următoare pentru că este nevoie de o coordonare cu mediul de afaceri astfel încât să putem să venim cu acele măsuri care sunt suportabile pentru noi toţi”, a arătat Ciucă.

„În acest moment, am discutat şi vom continua să discutăm reducerea cheltuielilor la nivelul aparatului bugetar şi este important ca măsurile să nu fie aplicate otova fără să vedem care vor fi consecinţele. De asemenea, susţinem partea de descentralizare. Avem nevoie ca la nivelul Guvernului să se faciliteze tot ceea ce înseamnă partea procedurală a activităţii instituţiilor centrale, iar la nivelul autorităţilor locale, unde sunt instituţii care practic se dedublează cu ceea ce există la nivel central, să intre şi să funcţioneze în subordinea şi în responsabilitatea autorităţilor locale”, a declarat liderul PNL, întrebat dacă este posibil să fie modificate măsurile privind reducerea cheltuielilor care au apărut într-un draft.

Potrivit acestuia, nu s-a discutat despre comasări punctuale de instituţii. „Nu am discutat chestiunea aceasta. (…) Este bine să vedem aceste măsuri pe tot lanţul de efecte astfel încât să nu bulversăm”, a transmis Ciucă.

Întrebat dacă va discuta cu social-democraţii despre nemulţumirile exprimate de unii liberali cu privire la măsurile privind reducerea cheltuielilor bugetare, preşedintele PNL a răspuns: „Aici nu discutăm despre nemulţumirile unuia sau altuia, aici discutăm despre responsabilitatea pe care o avem fiecare dintre noi şi să facem în aşa fel încât să asigurăm stabilitatea economică şi funcţionarea economiei pentru că doar aşa putem să menţinem această linie de creştere economică a României, care, şi în momentul de faţă, după toate evaluările, inclusiv ale instituţiilor de evaluare internaţională, se menţine între 2 şi 3% până la sfârşitul anului”. 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

5 Comentarii

  1. Cine e rares bogdan? E ala care-i soptea lui johanis in casca, atunci cand a fost la televiziunea unde-si afisa el batista? Bine-nteles, se intelesera inainte, ii soptea contra-cost, adica urma sa-l promoveze johanis.

  2. De data asta are dreptate Batistuță.Ciordacu e cel mai de rahat președinte din istoria PSD.Iohannis l- a sustinut special pentru ca PSD sa se prabușască Nici o pierdere ,desi nici PNL nu is deloc mai buni.,,Guvernul meu” care e de fapt o semidictatură e și o nereusită totală,iar Ciodracu a pus capac cu aberatiile lui .Fără bani in buget politicienii se ciomăgesc pe taxe .

  3. valeu, ne-am dat dracului! un filfizon de doi lei, fara merite dar corupt la maniera „mate subtiri” (stiu chelnerii din zona sos.nordului cum si de ce!) se rasteste la un t.iganus de buzau, fara scoala dar agreat de tribul din sri frecventabil pt blocul franco german aflat (deocamdata) la butoane. la sosoaca si simion ne e nadejdea, vivat!

  4. zice un stimat ziarist: „Evident, ieșirea din acest cerc lărgit al criminalității economico-sociale legalizate în România, incluzând sute de mii de beneficiari, trezește reacții violente, amenințătoare”. Intr-adevar, Criminalitatea economico-sociala a fost legalizata in 89′-90′ (Iliescu/Roman) cu facatura de CERTIFICATE DE REVOLUTIONAR (azi, sunt zeci de mii) cuplate la Bugetul public, si aducatoare de pensii total necontributive, gratis la tot si la toate, imobile, terenuri – au stat la baza crearii de pensii de serviciu/speciale pt politisti, magistrati, functionari parlamentari, macar astia aveau vechime intr-o munca importanta si chiar dificila. Pana cand nu vor dispare pensiile escrocate pt „rivolutionari”, nu vor dispare nici cele de serviciu/speciale, ar insemna discriminare cf. Constitutiei.

  5. cremwurstul rares a inceput sa raga din nou, dupa ce actiunea duty free a intrat in ceata si a scos capul de sub fusta nevestei.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.