Rusia doreşte să revină la drapelul imperial, simbol al puterii şi gloriei

Drapelul actualul al Federației Ruse nu corespunde cu cele mai noi tendințe de „renaștere a țării”, consideră deputatul Mihail Degtyarev, membru al Partidului Liberal Democrat. Degtyarev a elaborat un proiect de lege care ar urma să modifice Legea Constituțională Federală „Cu privire la Drapelul de Stat al Federației Ruse”.

Acest amendament prevede o schimbare a steagului oficial existent în Rusia, de la tricolorul alb-rosu-albastru la cel negru-galben-alb cu stema imperială. Potrivit parlamentarului, „reunificarea” Crimeei, crearea Uniunii Vamale și creșterea nivelului de patriotism ar impune această schimbare. Degtyarev susţine că doar steagul imperial corespunde actualei renaşteri a gloriei şi puterii Rusiei.

Deputatul s-a arătat nemulţumit de faptul că actualul drapel al Federaţiei Ruse ar fi fost adoptat în timpul presedintiei lui Boris Eltin la sugestia consilierilor americani, încă un motiv pentru care ar trebui să se renunţe la el. În schimb, Rusia ar trebui să revină la drapelul imperial, care a fluturat şi pe teritoriul actual al Finlandei, Poloniei, al Prusiei Orientale, statelor baltice.

Drapelul negru-galben-alb a început să fie folosit tot mai des în ultimii ani de organizaţii naţionaliste din Rusia. Oficial, el nu este inclus decât în drapelul regiunii Kursk.

Izvestia scrie că, potrivit studiilor de fezabilitate, înlocuirea steagurilor de la instituţiile statului, misiunile diplomatice şi automobilele oficialior ar costa statul circa 15,5 milioane de ruble.

Drapelul imperial ar corespunde renaşterii puterii ruse, şi nu actualul steag, a cărui adoptare ar fi fost sugerată de consilierii americani ai lui Elţîn.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.