Sebastian Vlădescu: Cetăţenii și antreprenorii sunt vinovaţi de prelungirea recesiunii

România are nevoie de o resetare colectivă pe noile date economice, după ce în ultimii trei ani, atât antreprenorii, cât şi oamenii obisnuiţi au tot aşteptat revenirea la câştigurile din 2008, spune Sebastian Vlădescu, fost ministru al Finanţelor.

Prelungirea recesiunii este şi vina antreprenorilor şi a cetăţenilor care o luaseră razna. Antreprenorii au rămas fixaţi pe graficele vechi cu creşteri de profit care nu se mai opreau şi au refuzat mult timp să-şi redimensioneze planurile. Lumea s-a pomenit însă că salariile nu mai cresc, iar banii câştigaţi în plus în 2008 se duc acum pe credite. Trebuie înţeles că vârful de consum se baza pe creşteri salariale şi pe credit, iar acum trebuie să aşteptăm să se resoarbă efectul consumului anticipativ pe credit.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.