Spectacol pe cer în această noapte: Curent de meteoriţi cum nu s-a mai văzut de 65 de ani

Jeremie Vauboillon, specialist în predicţii în cadrul Institutului Mecanică Cerească şi Calcul Efemeride (IMCCE) Paris, a declarat că pe 8 octombrie va putea fi observat pe cer un „uriaş” curent de meteori, România fiind „perfectă” pentru vizionarea acestui „fenomen unic în viaţă”.

Potrivit acestuia, curentul de meteori, denumit popular „ploaie de stele căzătoare” , cuprinde mii de miliarde de particule dintr-o cometă care pătrund în atmosferă, cu viteză foarte mare.

„Ca să vă dau un exemplu, toată lumea ştie că în luna august sunt foarte multe stele căzătoare şi toată lumea le poate vedea, fără un mare telescop. E foarte uşor: te duci afară, deschizi ochii şi le vezi. În octombrie, vor fi de două ori sau chiar de şase ori mai multe stele căzătoare decât în august. Este momentul perfect pentru a fi văzute. Dacă vreţi să scăpaţi de oraş, vă duceţi în afară, vă întindeţi sau vă aşezeţi pe un scaun şi le veţi putea vedea. Vă încurajez puternic să mergeţi să le vedeţi”, a declarat Jeremie Vauboillon.

Jeremie Vauboillon spune că ultima dată fenomenul a fost văzut în 1946, iar înainte de acest an în 1933.

„Este ceva foarte rar, este excepţional şi vă rog să nu rataţi această ocazie. Dacă aveţi bunici care au văzut curentul din 1946 sau din 1933 vă vor spune că este un eveniment unic în viaţă. Chiar trebuie să-l vedeţi, că este ceva ce nu vedem zilnic”, a mai declarat specialistul în predicţii.

Potrivit lui Vauboillon, spectacolul va putea fi văzută din întrega Europă, dar şi din partea de vest a Asiei, România fiind „perfectă pentru observarea acestui eveniment”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.