„Sănătatea” lui Rafila: „Un an istoric”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, susține că anul 2023 a fost istoric pentru acest domeniu.

„Dezvoltarea sistemului de sănătate implică investiţii semnificative în infrastructura medicală, formarea personalului şi implementarea unor reforme eficiente. Prioritatea noastră este grija faţă de oameni şi asigurarea unor îngrijiri de calitate, accesibile pentru toţi cetăţenii. Pentru Sănătate a fost un an istoric, având la dispoziţie atât de multe fonduri şi proiecte de dezvoltare a sistemului. Mulţumesc echipei din Ministerul Sănătăţii şi tuturor colaboratorilor pentru eforturile depuse în schimbarea înfăţişării sistemului medical din România!”, a transmis, luni, Rafila pe pagina de Facebook.

”În 2023 am început schimbări semnificative în sistemul de sănătate – un nou capitol în reformarea și modernizarea acestuia. Investiții fără precedent de 11 miliarde de lei sunt în curs de desfășurare, punând bazele unor infrastructuri vitale: noi spitale, centre dedicate pacienților cu arsuri grave și cu afecțiuni oncologice, precum și consolidarea serviciilor de neonatologie, ambulatorii de specialitate și cabinete de medicină de familie.

Suntem dedicați îmbunătățirii continue a sistemului de sănătate și ne asigurăm că fiecare pas este gândit pentru a răspunde nevoilor reale ale pacienților și personalului medical. În următorul an vom continua dezvoltarea și implementarea de proiecte care vor aduce o schimbare rapidă pozitivă!
Conștienți de responsabilitatea care ne revine, ne angajăm să lucrăm cu bună-credință și profesionalism. Vă invităm să ne fiți alături în acest demers important, fiecare contribuție este valoroasă pentru noi. Împreună, vom construi un sistem de sănătate mai puternic și mai eficient”, a scris Rafila.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

  1. Mai nou toate sunt istorice. Zici că au inventat ei roata sau că au descoperit focul.

  2. Terminati naibii cu minciunile, de asta gasesc medici romani peste tot in europa? Ca ai facut tu bine sanatatii din Romania, cum, platesti mita la promul loc de munca? Sikkktir cu minciunile tale cretinule.

  3. Alt narod corupt care se lauda aiurea, sanatatea e praf si capushata la greu de tot felul de escroci atrasi de banii din sistem

  4. VREAU LISTA DE … „noi spitale, centre dedicate pacienților cu arsuri grave și cu afecțiuni oncologice, precum și consolidarea serviciilor de neonatologie, ambulatorii de specialitate și cabinete de medicină de familie” !!
    – localitate, adresa, descriere investiție, valoare , termen finalizare

  5. Bla bla- uri ieftine. Care cabinete de familie?!! Alea din blocuri in apartamente de doua camere, fara nicio dotare, decat un aparat de tensiune si 10 seringi si un frigider mic si un aer conditionat numai in biroul medicului de 11 mp ?!! Nezugravite cu anii, cu un culoar de 6mp ca sala de asteptare?!! Cu nevestele pe post de asistente medicale fara nivio pregatire in medicina ?!! Nene Rafila i-a mai fa ceva teren pe la medicii de familie din Bucuresti?!!

  6. O jigodie…
    Sotul meu care implineste maine 71 de ani, a fost diagnosticat in Septembrie 2021 cu cancer la vezica urinara…. necaz mare, sa te fereasca Dumnezeu sa fii bolnav si sa ajungi in Spitalele de stat din Romania cu diagnosticul CANCER..
    NU merge la un spital de stat, norocul nostru ca ne mai ajuta copiii si sotul meu merge la un spital privat, la cel mai mare spital privat din Romania: medici profesionisti, totul ca la carte.. dar costa enorm. … bani grei…
    Nu face chimioterapie, nici radiologie, face un tratament modern, inovator: Imunoterapie, adica Instilatii vezicale cu BCG, pe o schma de tratament tipica bolii…
    O singura fiola ONKO-BCG costa 880,72 Lei, plus manopera 150 Lei platita spitalului pentru efectuarea procedurii, inseamna 1030 Lei de fiecare data….
    Pana acum a facut 24, mai are 6 de facut…
    In Februarie 2023 in Ordinul Ministerului Sanatatii Nr. 294/08.02.2023 acest Vaccin ONKO-BCG 100 e trecut pe Lista medicamentelor oncologice decontate de Stat in cadrul Programului National de Oncologie, la secțiunea P3 „Programul național de oncologie”, la Pozitia 742.
    Medicul oncolog la care mergem a depus Dosar pentru sotul meu, din pacate DEGEABA…
    Platim in continuare, in Decembrie 2023 a facut seria de 3 Instilatii vezicale cu BCG(cate una pe saptamana), fiind in anul 3 de tratament mai are de facut 2 serii a cate 3 Instilatii, din 6 in 6 Luni(Iunie 2024 + Decembrie 2024)…in Decembrie 2024 ar trebui sa termine schema de tratament, Doamne ajuta sa le suporte si sa fie bine….
    Rafila, totul e pe banii nostri, desi sotul meu a platit bani grei la CASS timp de 35 de ani…
    Rusine Rafila, un mincinos fanfaron, marca PSD…

  7. BCG se fabricau inainte de 1990 la Inst. Cantacuzino. Acum le importam pt ca se castiga comisioane de la firmele producatoare. Asa ca nene Rafila sa te duci in Cuba ca acolo este de tine. Aici nu spui decat basme de prostit bolnavii. Dna Lili sa dea in judecata ministerul sanatatii pt plata tratamentului.

  8. @Aristotel: Asta ne mai lipseste, sa aruncam banii pe dat statul in judecata!
    Nu am nici o indoiala ca decizia judecatorilor va fi in favoarea Statului roman, care are multa „grija” de ei!!!
    Jigodii TOTI!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.