Dragoş Petrescu, proprietarul afacerilor City Grill, Pescăruş şi Caru’ cu Bere, a preluat din luna mai operarea Hanului lui Manuc din centrul Capitalei, după câteva luni de negocieri cu Şerban Cantacuzino, patronul complexului. Primele mişcări la Han au fost demararea lucrărilor de restaurare şi reechipare tehnică, operaţiuni ce va costa câteva sute de mii de euro. Operaţiunea durează deja de o lună şi se speră ca în iulie Hanul să fie redeschis. Complexul îşi va păstra curtea, crama, cerdacul precum şi cele 32 de camere în regim de hotel. În maxim doi ani de zile, Petrescu urmăreşte să ajungă la afaceri de 2,5-3 milioane de euro.
Dragoş Petrescu va miza la Hanul lui Manuc pe reţeta de succes de la Caru’ cu Bere acolo unde a îmbinat tradiţia cu spiritul cosmopolit. Clădirea veche, de la început de secol XIX, va atrage foarte mulţi clienţi străini, atraşi de atmosfera de caravanserai ce va fi conservată după finele lucrărilor de renovare. Hanul lui Manuc va avea 150 de locuri în restaurant, alte 150 în cramă şi 400 în curte.
Proprietarul, Şerban Cantacuzino, a investit din 2007, de când a intrat în posesie, peste 8,5 milioane de euro.
Dragoş Petrescu administrează la Han doar clădirea, la fel ca şi la Caru’ cu Bere, Pescăruş sau Hanu Berarilor, afacere ce se derulează de asemeni într-o clădire istorică a Bucureştiului şi deţinută de omul de afaceri. Principalul business al lui Petrescu rămâne City Grill, cu venituri de 20 de milioane de euro anual, prin cele 18 unităţi deschise. Primul restaurant deschis a fost cel din Primăverii, în 2004.
Până atunci, Dragoş Petrescu susţine că a lucrat la McDonald’s în Italia. El spune că putea să urmeze o carieră de afaceri în SUA, alături de tatăl său, însă a preferat România pentru că i se potriveşte mai uşor teoria cu peştele cel mare în iazul cel mic.
Dragoş Petrescu este absolvent al Facultăţii Politehnica Bucureşti. A început ascensiunea în domeniul restaurantelor ca store manager şi franchisor pentru McDonald’s. În anii ’90, a început totuşi cu alt business, şi anume piaţa de distribuţie de carburant, aducând în România prima franciză Shell. A deschis restaurantul La Mama, după o investiţie de 11.000 de euro. A încercat cu un fast-food, BunDeTot însă a renunţat că afacere nu mergea. În prezent, Dragoş Petrescu conduce afacerile City Grill, Buongiorno, Caru’ cu Bere, cafenelele City Cafe şi berăria Hanu cu Bere.