Sondaj: Angajații români nu-și cunosc resposabilitățile

Şase din zece angajaţi (58%) români nu îşi cunosc responsabilităţile la locul de muncă, iar peste două treimi (67%) sunt rar evaluaţi de către angajator, uneori chiar deloc, arată rezultatele unui studiu de specialitate, prezentat recent într-un eveniment dedicat antreprenorilor.

Conform datelor centralizate de MKOR, din cele 9.000 de responsabilităţi exprimate în studiu, 88% sunt nemăsurabile, „asta înseamnă că angajaţii nu ştiu cu adevărat ce au de făcut, când şi cât pentru a performa”.

De asemenea, 67% dintre angajaţi sunt evaluaţi mai rar decât lunar, majoritatea nefiind evaluaţi deloc, iar o mare parte având evaluări doar anuale. În acelaşi timp, 71% dintre indicatorii faţă de care angajaţii au spus că le este evaluată performanţa sunt nemăsurabili.

În ceea ce priveşte bonusurile, studiul arată că doar 8% dintre acestea sunt atribuite pentru îndeplinirea unor obiective măsurabile, în timp ce 23% sunt bonusuri primite de sărbători, iar peste 30% sunt acordate pentru ca angajaţii să îşi facă treaba pentru care primesc salariu (de exemplu: respectarea procedurilor, îndeplinirea responsabilităţilor sau încadrarea în termene).

Studiul de piaţă „Realitatea Managementului Românesc” a fost realizat de MKOR, la comanda TBF, pe un eşantion de 1.992 de persoane, cu nivel de încredere de 95% şi o rată de eroare de +/-2,4%.

Cercetarea a fost prezentată în cadrul unui eveniment dedicat antreprenorilor, organizat de către antreprenorul Răzvan Căzănescu, creatorul softului TBF de management. Căzănescu a organizat de două ori (în 2021 şi 2022) programul gratuit „30 days MBA”, accesat de peste 10.000 de persoane.

The Basic Fundamentals (TBF) a înregistrat o cifră de afaceri de peste două milioane de euro, în ultimii doi ani, iar peste 3.000 de companii au implementat total sau parţial sistemul de management TBF Digital.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

6 Comentarii

  1. Chiar asa? Oare profitul de miliarde pe care-l scot din tara corporatiile, multinationalele si bancile occidentului imperialist iudeomason, de pe urma cui îl scot daca nu din munca de sclav a angajatului român care munceste 12 ore pe zi pana la 65 de ani, la adanci batraneti???!!!

  2. „nu-și cunosc resposabilitățile”

    Litera ” i „,
    „indisciplina muncii” in Codul Muncii,
    parte speciala a Codului Penal.

    (doar cine nu munceste nu intra acolo)

  3. Da știm românii „e leneși și e proști” de asta sunt forță de muncă ieftină, nu că 90% din profitul unei firme din România provine tocmai din cheltuielile nesemnificative cu forța de muncă. Adică la fiecare 100€ profit net(profit ce rămâne companiei după plata salariilor,taxelor, etc.)90€ provin de la faptul că salariile sunt mizere și doar 10% din profitul în sine reprezintă plus valore,adică firmele din România desfășoară activități economice în care plus valorea este mică. Și asta se și dorește ca un angajat pe un anumit post să nu-și cunoască responsabilitățile, de ce angajatorul să mai plătească un om în plus când poate încarca cu noi sarcinii pe cei de care dispune așa mărindu-și profitul.

  4. Ma intreb daca gazetari isi cunosc responsabilitatile sau sunt la fel de iresponsabili ca restul angajatilor:)))
    Daca ajungi sa faci reclama Corinei Cimpoca fosta Buzatu,nu mai ai nici o sansa cu MKOR cu smecheria TBF si fundatore Răzvan Căzănescu,alta panarama care invarte fraierii si le ia banii …Nimic interesant,doar gargara nesfarsita sa mai pice in plasa acestor smecheri niste fraieri
    PS De o meserie /munca cinstita nu-s in stare ,numai de „consultanta”

  5. Majoritatea nu reusesc sa isi imagineze ca gandeste shefu’ ca trebuie sa faca, si stau ca blegii sa zica shefu’ ca sa faca ceva…In .ro nu exista angajator ca sa ceara intr-o fisa a postului doar lucruri concrete.Veti gasi in toate : respecta dispozitiile sefului ierarhic…(toate!?)

  6. dar oare cati dintre angajati isi cunosc drepturile la locul de munca? atatea cate mai sunt!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.