Răspunsul unui medic: De ce România are mai multe decese de COVID?

De ce se moare atât de mult în România de coronavirus în comparație cu alte țări din Europa, care înregistrează cu mult mai multe cazuri zilnice de COVID? Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din  București a oferit o explicație.

„Cred că trebuie să privim lucrurile puțin mai extins și să ne uităm, pe de o parte, la problemele de sănătate ale populației, la modul în care ele sunt gestionate – și aici ne referim la deficitul de servicii de sănătate uniform repartizate în România, la speranța de viață, care diferă mult dacă ne uităm la București sau ne uităm la o regiune mai puțin dezvoltată din România. Prin urmare, cred că avem cauze multiple, care nu țin neapărat de momentul în care suntem, de îngrijirea pe care noi o acordăm pacienților, ci de problemele pe care le au pacienții, de modul în care au fost ele manageriate, de modul în care și-au urmat tratamentul zi de zi”, a explicat dr. Beatrice Mahler la Digi24 duminică, în ziua în care România a înregistrat 53 de decese, inclusiv al unui copil de 4 ani.

Întrebată dacă este cumva vorba și de infecțiile nosocomiale, care nu sunt raportate de către spitale, managerul de la „Nasta” a spus că are încredere că infecțiile încep să fie raportate: „Este extrem de important să fim transparenți și raportarea lor să se facă din primul moment, de fapt monitorizarea infecțiilor nosocomiale este obligatoriu să fie făcută zilnic, iar implicarea personalului trebuie să fie de la asistenta de salon până la manager, pentru că altfel riscăm să pierdem vieți și din cauza infecțiilor nosocomiale”.

„Cu siguranță pandemia de COVID ne aduce în față o nouă situație legată de infecțiile nosocomiale, pentru că impactul cel mai mare al infecțiilor nosocomiale îl avem la nivelul pacientului care vine în spital, dar să nu uităm că tot infecție nosocomială este și infecția pe care o poate lua de la personalul care îngrijește pacientul și în această perioadă avem persoane care pot fi declarate – mă refer din momentul pandemiei de COVID – cu infecții nosocomiale asociate ocupației pe care o au”, a mai afirmat dr. Beatrice Mahler.

Luna trecută, Beatrice Mahler declara la același post TV că trei pacienți COVID internați la terapie intensivă în spitalul pe care îl conduce au fost aduși cu infecții nosocomiale de la Spitalul Județean Brașov, respectiv de la două alte spitale din București.

Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. ‘ … are încredere că infecțiile încep să fie raportate: ‘, de aici se înțelege că acestea nu se prea raportau,restul reprezintă doar o ipoteză/spernață a domniei sale nu o garanție .

  2. E sângele de dac bre,. Și rugăciunile securiste ale lui Dănilă cu moaca spartă de limba clopotului din turla catedralei neamului fudul,.

  3. De ce? Listele de medicamente ineficiente impuse la vanzare si consum de 30 ani, la care se adauga stresul si teroarea zilnic in locul unei doze lunar in primavara si toamna de vitaminizare a organismului, program oblgatoriu gratuit de la guvern! Sa adaugam si parteneriatul intre bolnav si pacientul calcat in picioare de orice hahalera scarboasa! Nici guvernantii, nici medicii niu inteleg ca cetateanul sau bolnavul este persoana unica pentru orice drept legal! Mai vreti argumente? Oooo!, mai am destule!

  4. INFECTIILE CU BACTERII DIN MIZERIILE DE SPITALE ASTEA UCID ROMANII IAR VOI DOCTORII SINTETI PARTASI LA ACEST GENOCID

  5. Uitati-va la impostorul facut dr pe Kenturi Arafat….pai daca asta stabileste norme de tratament la ce sa te astepti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.