Specialiştii Cristina Flutur şi Ionuţ Pogea

După ce şi-au împărţit întreaga Românie, fruntaşii PDL au trecut şi la plasarea copiilor lor în posturi calde, care să dea bine la CV. Astăzi vă prezentăm câteva nume.

„Un coleg de o rară seriozitate, modest şi competent”

Familia Pogea este una fericită. Şi împlinită. De trei generaţii. Bunicul a fost unul dintre secretarii PCR din judeţul Hunedoara şi, evident, nu a dus-o rău. Fiul, Gheorghe Pogea, s-a orientat bine când a ales să fie membru al PD. A ajuns până la demnitatea de ministru. Iar fiul fiului, Ionuţ Pogea, nu a nimerit-o nici el rău. El este angajat la Reprezentanţa României la Uniunea Europeană, unde ocupă funcţia de ataşat pe probleme de energie.

Credeţi cumva că angajarea s-a datorat lui „tăticu'”? Nici vorbă. Iată ce spune şeful lui, Mihnea Motoc, citat de Mediafax: „Ionuţ Pogea a fost unul dintre numeroşii stagiari de lungă durată care au lucrat pentru Reprezentanţă. A fost corect cooptat în administraţie, iar performanţa sa pe domeniul de care răspunde nu lasă loc de îndoieli faţă de justeţea cooptării sale. Este un coleg de o rară seriozitate, modest şi competent”.

Cristina Flutur este şi specialistă

Nu doar Ionuţ Pogea este un competent. În aceeaşi categorie se înscrie şi Carmen Cristina Flutur. Inutil să mai spunem, ea este fata baronului PDL de Moldova de Nord, Gheorghe Flutur, omul numărul patru în partid. Carmen Cristina este angajată în funcţia de consilier la cabinetul ministrului Valerian Vreme. Iar despre faptul că este competentă aflăm dintr-un comunicat al ministerului, remis agenţiei Medioafax, care sună astfel: „Modul de selectare al acestora (al angajaţilor – n.a.) nu ţine cont de nume. Ţine cont de expertiza celor angajaţi în conformitate cu diferite proiecte derulate de minister. Respectiv, selectarea de experţi în economie, limbi straine, management, IT etc. Consilierul la care faceţi referire, Cristiana Flutur, este specialist în economie, cunoaşte mai multe limbi străine, în principal limba germană, motive care au cântarit mult în selecţia sa. Orice altă interpretare cu privire la acest subiect este fortaţă”.

În ministerul domnului Vreme îi mai întâlnim şi pe Lucian Banu – şef la Departamentul Juridic, el fiind fiul deputatului PDL de Bacău, Mihai Banu, precum şi pe Sorin Iorguş, fiul deputatului PDL Zamfir Iorguş, acesta fiind consilier al ministrului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Izabela Niculescu 253 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.