Sputnik V, testat pe 40.000 de oameni

Vaccinul rusesc Sputnik V, creat de ruși împotriva coronavirusului, va fi testat în masă pe 40.000 de oameni.

Testarea în masă a primului potenţial vaccin anti-Covid, anunţat de Rusia, pentru a obţine aprobarea de reglementare internă va implica peste 40.000 de persoane, a anunţat, joi, agenţia TASS, citată de Reuters.

Vaccinul, numit „Sputnik V”, în omagiul primului satelit din lume lansat de Uniunea Sovietică, este considerat sigur şi eficient de autorităţile şi oamenii de ştiinţă ruşi după două luni de la începutul testelor pe oameni, dar la scară mai mică.

Rezultatele, însă, nu au fost făcute publice până în acest moment, potrivit dezvoltatorului vaccinului.

Vaccinul ”Sputnik V” este dezvoltat de Institutul Gamaleya din Moscova.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

15 Comentarii

  1. Cred ca ar trebui sa fie cineva idiot irecuperabil pentru a dori un esec al oricarui vaccin, de oriunde ar veni acesta (inclusiv din Rusia). Asa ca le doresc rusilor mult succes cu vaccinul lor si de abia astept sa-i vad pe Tataru, Iohannis si alti prostovani mioritici cum isi maninca cravatele dupa chestiile cu „propaganda ruseasca” !

  2. Nu poti face un vaccin pentru un virus care nu exista Din pacate Rusia face jocul ocultei mondiale.Il credeam mai destept pe Putin.Asta in afara de faptul in care nu s-a lasat sedus de sirenele Occidentului precum predecesorul sau Gorbaciov.

  3. Rusii sunt in urma cu microciparea, cand va veni Apollo V , va fi „un pas mic pentru virus, dar urias pentru ‘demonocratie'”, sa vezi atunci comentarii dubioase pe forum de la #rezistenti, pentru ca vor fi primii din lume testati, poate si cu greseli de programare, cu balbe, greseli grave de logica 😀

  4. E un alt vaccin pentru coronavirusi. In afara de imaginea publica si asta e la fel cu restul. Deci mai incet cu pianul pe scari.

  5. eu unul am curajul sa ma vaccinez.
    da numa in rusia,sub supraveghere medicala

  6. iuri gagarin, defineste oculta mondiala.Poate ca Putin este in oculta .Ar fi posibil?Eu cred ca iluminati e la mijloc.Ochiul piramidei lui Keops.

  7. Care e mai de încredere vaccinul lui Putin făcut pentru ruși sau vaccinul lui Tătaru făcut cine știe unde și adus prin șpăgi și canale dubioase.

    În România, Dracu să mai aibă vreo încredere în cretinii lui Werner și bețivanului Sucă Mandolină.

  8. Noi nu cumparam vaccinul de la rusi. Asteptam sa-l cumpere Mama Merkel de la rusi, iar abia apoi il vom cumpara de la germanica … prin Unifarm.

  9. Navalnai, a experimentat primul acest vaccin!
    Doamne-fereste, sa ajungi opozantul urmasilor stalinisti…

  10. M-am informat putin. Institutul Gamaleya are 130 de ani nu a fost facut de Puterea Sovietica. Iar directorul, evreu dupa nume( doctor= evreu), a fost primul care s-a testat. Inseamna ca omul era convins ca au descoperit ce trebuie.Doar ca administrarea e anevoioasa, sunt doua injectii succesive iar vaccinul trebuie pastrat la congelator.

  11. sunt deja 20 de studii agreate de ce n-ar fi si acesta al XXI-lea? Ce pot face altii inseamna ca se poate, deci totul este posibil singura noutate este cine ”ajunge” primul la rezultat sau este recunoscut ca primul…

  12. Spuneti-mi ceva dezvoltat de Rusia care sa fi uimit omenirea in bine .La rele se pricep destul.Ceva,varf tehnologic,un vaccin altul decat satelitul sputnik propagandistic.Dar sa fie pur sange rus.Kalasnicov oare ?

  13. @Agricultorul fericit spune:
    21 august 2020 la 9:07

    „M-am informat putin. Institutul Gamaleya are 130 de ani nu a fost facut de Puterea Sovietica. Iar directorul, evreu dupa nume( doctor= evreu), a fost primul care s-a testat. Inseamna ca omul era convins ca au descoperit ce trebuie.Doar ca administrarea e anevoioasa, sunt doua injectii succesive iar vaccinul trebuie pastrat la congelator.”
    Si vaccinul occidental tot in 2 etape se face. vaccin si rapel la 30 de zile. Si tot la rece se tine. Doar ca ala occidental nu-i gata si din ce spunea nu stiu ce doctor ptr parlamentul englez vaccinul englezesc nu va fi eficient ptr batrani. Adica exact ptr cei ce se imbolnavesc cel mai grav si dau cei mai multi morti. Probabil RO asta va cumpara la propunerea lui Citu si a Casei Nationale de pensii sub luminoasa indrumare a lui Orban si Iohannis. Ca doar e englezesc, nu rusesc sau chinezesc.
    ” Viitorul vaccin împotriva COVID-19 s-ar putea să nu dea rezultate foarte bune în cazul persoanelor în vârstă, cele care prezintă cel mai ridicat risc de a muri din cauza bolii, spun oamenii de ştiinţă britanici.

    Prof. Peter Openshaw, unul dintre cercetătorii din grupul de consultare ştiinţifică a Parlamentului britanic, a declarat că trebuie luate măsuri pentru protejarea persoanelor vârstnice deoarece viitorul vaccin s-ar putea să nu-i protejeze de infectare, scrie The Guardian.”
    Autor: Redactia Descopera.ro 06.25.202

  14. este o situatie tipica de „winwin” pentru rusi si de pierdere totala pentru ceilalti in cazul de fata!…Sa enuntam: daca virusul este adevarat sigur rusii nu si-ar da cu stangul in dreptul daca acest vaccin nu ar fi si el adevarat si lansarea acestuia facuta la momentul oportun…WIN…daca virusul ar fi o facatura sigur si rusii ar sti lucrul acesta si campania nu ar face decat sa decredibilizeze in plus pe cei care au interese in mentinerea psihozei…WIN…simplu si eficace cu atac direct la ipocriti si la cei carora le lipsesc doagele!!!

  15. Povestea este ca si in SUA tot cercetatorii rusi si evrei lucreaza pentru elaborarea vaccinului. Diferenta este ca va fi de cate ori vor ei mai scump. Salarii, testari….etc aprobarea…FDA plus PROFITUL.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.