S-a stabilit când vor avea loc alegerile europarlamentare!

Alegerile din 2024 pentru Parlamentul European se vor desfăşura între 6 şi 9 iunie, au convenit ambasadorii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, a anunţat miercuri preşedinţia suedeză a Consiliului UE, citată de agențiile de presă străine.

Acest acord politic urmează să fie validat oficial luni de un Consiliu de miniştri europeni.

Alegerea eurodeputaţilor, ce are loc la fiecare cinci ani prin sufragiu universal în fiecare stat membru, va da startul reînnoirii conducerii principalelor instituţii ale Uniunii Europene (Parlamentul European, Comisia Europeană, Consiliul European).

Parlamentul European, sigura instituţie europeană aleasă prin vot direct, votează pentru alegerea preşedintelui Comisiei şi aprobă componenţa acesteia.

Actuala preşedintă a Comisiei, Ursula von der Leyen, nu şi-a semnalat deocamdată intenţia de a obţine un al doilea mandat la şefia executivului UE.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. La ce foloseste Europarlament daca deja e stabilit un euro imparat, von der Leyen?

  2. Suedeza doar anunță , datele sunt stabilite de prezicătoarea Lisabona și de Norvegia fermecătoarea (aflate în Suedia ĂN *enteres de servici ) , care au facut *..De nebuneală si de despartire* nebunaticului Covid de la Coana Ioropa în acea *peroadă

  3. Doamne , ma rog la Tie ca tradatorii de la USR sa nu faca 5% si sa nu mai faca jocuri ostile tarii pe la Bruxeles!!

  4. Deoarece consider ca UE este o mafie a retelei globaliste nu voi vota. Statele europene trebuie sa-si recapete independenta si suveranitatea.

  5. @ de păcalici rămai,pt că vor vota tradătorii pentru.Nu UE este o mafie ci coalitia ,care este acum la putere,impusă de urss&usa

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.