Sindicaliștii, pe jar: Câți angajați din Sănătate ar fi de fapt infectați

Federația “Solidaritatea Sanitară” din România susține că numărul angajaților din Sănătate infectați cu coronavirus a ajuns la 734.

„Din nefericire, în ultimele 7 zile creșterea medie zilnică a numărului de salariați infectați (confirmați pozitiv în urma testării) a fost de 22,7% (de la 215 în data de 30 martie la – cel puțin – 734 astăzi, 5 aprilie). (…) Dacă se va menține ritmul de creștere al salariaților infectați din ultimele 7 zile (de 22,7% în plus față de ziua anterioară/zi) atunci în 30 de zile vor fi infectați toți salariații din sănătate”, arată sindicaliștii într-o postare pe Facebook.

Federația „Solidaritatea Sanitară” a precizat că ia în considerare la stabilirea numărului total inclusiv cazurile de salariați infectați din rețelele separate (ex. MAPN, MAI). Adică, toți salariații care lucrează în sănătate.

„Numărul este cel rezultat în urma testării, în condițiile în care, în continuare, este refuzată testarea salariaților contacți asimptomatici.
Estimăm că testarea tuturor salariaților ar putea determina o creștere cu un ordin de mărime a numărului total”, mai precizează sindicaliștii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8499 Articole
Author

8 Comentarii

  1. Nu stiu de ce si in ce fel dar miroase a manevra „nu mai muncim, deoarece putem primi somaj tehnic prin ordonanta lui peste”! Acesti capi incapatanati care isi „executa” conationalii si saracesc bugetul, ori imprumuta nonstop de oriunde, de ce naiba au blocat totul in loc sa faca un proiect care sa cuprinda somaj tehnic prin rotatie la munca zilnic? Cine pastele masii va incarca bugetul statului daca nu se munceste de loc? Traim doar din datorii ca nesimtitii, puturosii si lenesii chiulangii?!

  2. Este posibil, iar plasarea în același spațiu a celor confirmațî cu cei care sunt în așteptarea rezultatelor testelor este de ‘noapte minții’ și afectează puternic starea psihică a acestora din urmă.

  3. Nici 1% din angajatii in SS, care e problema?Media e de 5%…

  4. Sistemul privat de sănătate și-a manifestat în vreun fel dispobilitatea să intre în luptă?
    Întreb și eu, că doar erau dornici să aibă acces la bugetul național de sănătate, iar acum,
    iacătă, au o ocazie în plus. Nu am nicio informație în acest sens. Ne-ar putea lumina
    cineva care știe mai multe? Mulțumesc!

  5. @Dan

    Cu plăcere .
    Mă aşteptam la „mai mult” din partea sistemului privat .
    Poate că „mai este” şi nu ştiu .

  6. @Murphy: da, după ce am citit cele trei informații, la aceeași concluzie am ajuns și eu.
    Nu știu cum se „traduce” preluarea unui spital privat de către un consiliu județean. E
    „naționalizat” sau cum? În rest, doar efectuări de ceva teste în laboratoare. Sper, totuși,
    să nu văd cât de actuală este vorba aia:”La plăcinte înainte, la război înapoi”. Iar actualul
    consilier onorific al ministrului Sănătății, ex-ministrul Costache, ar putea da de lucru la „ai
    lui”, sfătuindu-l etic și deloc interesat pe Nelu Tătar („rara avis”, ca om și politician).
    Deocamdată, pentru cine e corect cu sine însuși, pentru Costache e valabilă, cel puțin,
    partea cu „la război înapoi”. Un individ susținut până în pânzele albe de către președinte și
    premierul „lui”. Chiar așa de ușor se păcălesc cei mai importanți oameni ai unui stat(sic!)?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.