Scholz nu-l menajează pe Netanyahu. Situaţia umanitară din Gaza, urgent ameliorată!

Există „o nevoie urgentă de a ameliora situaţia umanitară” în Fâşia Gaza, a declarat sâmbătă cancelarul german Olaf Scholz în cadrul unei convorbiri telefonice cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, relatează AFP.

Cancelarul „a subliniat nevoia urgentă de a ameliora situaţia umanitară a locuitorilor din Fâşia Gaza”, a precizat sâmbătă cancelaria de la Berlin într-un comunicat. „Armistiţii umanitare ar putea contribui la o ameliorare substanţială a asistenţei aduse populaţiei”, a adăugat el.

Benjamin Netanyahu a prezentat la rândul său „eforturile Israelului pentru a-i proteja pe civilii din Fâşia Gaza”, potrivit comunicatului.

Războiul între Israel şi Hamas a fost declanşat de atacul sângeros al mişcării islamiste palestiniene pe 7 octombrie în Israel. Drept represalii, Israelul a jurat să distrugă Hamas, bombardând fără încetare teritoriul asediat.

Potrivit guvernului Hamas, 12.300 de palestinieni au fost ucişi în aceste bombardamente, în majoritate civili. Potrivit ONU, peste două treimi din cei 2,4 milioane de locuitori ai Fâşiei Gaza au fost strămutaţi din cauza războiului.

De partea israeliană, atacul Hamas s-a soldat cu 1.200 de morţi, în majoritate civili ucişi pe 7 octombrie, potrivit autorităţilor israeliene.

În acest context, cancelarul Olaf Scholz l-a asigurat sâmbătă pe omologul său de „deplina solidaritate a Germaniei cu persoanele din Israel”. „El s-a angajat că Germania este de neclintit alături de Israel”, potrivit comunicatului.

Aceste declaraţii intervin a doua zi după o vizită a preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan la Berlin, cu prilejul căreia diferenţele de opinie între cei doi lideri privind conflictul din Orientul Mijlociu au fost evidente.

În cadrul unei conferinţe de presă comune, Olaf Scholz a cerut vineri să nu fie pus sub semnul întrebării „dreptului Israelului de a se apăra” şi Erdogan a făcut apel la Israel să-şi înceteze „imediat” bombardamentele asupra Fâşiei Gaza.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

13 Comentarii

 1. Benjamin Netanyahu a prezentat la rândul său „eforturile Israelului pentru a-i proteja pe civilii din Fâşia Gaza”, potrivit comunicatului.———-Cita nerusinare si tupeu sa poti afirma minciuna asta ,atita timp cit armata israeliana a omorit peste 5.000 de copii si 12.300 din populatia civila palestiniana !Se poate spune ca exista o grije pt. a nu omori populatie civila asa cum procedeaza Putin cu populatia Ukrainei ,unde numarul celor omoriti care fac parte din populatia civila sint foarte putini .

 2. Vointa a 121 de state membre ONU este uzurpata de catre 1-2 tari.(ghici care sunt!?).

 3. In Vechiul Testament scris de Evrei gasim prima dovada scrisa despre Nazism. Notiunea de Popor Ales cu care s – au autoglorificat Evreii care au compus Vechiul Testament. Popor Ales inseamna popor Superior celorlalte popoare. Popor Ales direct de Divinitatea Evreilor, care Divinite este prezentata de Evrei ca fiind Superioara divinitatilor celorlalte popoare…Dar e treaba evreilor daca au scris asa cum au scris…Important si decisiv este ca celelte popoare au crezut ce au scris evreii si au aplaudat…In acest fel Evreii au devenit si mai aroganti, s – au crezut cu adevarat Superiori….Ca atare Evreii au mai compus o Opera prin care sa se autoglorifice, Noul Testament…Tezele scrise de Evrei acolo au fost imbratisate de cei numiti Crestini, care si azi isi dau viata pentru Opera Evreilor….chiar daca din necesitati politice si doctrinare autorii Evrei ai Evanghelieu isi omoara creatia lor numita Isus devenit in timp, tot prin propaganda evreiasca, idolul crestinilor care isi dau viata pentru acesta….Aceasta imbarligare de proportii …biblice…a capetelor a milioane de oameni a produs antiiudaismul devenit apoi antisemitism si un motiv de zeci de razboaie inclusiv un Razboi mondial in care au pierit 100 de milioane de oameni. Iar Evreii au suportat un Holocaust cu 6 milioane de victime…Dar problema evreiasca nu s – a rezolvaf, din contra, Evreii penetrand Varful societatii americane au castigat sprijinul celei mai mari puteri militare a lumii…sprijin cu care vor ucide milioane de arabi…..Problema Evreiasca nu va avea leac decat dupa prabusirea Crestinismului in lumea Post- capitalista….In epoca Socialista, am observat ca dupa ce Evreii nu au mai beneficiat de Legile cu dedicatie, care au disparut din necesitatea egalitatii sociale, evreii au inceput sa se sufoce, fara a fi persecutati cu ceva de regim, si au cerut sa plece din Romania. Naravul de smecheri de 7000 de ani nu putea fi lecuit de 20 de egalitate sociala.

