Spital: Starea de sănătate a lui Ariel Sharon se degradează în continuare

Starea de sănătate a lui Ariel Sharon, aflat în comă de opt ani, se deteriorează în continuare, a anunțat luni spitalul unde este internat fostul premier israelian, relatează AFP, citată de Agerpres.

Situația lui Sharon (85 de ani), care nu și-a mai revenit după un atac cerebral survenit pe 4 ianuarie 2006, a început să se înrăutățească începând din 1 ianuarie. În pofida unei ”stabilizări” a funcțiilor sale cardiace, continuă să se agraveze ”alte funcții vitale ale pacientului, precum cele ale rinichilor, plămânilor și ale ficatului, a indicat directorul Spitalului Sheba din Tel Hashomer, din apropiere de Tel Aviv, doctorul Zeev Rotstein, ale cărui declarații au fost difuzate de media.

”Riscul pentru viața sa a crescut”, a conchis Rotstein, estimând că ”situația continuă să se degradeze de la o zi la alta”.

Ariel Sharon va rămâne în istorie ca artizanul invaziei din 1982 în Liban, în timp ce era ministru al apărării, dar și ca șef al guvernului israelian care a evacuat trupele și pe coloniștii din Fâșia Gaza în 2005.

O comisie de anchetă oficială s-a pronunțat pentru responsabilitatea lui Sharon pentru că n-a prevenit și n-a împiedicat masacrele din taberele de refugiați palestinieni Sabra și Shatila din Beirut din septembrie 1982, comise de o miliție creștină aliată Israelului. El a fost nevoit să demisioneze, ceea ce nu l-a împiedicat să devină prim-ministru în 2001, post în care a fost reales în 2003.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.