Sunteți așteptați pe Calea Victoriei – Ce puteți vedea în acest weekend

Calea Victoriei redevine pietonală, la sfârşitul săptămânii, cu ocazia evenimentului „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”. Sunt organizate o serie de spectacole de teatru, dans şi artă.

Potrivit unui comunicat al ARCUB transmis, vineri, evenimentul se alătură seriei de manifestări care celebrează Capitala la Zilele Bucureştiului, în contextul împlinirii a 564 de ani de la prima atestare documentară a oraşului.

Zona de desfăşurare este Calea Victoriei, între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei, între orele 10,00 şi 22,00.

Programul artistic debutează sâmbătă, la ora 11,00, în zona statuii Iuliu Maniu, cu ateliere de teatru pentru copii, artiştii Teatrului „Ion Creangă” propunându-le celor mici activităţi de creaţie în spectacolul „Turtiţa fermecată”, care are la bază bine-cunoscuta poveste din folclor „Turtiţa năzdrăvană”.

Momente artistice se vor derula şi în zona Muzeului Naţional de Istorie a României, unde, începând cu ora 11,00, cursanţii şcolii Mirvani Dance Academy vor susţine un spectacol de dans indian şi vor invita trecătorii să participe.

Programul oferit de Meera Diverse Services este unul dintre proiectele câştigătoare ale apelului deschis pentru completarea programului „Străzi Deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”.

De asemenea, tot în faţa Muzeului Naţional de Istorie a României, de la ora 17,00 şi până la ora 20,00, este programatăa doua ediţie specială „Noaptea Dansului”, organizată de Creator Media Team. Evenimentul include evoluţii ale peste 200 de dansatori de la 15 şcoli, flashmob-uri, community dance şi momente de interacţiune cu trecătorii.

Tot de la ora 17,00, în zona Muzeului Naţional de Artă al României, se vor desfăşura spectacole ale Teatrului de Animaţie Ţăndărică, marionetele actorilor creând momente amuzante legate de eroi clasici din poveşti şi personaje inspirate din realitate.

De la ora 18,00, în faţa Parcului „Nicolae Iorga”, va avea loc reprezentaţia teatrală „D-ale carnavalului”, organizată în cadrul proiectului „Ochii minţii”. Actorii Mihaela Mihăescu, interpretând personajul Miţa Baston, Gabriela Porumbacu (Didina Mazu), Cristi Toma (Iordache), Mihai Răzuş (Iancu Pampon), Mihai Baranga (Nae Girimea), Dragoş Muşat (Crăcănel), Mihai Căpăţână (Catindatul) şi Ionel Niţulescu (Ipistatul) vor recrea atmosfera citadină din secolul al XIX-lea din piesa de teatru a lui Ion Luca Caragiale.

Circul Metropolitan Bucureşti va completa, de la ora 18,30, în zona Monumentului Revoluţiei, atmosfera festivă cu Parada Personajelor.

Studioul mobil al postului de radio Bucureşti FM va oferi muzică bună şi informaţii utile.

O serie de expoziţii de colaje, artă decorativă, pictură, grafică, design vestimentar, simboluri şi imagini transpuse în linogravură, fotografii, organizate de Şcoala de Artă Bucureşti, vor putea fi vizionate de trecători, sâmbătă şi duminică, între orele 10,30 şi 21,30, la sediul din Sectorul 4 al Capitalei, pe Strada Cuza Vodă nr. 100.

Şi Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului Bucureşti aşteaptă vizitatori, între orele 10.00 şi 17.30, la expoziţiile „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, „În apropierea sfinţilor. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani” şi „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani”.

Sâmbătă, pe durata restricţiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta, strada Ştirbei Vodă între Calea Victoriei şi Dem. I. Dobrescu. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum şi către unităţile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricţiilor pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol şi Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu şi Calea Victoriei, Calea Griviţei între strada Constantin Budişteanu şi Calea Victoriei, cu menţiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecţionat către aleea din faţa Palatului Ştirbei, apoi către strada Banului.

Traficul rutier pe Calea Victoriei va fi reluat sâmbătă, începând cu ora 23,00. Pentru siguranţa participanţilor la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă maşini, se închid şi pistele de biciclete, mai precizează sursa citată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8523 Articole
Author

2 Comentarii

  1. circulatie blocata si bani sparti pe „cultura”, daca poti s-o numesti asa

  2. vesnicul circ, prin care sunt sifonati cu nesimtire banii nostri si se ingradesc drepturi fundamentale cu zaharelul.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.