 4. Până și Urcacii obraznici l-au făcut Cârnat Opărit, iar penibilul Scholz a înghițit gălușca fără să Zică nici pâZ.
  Ba s-a mai și gudurat pe lângă 🥳ul PIANIzD.
  Doar te uiți la el și vezi halul în care a ajuns ColhoZul European…
  măRog…🤮

 5. Occidentul terorizat de frica că masele de musulmani venite în valuri succt vor perturba pacea civila din utopia pe care elitele au creat-o.

 6. Fritzul de doi lei baga si el capul in poza. Nici macar Bibi nu-l mai baga in seama.

 7. Dacă cineva omoară un copil , iar tatăl copilului omoară toată familia ucigașului, care sunt urmările penale ale unui asemenea gest criminal ? Raportând la scară mare Bibi este exact în situația tatălui, numai că Israelul nu recunoaște Tribunalul Penal Internațional și drept urmare, omoară mai departe !
  Sunt curios dacă am face și noi așa , cu vreo altă minoritate de la noi, ce-ar spune ONU și celelalte foruri internaționale ?

 8. Daca scriierile sunt de ei, mai ramane de vazut originalul original, ca totul pare copy/paste a la dottore Poanta al nostru. Asha se tiparesc shi USD, nu? Mai departe pe langa scrieri, batalioanele/diviziile putem spune de Rabyii, adapteaza din mers pe cale orala doctrina care devine astfel mult secreta shi pentru aceasta adunatura de natzii fiind sedushi de promisiunile ca vor fi stapani cu acte in regula pe Planeta (deocamdata robi pe moshia lui Rothschild), shi asta mai cu sion, zion (salam cu Zoia) etc…Eentza este frica shi spaima mai ales pentru ai lor, ex.bolshevicii lui Stalin, ce vine ancestral shi de la altzii, ex America Latina, mayashii precum khazariii azi, vroiau sange mult, da mult sange, shi preotzii lor smulgeau din pieptul tinerilor cu cutzitul inima lor, multzi de fapt fiind fii de rang inalt, dar lingaii stapinului, ca in ziua de azi. Sunt dovezi ka khazarii lor practica ritualic asha ceva, dar de data asta pentru cozile lor de topor ca sa le arate pisica, sunt ex.multe: Kennedy, Ceashka, samd. Deci astazi clantzaii de aur dupa ce au fumat aproape toate ideologiile lor din putzul gandirii de Rabyii, ramanand doar cu alba neagra=globalizarea, lgbdn, poolitically correct, schimbarea de sex ca la viitorii ieniceri, libidinoshi shi gretzoshi, ei prefera sa distruga Planeta, ca sa nu se vada facatura lor. In incheiere ca o fereastra pentru viitorul nostru, sa vedem daca in manualele cu HO, vor inshira cu poze shi documentatzie de faptele lor, macar pe tov. ce au facut parte din chibutzul PCR, ca la gazeta lor de la YAD???
  O zi buna.
  Con

 9. Con spune:
  19 NOV. 2023 LA 7:36
  Daca scriierile sunt de ei, mai ramane de vazut originalul original, ca totul pare copy/paste a la dottore Poanta al nostru. Asha se tiparesc shi USD, nu? Mai departe pe langa scrieri, batalioanele/diviziile putem spune de Rabyii, adapteaza din mers pe cale orala doctrina care devine astfel mult secreta shi pentru aceasta adunatura de natzii fiind sedushi de promisiunile ca vor fi stapani cu acte in regula pe Planeta (deocamdata robi pe moshia lui Rothschild), shi asta mai cu sion, zion (salam cu Zoia) etc…Eentza este frica shi spaima mai ales pentru ai lor, ex.bolshevicii lui Stalin, ce vine ancestral shi de la altzii, ex America Latina, mayashii precum khazariii azi, vroiau sange mult, da mult sange, shi preotzii lor smulgeau din pieptul tinerilor cu cutzitul inima lor, multzi de fapt fiind fii de rang inalt, dar lingaii stapinului, ca in ziua de azi. Sunt dovezi ka khazarii lor practica ritualic asha ceva, dar de data asta pentru cozile lor de topor ca sa le arate pisica, sunt ex.multe: Kennedy, Ceashka, samd. Deci astazi clantzaii de aur dupa ce au fumat aproape toate ideologiile lor din putzul gandirii de Rabyii, ramanand doar cu alba neagra=globalizarea, lgbdn, poolitically correct, schimbarea de sex ca la viitorii ieniceri, libidinoshi shi gretzoshi, ei prefera sa distruga Planeta, ca sa nu se vada facatura lor. In incheiere ca o fereastra pentru viitorul nostru, sa vedem daca in manualele cu HO, vor inshira cu poze shi documentatzie de faptele lor, macar pe tov. ce au facut parte din chibutzul PCR, ca la gazeta lor de la YAD???
  O zi buna.
  Con

 10. @ Cheltuielile militare mari favorizează dezastrele umanitare, ?

 11. Toți dictatorii fierb/vor fierbe în cazanele Iadului.
  Hitler, Stalin, Mao, Pinochet, Franco, Mussolini, Pol Pot și restul echipei populează de mult moșia lui Scaraoțchi.
  Tot acolo își petrec nesfârșirea ațâțătorii la război, genocidarii prin mijloace nemilitare (să zicem biologice), marii finanțiști pentru care lumea e doar o pradă bună de aruncat în haos și mizerie etc.
  O veste bună – simpatiile și antipatiile gloatelor manipulate umoral nu influențează cu nimic soarta definitivă a acestor ipochimeni.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.