Scheletele din jurisprudența românească 

Justiția din România, dincolo de-a fi ajuns într-un impas absolut, culminând cu Procesul masacrului din 1989 nu beneficiază de perspectiva imediată a unei legislații care să pună capăt criminalității economice care o domină.

Nu e de mirare să auzim tot mai des că magistrați, profesioniști ca oricare alții, se declară în anturajul pe care îl frecventează, dumnezei. Au dreptate, România are o problemă cât toate celelalte la un loc.

De la milițieni ajunși magistrați sau de la activiști de partid catapultați direc la ministerul de resort, din anii 1990, criza „cadrelor” a fost rezolvată catastrofal cu tot felul de sofiști pe care legislației actuale îi este imposibil să îi țină în frâu.

Democrația este decisiv marcată de starea justiției. Insă dacă politicienii cu grave deficiențe sunt imuni în fața legii, aceștia sunt completați simetric de magistrați.

Nu întâmplător, hotărâri judecătorești care n-a trebui să depășească cinci file, ajung să se dilueze psihiatric și infracțional spre suta de pagini.

Inspecția judiciară , instituția căreia îi revin competențe în domeniul sesizării abaterii de la lege în ce-i privește pe magistrați, mimează acte de procedură instituțională.

Justiția din România se bazează, desigur, în mod vădit interesat, pe afirmații, probele devenind facultative, la cheremul unui SPECIAL.

Odată trecută, ca la tribunalele poporului, eludarea probei în cauze, situația devine lucru judecat, autoritate de lucru judecat.

Dacă lucrurile ar face obiectul unor colocvii, fie ele științifice, ar putea continua, cum se întîmplă în prea multe domenii anexate statului român actual.

Insă rolul magistraților este altul, prioritar acela în aplicarea legii în orice cauză care poate privi inclusiv și pe alți ”dumnezei” din propria breaslă.

Probabil, din acest punct trebuie pornit imperativ spre o „țară ca afară.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 21
Ioan Vieru 1344 Articole
Author

3 Comentarii

  1. NU magistrati,ci producatori de consecinte juridice!Intelegeti diferenta?Sint practic muncitori cu ziua in tarlaua juridica.Lucreaza” in acord global”la un CAP intitulat pompos Ministerul Justitiei.Nu e de mirare ca explodeaza fenomenul infractional pe orice componenta te uiti.Exemplu concret:Dosar nr.181/297/2010 al Judec.Saveni in recurs suspendat la Trib.Botosani,suspendare dictata(nu dispusa)de completul Popovici-Timofte-Condurache(Popovici sef Sec.Civile!)cu incalcarea grava a jurisprudentei stabilita la Consfatuirea ICCJ-Curti de Apel ,23-23 iunie 2016.Si in continuare Dosar nr.57/297/2022 al Judec.Saveni unde judec.Harasimiuc lovit de” sindromul Aiftinca”neglijeaza aceasta jurisprudenta si tergiverseaza, prin termene la intevale si de 6(sase)luni si prin complicitate cu Expertul Popovici precum si OCPI Botosani care toti” lucreaza dupa ureche”.Ce se poate intelege daca magistratii nu isi respecta propriile „meserii”?Nu mai vorbim de procurorii Parchetului de pe linga Judec.Saveni-Poc.sef Sadagurschi-care de aproape 3(trei)ani tergiverseaza solutionarea plingerilor penale cu privire la Fals in decl.si Tulburare de posesie infrac.savirsite de numitii Munteanu,infrac.Abuz in serv.savirsita de Primarul com.Mitoc,Galit Ioan cumatru lui Munteanu,precum si infrac.Neglijenta in serviciu savirsita de Stratila Ioan,sef C.L.APIA Saveni.;in discutie fiind T.P.Nr.93087/12.01.2000 si drepturi potrivit art.634 Cod Civ. Tara de hoti!

  2. D.LE Vieru , JUSTITIA romana se simte bine , niciodata nu s-a simtit mai bine . ROMANIA , NU SE SIMTE BINE ! EA , NU SE SIMTE DELOC BINE ! Cum declarau ( public ) ultimii 2 presedinti , Romania este un stat mafiot , Romania este un stat esuat ! Cu asemenea boli cine s-ar simti bine ? Cineva ar trebui sa vada si sa se ingrijoreze , caci nu este de gluma …

  3. Exista troli care-si fac datoria sekuku de a nu acuza sekuku, precum ioan, in maxim doua-trei propozitii!!! Padureni dintr-o bucata…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.