Şcoala online făcută pe genunchi are un preţ

Elevii români care au făcut ore online pe genunchi vor avea un salariu mai mic de-a lungul vieţii profesionale, conform anteprenorului Măriuca Talpeş.

Anteprenor, matematician şi cofondator al companiei Bitdifender, Măriuca Talpeş încearcă de ani de zile să vadă educaţia din România prin alţi ochi. Şcoala online nu a făcut decât să adâncească problemele sistemului.

La un calcul simplu, anteprenorul spune că elevii români care au făcut ore online pe genunchi vor avea un salariu mai mic de-a lungul vieţii profesionale.

„Un an şcolar calculat pentru veniturile din ţara noastră i-ar aduce în plus (unui elev n.red.), respectiv, în minus dacă nu face acest an şcolar, 70.000 de euro de-a lungul vieţii lui. Un copil care ajunge să abandoneze şcoala va aduce costuri sociale pentru ţara respectivă, în jur de un million de euro de-a lungul vieţii. Accesul la job pentru aceşti copii care abandonează şcoala este cam 1 la 10”, a spus Măriuca Talpeş.

Preşedintele Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP), Şerban Iosifescu, spune că este nevoie urgentă de investiţie în educaţie remedială. Adică, recuperarea materiei pentru elevii care nu au putut ţine pasul cu şcoala online.

„Este foarte important ca să ştim că învăţarea online nu este mutarea învăţării din clasă pe calculator, adică filmarea unui profesor care scrie la tablă nu înseamnă că este o lecţie online. Trebuie să avem în vedere măsuri de recuperare, adică să facem o diagnoză cu ce s-a pierdut în aceste luni de închidere a şcolilor şi apoi să recuperăm şi în acelaşi timp să ne concentrăm activitatea de învăţare, ceea ce este esenţial ca să minimizăm pe cât posibil aceste pierderi”, a declarat acesta.

Un studiu făcut de Royal Society arată că Marea Britanie a alocat peste un milliard de lire sterline pentru educaţia remedială. De asemenea, Scoţia a anunţat că va angaja 850 de profesori în plus pentru a ajuta elevii să recupereze materia pierdută în timpul orelor online.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

6 Comentarii

  1. Din cauza tutei anisie copiii au pierdut 4 luni de scoala din anul scolar recent incheiat. In foarte putine clase de la oras s-au facut ore online, la sat … nimic. Profesorii au fost „ocupati” de ministerul tutei sa faca rapoarte si situatii, planuri, masuri si alte treburi importante. De jumatate de an tuta tutelor anisie (politruka infecta) tace ca suina in papusoi si zambeste tâmp din poze.

  2. Dășteaptă dna de la SECU, convertește totul în bani, doar asta este singura valoare la care se închină.

  3. Din nefericire, in Romania efectele scolii facute pe genunchi se fac simtite ACUM.Administratia de stat, functionarii publici, politicieni cu scoala facuta pe genunchi, statul care este plin de copii politicienilor si ai celor din aparatul represiv, toti acestia cu diplome de la taraba.Vreti performanta, cresterea calitatii vietii romanilor,vreti spitale si scoli. Nu veti avea. Veti ajunge toti un melanj de ghiorlani si pitipoance. Amin

  4. Criza medicala poate dura 4…5 ani sau mai mult. Trebuie reorganizata scoala. Cursurile sa se faca in doua semestre. Primul Septembrie, octombrie, noiembrie. Apoi vacanta in decembrie, ianuarie , februarie, martie. Si semestrul doi Aprilie, mai, iunie. Motivele sunt: In lunile de iarna gripa de obicei atinge apogeul inbolnavirilor si al doilea in lunile mai calduroase se pot tine geamurile deschise in timpul orelor pentru aerisire. Clasele sa se reorganizeze cu un elev in banca deci 15 elevi in clasa. Materiile sa se fca comasate…adica daca ai 2 ore de matematica pe saptamana le faci impreuna . Ora va fi 20 minute cu 10 minute pauza. Sa se renunte la cunostiinte inutile din materii deci refacute manualele.
    Cam asa trebuia sa-i duca capu pe guvernantii globalisti….distrugatori de tara romanesca.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.