Spectacole noi pentru ziua de joi

Baia Mare

MUZICĂ. Clasa de canto popular a Colegiului de Arte sub îndrumarea Mihaelei Bob-Zăiceanu aşteaptă publicul băimărean la spectacolul de colinde, muzică populară şi parada măştilor populare, „Deschide-ne, gazdă, uşa!”. Recitalul de sediul instituţiei este acompaniat de Lăutarii din Ardeal, de la ora 17.00, iar intrarea este liberă.

TEATRU. O nouă reprezentaţie a montării „Conu’ Leonida… faţă cu reacţiunea” de I.L.Caragiale este programată de la ora 19.00 la Teatrul Ararat (Bd. Independenţei nr.4). Din distribuţie fac parte Dana Ilie Bărbosu, Claudiu Pintican şi Wanda Farcaş. Biletul costă 15 lei.

Braşov

CLASIC. Radu Popa dirijează orchestra Filarmonicii Braşov la Sala Patria (Str. Lucian Blaga) de la ora 19.00. Programul din care fac parte Uvertura Coriolan şi Concertul nr.3 de L.van Beethoven, dar şi Poemul simfonic „Pini di Roma” este dedicat inaugurării pianului de concert Steinway. Solist este Horia Mihail.

Bucureşti

VERNISAJ. De la ora 18.00, galeria Zorzini (Str. Sfinţii Apostoli nr. 44) prezintă „Blindfolded”, expoziţie semnată de sculptorul clujean Szilard Gaspar.

DEZBATERE. Centrul Ceh din Bucureşti (Str. Ion Ghica nr.11) pune în discuţie de la ora 18.30 motivele care au determinat guvernul României să lanseze campania de achiziţie a Cuminţeniei Pământului şi cum a fost organizată aceasta. La „Brâncuşi e al meu?”, ultimul eveniment Frontline Club Bucharest din acest an, au confirmat participarea Elena Vijulie (Digi24), Bogdan Grabowski (avocatul moştenitorilor sculpturii) şi Vasile Ernu (Critic Atac).

MUZICĂ. Suedezii de la DARK FUNERAL revin în România, pentru a susţine primul lor concert de club în Quantic din Capitală. Evenimentul face parte din turneul lor de promovare a celui mai recent material discografic pe care l-au lansat în primăvară, „Where Shadows Forever Reign”.

VERNISAJ. „Linia politică” este o expoziţie de grafică politică de azi din Croaţia. Lucrările au fost realizate la cererea ediţiei Le Monde Diplomatique de la Zagreb. La Macaz Bar Teatru Coop (Moşilor nr.106) este programat vernisajul de la ora 21.00.

MUZICĂ. The Yddish Blues Drifters (foto) cântă Klezmer în Beat bar umanist (Str. C.F. Robescu, nr 14, biserica Sf. Mina, intersecţia Călăraşi cu Mântuleasa) de la ora 20.00.

Cluj Napoca

CLASIC. Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca vă invită joi, 8 decembrie, la concertul simfonic susţinut de Orchestra “Antonin Ciolan”. Acesta va avea loc începând cu ora 19:00 în sala Auditorium Maximum a Universităţii Babeş-Bolyai. Programul cuprinde un repertoriu variat şi generos stilistic, pregătit şi dirijat de lect. univ. dr. Cristian Sandu. Astfel, vom avea prilejul să ascultăm Uvertura fantezie Romeo şi Julieta de Piotr Ilici Ceaikovski, Concert pentru fagot şi orchestră, RV 484, de Antonio Vivaldi (solist Cristian Avram, student în cadrul programului de masterat, anul II, conf. univ. Béla Barabás, asist. univ. drd. Rareş Sângeorzan) şi Simfonia nr. 4 în mi minor, op. 98, de Johannes Brahms. Intrarea este liberă.

FILM. La Cinema Victoria este seară de Cinematecă TIFF. De la ora 20.00 este proiectată pelicula „Pele, naşterea unei legende”.

Sibiu

CLASIC. Valentin Uryupin din Rusia este dirijor şi solist (clarinet) al concertului de la Sala Thalia de la 19.00. În program sunt Concertul nr.1 pentru clarinet şi orchestră în fa minor şi Concertul nr.2 pentru clarinet şi orchestră în mi bemol major de C.M.von Weber ca şi Simfonia a II-a „Micul rus” de P.I. Chaikovski.

Am trecut cu vederea un eveniment cultural din oraşul dumneavoastră şi consideraţi că trebuie să afle de el cititorii cotidianul.ro? Nu vă abţineţi, postaţi la comentarii ceea ce credeţi că ne-a scăpat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Tupa 152 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.