România a ratat calificarea la Campionatul Mondial

Naţionala României de handabal masculin a pierdut calificarea la Campionatul Mondial din 2025. Echipa României a fost învinsă de naționala Cehiei, cu scorul de 29-20 (15-9), duminică, la Brno, în manşa secundă a barajului pentru turneul final.

Golurile echipei antrenate de George Buricea au fost marcate de Andrei Drăgan 5, Ionuţ Nistor Ioniţă 4, Gabriel Cristian Ilie 3, Demis Cosmin Grigoraş 2, Nicolae Cristian Ungureanu 2, Daniel Stanciuc 1, Alexandru George Andrei 1, Călin Dedu 1, Andrei Buzle 1.

Dan Vasile a apărat 10 aruncări (40%), iar Ionuţ Iancu 2 (13,33%).

Pentru cehi au înscris Matej Klima 9 goluri, Tomas Pirich 4, Jakub Hrstka 3, Hrstka Sterba 3, Vit Reichl 3, Lukas Morkovsky 2, Tomas Mrkva (portar) 1, Tomas Babak 1, Denis Harabis 1, Dominik Solak 1, Jan Blecha 1.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. Prin anii 1970 echipa de volei masculuin a României nu a fost trimisă la Campionatul European că nu avea șanse de medalie. Voleiul din țară începea să decadă; s-au aciuit pe la Federație și loturi naționale tot felul de nepricepuți (Goe, nu vrei să te pună mamițica la federație?) sau au fost aciuiți unii să bage bețe-n roate. Nu e bănuială, e afirmație!
    Handbalul, mai popular, a rezistat pînă după 1989.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.