Tablouri falsificate: Percheziții la case de licitații din București

Poliţiştii Capitalei au efectuat, miercuri, două percheziţii la două case de licitaţii din Capitală care ar fi scos la vânzare un tablou şi un lot format din două lucrări care purtau semnătura falsificată a unui pictor celebru.

„Astăzi, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 2 au pus în executare două mandate de percheziţie, la sediile a două societăţi comerciale, din Municipiul Bucureşti, într-un dosar penal privind săvârşirea de infracţiuni economice”, informează un comunicat al DGPMB transmis, miercuri, AGERPRES.

În urma punerii în executare a mandatelor de percheziţie, au fost ridicate mai multe documente, printre care şi cele care ar fi stat la baza primirii lucrărilor.

Persoanele vizate vor fi conduse la audieri, faţă de acestea urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

„Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de realizarea, în scopul distribuirii de mărfuri-pirat, oferirea, distribuirea, deţinerea ori depozitarea sau transportul de mărfuri-pirat, în scopul distribuirii sau în scop comercial, promovarea de mărfuri-pirat prin utilizarea anunţurilor publice ori a mijloacelor electronice de comunicare, prin expunerea ori prezentarea către public a listelor sau cataloagelor de produse ori prin orice alte asemenea mijloace, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătura privată şi uz de fals”, arată sursa citată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Deci existau niste documente care au stat la baza punerii in licitatie, foarte plauzibil si certificate de autenticitate. Atunci se pene problema cine a gresit: cei care au emis certificatele de autenticitate, sau cei care au contestat faptul ca lucrarile sunt autentice. Si mai e un aspect: pe ce baza poate afirma cineva ca un tablou a fost intr-adevar pictat de persoana a carui semnatura o poarta? Doar pe baza faptului ca cel care da certificarea este “expert” in pictorul respectiv? Ma faceti sa rad…

  2. tablouri falsificate,meciuri de fotbal trucate de pariori,in ce lume traim

  3. O chestie, ca nu e stire, care spune nimic. Nici care sunt casele de licitatii si nici lucrarile suspecte si autorii lor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.