SUA: Petiție pentru declararea Rusiei drept ”stat sponsor al terorismului”

Pe site-ul Casei Albe a fost plasată o petiție adresată celor din Washington de a recunoaște Rusia, federație care sponsorizează terorismul.

”In războiul nedeclarat împotriva Ucrainei, Rusia se bazează pe operațiuni sub acoperire care se înscriu perfect în definiția ”terorismului internațional” oferită de legislația americană. Mai exact, agenții înarmați ai Rusiei acționând mascați încearcă să influențeze politica guvernului ucrainean prin intimidare și forță. Ei încearcă să altereze și modul de acțiune al guvernului prin asasinate și răpiri, ocupând cu forța clădiri guvernamentale, secții de poliție și baze militare din Ucraina. Această activitate este efectuată la scară larga și pe o perioadă lungă de timp, în ciuda condmnării ei de către SUA, G-7, NATO, UE și ONU. Prin urmare, Rusia trebuie declarată ’stat care sponsorizează trerorismul’ ”.

Pentru a fi luată în seamă de administrația SUA, petiția trebuie să adune 100.000 de semnături până pe 23 mai. Postata pe 23 aprilie, ea a strâns până acum circa 7.000 de semnături.

Pe de altă parte, o petiţie înregistrată pe pagina oficială a Administraţiei SUA ce urmăreşte redarea statului american Alaska înapoi Rusiei. Pentru a primi un răspuns oficial din partea Administraţiei, petiţia trebuia să strângă cel puţin 100.000 de semnături până pe 20 aprilie. Nu a reusit.

Data creării acestei petiţii coincidea cu ratificarea actului de alipire a Crimeii la Rusia, care a fost respins de ONU.

Statul american Alaska a fost parte a Rusiei iar în 1867, Secretarul de Stat de atunci, William Seward a achiziţionat teritoriul de la statul rus cu suma de aproximativ 7,2 milioane dolari.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.