Summitul G7: despre drame dintr-un paradis al vacanțelor de lux

 Liderii celor mai mari 7 economii ale lumii occidentale se adună în Italia pentru summitul G7. Stațiunea de lux „Borgo Egnazia”, situată în sudul țării, a fost aleasă drept cadru pentru această întâlnire.

 

Zona este frecventată de nume celebre în lume precum Madonna și Justin Timberlake.

Oaspeții din afara G7, inclusiv Papa Francisc, vor discuta probleme critice de la războaiele din Gaza și Ucraina până la criza climatică și inteligența artificială în cadrul reuniunilor bilaterale și sesiunilor speciale.

Pe lângă SUA, Anglia, Canada, Franța, Germania, Italia și Japonia, la summit participă și lideri din Turcia, Ucraina, Algeria, Argentina, Brazilia, India, Iordania, Kenya, Tunisia, Mauritania și Emiratele Arabe Unite. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, vor petrece, de asemenea, două zile în Italia.

Borgo Egnazia, un complex de vacanță construit în stil tradițional, este situat în Puglia, pe coasta Adriatică a Italiei, în „călcâiul” țării în formă de cizmă. Puglia, la 500 de kilometri de capitala Roma, este descrisă drept o „oază retrasă”. Membrii mass-media care participă summitul vor fi ținuți într-un centru din Bari, la aproximativ 60 de kilometri distanță, și vor putea participa doar la conferințe de presă.

Complexul de lux, unde un sejur de două nopți în iunie costă 2 mii de euro, include un restaurant cu stele Michelin, magazine de lux și facilități spa. Cântăreața americană Madonna, supranumită „Regina pop”, a stat aici de trei ori, sărbătorindu-și odată ziua de naștere. Cântărețul american Justin Timberlake a ales pe Borgo Egnazia pentru nunta sa cu actrița Jessica Biel în 2012.

 

SINDICATUL POLIȚIEI S-A REVOLTAT

Ca parte a măsurilor stricte de securitate luate pentru summitul G7, ofițerii de poliție italieni au fost plasați pe o navă numită „Mykonos Magic”. Însă sindicatul de poliție se plânge că forțele de securitate sunt „împachetate ca șobolanii” pe vechea navă care se află în condiții proaste. Potrivit sindicatului, polițiștii au dificultăți de somn și trebuie să aștepte la rânduri lungi pentru a obține mâncare din cauza aerului condiționat stricat al navei, a temperaturilor care ajung la 30 de grade Celsius și a apei care picură din tavane .

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Ce cauta acolo (editat) ala care pretinde ca vorbeste la mobil cu Inexistentul ? Existenta lui este dovada inexistentii celuilalt !

  2. G7 nu este format din cele mai „mari” 7 economii occidentale (Japonia este în orient iar economiile Rusiei și Turciei sunt mai mari decât a Canadei).

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.