Sesiune extraordinară pentru pensiile magistraților

Coalitia PSD-PNL și-a luat toate masurile în cazul în care legea care prevede supraimpozitarea pensiilor magistraților, recalcularea celor în plata și creșterea vârstei de pensionare pentru judecatori și procurori la 60 de ani va fi declarată neconstituțională. Planul a fost dezvaluit de premierul Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Marcel Ciolacu: “Chiar daca nu va trece de Curtea Constitutionala, am facut un calendar intreg la grupurile parlamentare si le-am explicat colegilor ca va fi nevoie de o sesiune extraordinara, cred ca in luna august. stim cu totii ca exista o perioada in care si Curtea este in concediu. O sa vedem termenele date de catre Curte.

Am dreptul constitutional sa ma adresez Curtii Constitutionale, fiind un lucru atat de important pentru Romania, de indeplinit o reforma, astfel incat sa putem depune cererea de plata numarul trei. O sa fac sa fac acest demers, astfel incat termenul sa fie unul mai rapid ca, in luna august, inceputul lunii august, daca este nevoie, daca Curtea va considera necesar sa facem o sesiune extraordinara, sa transpunem ce decide Curtea”.

Proiectul de lege privind pensiile magistratilor a fost adoptat în 28 iunie 2023. El a fost atacat la CCR de Inalta Curte de Casatie si Justitie, dezbaterile de la Curtea Constitionala urmand sa aiba loc in 26 iulie 2023.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Ciolacule „revolutionar” de alba-neagra din Buzau, da’ o sesiune Parlamentara pt modificarea Legii Iliescu/Roman cu „rivolutionarii” cuplati la Bugetul public, de ce nu te agiti sa elimini pensiile necontributive ale tovarasilor tai de alba-neagra ?!

  2. Domnule Prim ministru Ciolacu, de cu nu desființați prin lege instituția numită Curtea Constituțională, protectoarea feroce a castei magistraților, Judecători și Procurori, dacă membrii ei supraîmbuibați de bani și gratuități pun în pericol stabilitatea economică a României? Dacă la judecători nu se poate interveni e clar că la SRI, STS, SIE, SPP, DNA ANI nici o speranță.

  3. pt.prostul 22:03 Catuvencu – Toate Tarile cu regim democratic de sute de ani (Anglia, Franta, Italia, Germania, chiar si Rusia, peste Ocean SUA, Canada, etc) din lume, au aceasta inalta institutie judecatoreasca Curtea Constitutionala (exceptand Coreea de Nord, Cuba, China), care vegheaza la aplicarea Constitutiei nationale. Ce nu au nici o Tara din lume, este Legea Iliescu/Roman cu „rivolutionarii” cuplati la Bugetul public, pe care-l seaca DEGEABA de 33 ani non-stop., in Tarile democratice exista niste cetateni ONORIFICI, pt voluntariat si acte de caritate aduse Tarii mama. Escrocheria cu „rivolutionarii” cu pensii necontributive, gratuitati la toate, imobile, terenuri exista numai la Romania, dar, ordinele de la UE sunt, sa se modifice Legea cu „rivolutionarii” sa-i faca pe toti ONORIFICI.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.