Urs, la plimbare prin Călimănești

Sesizările cu privire la prezenţa urşilor în zonele locuite s-au înmulţit în ultima perioadă, devenind o obişnuinţă în judeţul Vâlcea, spun autorităţile care recomandă populaţiei să îşi ia măsuri de siguranţă.

Numai luna aceasta au fost transmise şapte mesaje Ro-Alert în care se semnala prezenţa unor animale sălbatice în diferite localităţi din judeţ. Cel mai recent mesaj a fost trimis joi seara, pentru Călimăneşti, acolo unde autorităţile au intervenit şi duminică şi au urmărit aproape două ore un urs care s-a plimbat prin staţiune.

„Având în vedere creşterea activităţii animalelor sălbatice la nivelul întregii ţări, semnalată prin mesajele de tip Ro-Alert, distribuite de ISU sau de interacţiunile tot mai dese dintre oameni şi acestea, pompierii vă reamintesc câteva reguli de bază, pentru a minimiza riscul unor astfel de întâlniri. Astfel, nu ieşiţi din locuinţe, nu mergeţi în zona respectivă, nu îi atrageţi atenţia, nu încercaţi să-l hrăniţi, nu urmăriţi animalul cu maşina şi nu ieşiţi din maşină, evitaţi să faceţi plimbări seara târziu sau noaptea în zonele unde, de obicei, a mai fost semnalată prezenţa urşilor şi anunţaţi imediat, prin 112, prezenţa urşilor în zonele locuite. Luaţi-vă măsurile de siguranţă cunoscute, nu există «mie nu mi se poate întâmpla»!”, atenţionează reprezentanţii ISU Vâlcea.

Pe lângă Călimăneşti, prezenţa unor urşi a mai fost semnalată luna aceasta şi în localităţile Pietrari, Păuşeşti-Otăsău, Sălătrucel şi Râmnicu Vâlcea. Autorităţilor vâlcene spun că nu au fost însă înregistrate pagube provocate de aceste animale sălbatice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

 1. Chemati-l pe Arpad sa il impuste. Nu e o decizie usoara, dar lui plac foarte mult ursii, mai ales impaiati.

 2. Va rog sa publicati nu numai despre inmultirea prezentei ursilor in localitati ci despre inmultire extinderii localitatiilor, constructiilor de tot felul in habitatul ursilor. Si despre taierile de paduri sa scrieti.
  E de gaga sa acuzi ursii care pur si simplu sunt goniti de cocalari din padurile lor.

 3. Localitățile au devenit niște grădini zoologice…cât de curând oameni vor locui în cuști că așa vrea Gyuri Soroș!…
  Culmea e că mai sunt cretini care pupă în cur ONG-urile lui Iohannis…

 4. Trimiteri Ursii la Ciolacul ! Sa le dea Savarine si Miere de Albine !

 5. Dupa cum se pare trebuie sa ne obisnuim cu prezentza aceestor nobile animale in toate localitatile.
  In definitiv, ursii sunt mult mai umani decat derbedeii care bat lumea si omoara oameni pe strada, decat cersetorii si boschetarii care nu muncesc, sau decat betivii si drogatii care omoara nevinovati in trafic sau pe trecerile de pietoni.
  Ursul ataca doar cand se vede amenintat……[Rumburak]

 6. DEOCAMDATA Ursuuț este un nimal SALBATIC, puternic si Imprevizibil.

  DAR, cu Timpul se va DOMESTICI …
  ASA a patit si Lupul, cae este la Fel de Inteligent,dar mai Feroce …

  Daca ajunge Animal de Companie (Unii au reusit prin America) s eune Problema DE UNDE la dai sa manance ?

  Ca este oMNIVOR, la Fel ca OMuuț, dar consuma MULT mai mult.

  Probabil ca,

  la CUM se joaca Jocul IMPLANTURILOR Direct in Ciribomflexer sau chiar … 🙂 PENETRAT Ciribomflexeruu’ SI de la Distanta, prin Unde EM sau Telepatice, care TOT EM sunt, dar mult mai Complexe, PURTATOARE de GANDuri, de nu se va mai sti, ale CUI sunt GANDurilr ca pr Telefoane MOBILE, si CAND dormi … 🙂

  o sa i faca si pe URSI

  fie, DOMESTICI rapid,

  Fie, UCIGASI Profesionisti, TINTITI pe o … TINTA, desigur, care trebuie ELIMINATA …

 7. Si daca ursul are impresia ca tu sau vaca ta ( si aici nu ma refer neaparat la nevasta), va uitatati urat la el, ce faci mai minoritarule ?

 8. Lupii cu 2 picioare, ăia e periculoși. Bine că au și prostimea noastră din politică o obsesie cu urșii

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.