Sistemul 112 se modernizează

Ministrul Fondurilor Europene și directorul STS, Rovana Plumb și Ionel Sorinel Vasilca, au semnat marți un contract de investiție de 47,6 milioane de euro pentru modernizarea sistemului apelurilor de urgență 112, respectiv un răspuns mai prompt al agențiilor de urgență.

„Am semnat un proiect important în beneficiul românilor. Este vorba de o nouă investiție care prevede modernizarea infrastructurii sistemului național unic pentru apeluri de urgență 112, o nouă investiție prin care se modernizează acest sistem, 112. Proiectul are o valoare de 47,6 milioane de euro și are o perioadă de implementare de 36 de luni și constă în modernizarea componentelor de hardware și software pentru un răspuns mai prompt al agențiilor de urgență la solicitările cetățenilor aflați în situații de urgență”, a declarat ministrul Afacerilor Europene, Rovana Plumb, conform mediafax.ro.

Printre beneficiile proiectului de investiții se numără: „Mecanisme mai eficiente de gestionare a resurselor și echipajelor de intervenții, creșterea capacității de răspuns la solicitările cetățenilor, reducerea timpului de așteptare de la 59 la 54 de secunde, alertarea automată a structurilor ce pot intervenii în situații de amploare, dar și apeluri de urgență cu transmisii video și imagini de la locul evenimentului”.

„Semnarea contractului de finanțare prin fonduri externe nerambursabile înseamnă procesul de modernizare a unei infrastructuri critice naționale și prin care furnizăm un serviciu vital în situații din domeniul urgențelor”, a declarat directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale, Ionel Sorinel Vasilca.

Obiectivul investiției prevede modernizarea sistemului informatic 112 pentru un răspuns mai prompt al agențiilor de urgență. Rovana Plumb a precizat că, în cei 13 ani de funcționare, au fost primite peste 64 de milioane de apeluri reale la numărul unic 112.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Politia are interdictie in parcuri, daca-i chemi ca doi si-o trag, sau comit acte sx libidinoase in fata unui copil ce se da in leagan asi bat joc de mamici – nu se aplica legile, ti se spune ca esti singurul care reclama, deci esti o problema. Unii Pol. locali, unii si de la cealalta pol, din Brasov spun mamicilor sa-si invete copii cei aia M..e. Femeile pol.,mamici sau nu, nu au nici o demnitate de femeie, ele consimt prin tacere – pentru avantajul oferit de functie. „M..e” a devenit emblema si sloganul dedicat brasovenilor, tratati ca niste sclavi de Primarie, Politie, Prefectura. M…E a fost plasat pe cladiri proprietate privata si de stat, in toate cartierele si nimeni nu are voie sa inlature sloganul respectiv (ca doar n-o sa vina primarul cu bidineaua sa curete la privat, da nici la stat, da „noi aparam proprietatea si interesul cetateanului” si avem flori si sisteme de irigatii in sensuri giratorii) – daca faci plangeri esti bagat in cercetari, treceri pe lista si alte chestii creative. In scoli agresori si hartuitori sexuali minori, mici teroristi care terorizeaza elevi si profesori sant protejati de toate institutiile cu tot 112. Scolile din centru au 30-32 de elevi, datorita pilosilor cu functii sau cu bani, unii din satele din jurul Brasovului, n-ai unde sa muti copilul daca nu-ti convine scoala jegoasa si profesoarele penale (corupte) cu limba scoasa dupa plocoane (chiar si de „doi lei” sau cat poate fiecare nu-i problema ne-ntelegem”. 47 de milioane de euro pt niste programe este o bataie de joc fata de inteligenta romanilor. E de-ajuns ca domni si doamnele politist cu principii si valori „vulgarirezist” sa patruleze sa mai dea cate o amenda si sa aplice legile existente. Salvarea a ajuns mereu si fara atata informatica. Asta cu 112 este o excrocherie ca multe altele.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.