Statul s-a împrumutat din nou de la bănci

Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, luni, 335,4 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 163 de luni, la un randament mediu de 6,80% pe an, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii de luni a fost de 300 de milioane de lei, iar băncile au subscris 410,3 milioane de lei.

Marţi este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 45 de milioane de lei la randamentul stabilit luni pentru obligaţiuni.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna iulie 2024, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 6 miliarde de lei, la care se poate adăuga suma de 585 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 6,585 miliarde de lei, este cu 365 milioane de lei mai mică faţă de cea care a fost programată în iunie 2024, de 6,95 miliarde de lei, şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

4 Comentarii

  1. Până la 200 miliarde coco datorie !
    Pensiile speciale și Salariile nesimțite SĂ TRĂIASCĂ BINE, măR🤮g
    ■] mElena PoMpa 1 – MaMba [■

  2. adică V-A AJUTAT
    să vă imprumutati la bănci
    cică aveti fîstîceli!

  3. Ha, ha! Sau cum ar zâce Băsiexu: “Aici sunt banii dvs.”

  4. Crește PIBul! Datoria e băgată, de ceva vreme, la PIB.
    Miniuni, minciuni sfruntate și statistici (Twain)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.