Suntem Tigrul Europei! Depășim în curând Germania

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, lăudând faptul că în luna martie inflaţia a fost de 6,6%. ca „am reuşit să ducem, în premieră, Produsul Intern Brut al ţării la peste 1.600 de miliarde de lei anul trecut”.

„Iar în 2024 vom trece de 1.700 de miliarde! Acesta este efectul investiţiilor anuale de peste 100 de miliarde de lei, mai ales în infrastructură”, a mai afirmat Ciolacu.

Profesorul de economie Cristian Păun taxează declaratiile triumfaliste ale guvernanţilor

„Alt afiș electoral amuzat: Cică avem PIB record în 2023. 1600 miliarde lei.
– Cu un curs supra-apreciat, având în vedere deficitul comercial imens, deficitul de cont curent și mai imens, inflația triplă față de Zona Euro și dobânzile de 4 ori mai mari ca în Zona Euro, obții un PIB în Euro extrem de dătător de speranță. Stelar! Tigru Europei, nu glumă!
– Cu o populație care fuge de România, în ciuda acestui PIB record acumulat pe caiet și prin consum, PIB/locuitor în Euro dă și mai bine. Depășim în curând Germania dacă mai apreciem puțin leul și mai pleacă jumătate din români. Ce Germania? Depășim chiar Luxemburg sau Elveția. Stelar! Tigrul Europei, nu glumă!
Astea sunt doar două motive pentru care PIB și PIB/locuitor (mai ales în Euro) nu se văd în bunăstarea românilor.
Mâine vorbim și în direct despre asta la Europa FM de la 8.00 dimineața.
Spor la acumulat PIB!”, a scris economistul pe pagina sa de Facebook.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Ioana Radu 8535 Articole
Author

19 Comentarii

 1. Doar la mortalitate in spital și la sărăcie, sau la import deșeuri de orice fel mai ales hrana! In rest, nicio șansă!

 2. Cică avem PIB record în 2023.

  -rëcord e Produsul Intern Brut din 20-24
  pt. ca au luat imprumuturi record
  si le-au adus la intern,
  ca wikingii!!!!!!!

 3. Un adevar este ca ponderea Bucurestiului si a zonei limitrofe Ilfov produce in jur de 30% din PIB. Iar daca mai adaugam zona de sud-est si de sud reiese ca sudul ‘miticilor’ produce peste 60% din PIB-ul intregii tari. Iar ca rasplata inca nu este gata drumul dintre Pitesti si Craiova si mai departe (de ce nu o autostrada?), la fel cei cativa kilometri de drum Braila -Galati (de ce nu autostrada?) legati de noul pod peste Dunare ce trebuia legat cu o autostrada de Constanta ca sa nu mai vorbim ca Bucurestiul nu are nici acum o autostrada inelara ca orice mare capitala a lumii. Este o rusine nationala mai ales ca la milionul zilnic de masini aceasta autostrada trebuia construita obligatoriu pe cinci benzi. Dar toti premierii aflati in subordinea securitatii au dirijat banii miticilor spre granita de vest a tarii cand toate viitoarele coridoare strategice se construiesc spre directia Orient (orientul Mijlociu, Rusia, Asia). Iar niste pesedei ca Nastase, Ponta, Dragnea si Ciolacu au fost mereu la putere cu PSD-ul lor.

 4. Si eu am o stire la fel de imbucuratoare,dar e numai pentru fani.In urma unui atac masiv din aceasta dimineata Ucraina a ramas fara curent.Patruzeci de rachete au lovit aproape simultan singura centrala in functiune (Tripilia) de linga Kiev.Au iesit la declaratii mai multi gusteri suparati foc.Stirea asta e pe TXT televiziunilor din Spania,dar aici nu exista secu.

 5. Ia pupa tu ” miticii ” unde nu-i arde soarele! De la bugetul tarii, doua treimi se transfera spre Ardeal si Banat, fiefurile gastii securiste a PDL. Industria, cata mai este, e tot in Sud.

 6. Si agricultura masiva se face tot in sud. Dar guvernele vandute nu vor deloc sa dea banii necesari pentru irigatii. Le duci apa fermierilor fie ei arabi sau romani si le pretinzi plata pentru acest serviciu. E simplu, dar nu se vrea. PS: Este o parodie ca linia de tren spre Bulgaria ce trece pe la gradistea sa beneficieze de un pod nou proiectat si executat pentru un singur fir!!!!!!! Grindeanu-Psd ce zice?

 7. unde e inflatia, ca in supermarket produse fie isi mentin pretul fie sunt la promotie cu 30% reducere…poate la unele bauturi fine sa fi crescut pretul, la unele sortimente de vin chiar au avut reduceri…Daca puneti garantia de 0,5 de bani devenita obligatorie la orice produs, atunci poate fi considerata crestere…dar cum unii pot sa-si recupereze garantia daca vor.

 8. @Conu: La atacarea termocentralei Trypillya, Rusia a folosit cele mai recente rachete X-69, relatează ‘Defense Express’.

  Raza de lansare a rachetelor a fost de aproximativ 400 km, depășind estimările de 300 km, ca modificare a lui X-59MK2.

  X-69 este o rachetă de croazieră subsonică pentru avioane de luptă. Caracteristica principală este capacitatea de a zbura ultra-jos la o altitudine de 20 m, care este mai mică decât poate face X-101.

  Lovitura efectivă indică posibilitatea pătrunderii sale prin apărarea aeriană evident epuizată.

  Lansarea din aeronave tactice șterge trăsătura caracteristică a atacurilor cu rachete la scară largă, atunci când decolarea bombardierelor strategice Tu-95MS și a interceptoarelor MiG-31K este înregistrată în avans.

 9. „Tigrul” asta cred ca e mai costeliv si mai napirlit decit orice pisica maidaneza care colinda pe acoperisurile caselor, in cautare de „aventuri amoroase nocturne” … Miauuuuu !

 10. Esecul saraciei periferiilor balcanice se vede in faptul ca salariul minim NET este sub 800 eur si preturile la alimente sunt egale sau mai mari ca in vest la unele produse. Semiesuare si garfara electorala pt scaune bine platite de 80 ani.

 11. Toata industria romaneza incape intr-un rucsac, ca e numai lohn. Daca se supara „investitorii”, isi iau laptoapele si cam atat, ca restu’ e carton presat. Bah, liniste ca a vorbit ciolacu, academicianu’!

 12. Hai terminati tigrul din malanezia…🤗 Suntem cățeluși frumos care nu il poate dobori nimeni ca latra frumos, pantera o sa fim can intram in G10.

 13. Ma,mai uitati-va o data.Sigur nu e imagine in oglinda romaneasca ? Sigur e tigru ? Nu de alta,dar noi ne pricepem la zugravit dungi de tigru pe matze calcate de masini.

 14. Suntem tigrul Europei: avem cea mai mare inflatie. De aia creste si PIBul: cifre goale.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.