Țara care are mai mulţi miliardari decât SUA

Într-un clasament al bogaţilor Chinei s-a văzut iarăşi că numărul lor este mai mare decât al celor din Statele Unite ale Americii. Omul de afaceri din domeniul imobiliar Wang Jianlin, din oraşul Dalian, este în fruntea celor 594 de miliardari. Numărul miliardarilor chinezi devine tot mai mare în comparaţie cu al celor din Statele Unite. Wang Jianlin este mai bogat ca 535 de miliardari americani.

Preşedintele Alibaba Group, Jack Ma, este al doilea plasat, cu o avere în creştere cu 41% faţă de anul precedent. Lista cu bogaţii Chinei este făcută de editorii de la Hurun, din Shanghai, şi comparată foarte des cu cea din SUA, cu Forbes.

Rapoartele cu bogaţi, făcute de Hurun, sunt cele mai urmărite evaluări şi cele mai exacte din China. Raportul anual Hurun a fost întocmit în ultimii 18 ani.

La începutul acestui an, editorul din Shanghai a scos de asemenea o listă cu bogaţii planetei, în care a evidenţiat că, pentru prima dată, bogaţii din China i-au întrecut pe cei americani.

Totuşi, niciunul dintre chinezii foarte bogaţi nu se poate califica în ”top 20 de miliardari mondiali”.

În vârful clasamentului chinez se află Wang Jianlin, cu o avere de 32,1 miliarde de dolari. Compania pe care o deţine a ţinut prima pagină a ziarelor anul acesta cu un număr de incursiuni importante în piaţa de filme a SUA. Aceasta a preluat Casa de Producţie de filme Legendary Pictures din America, a pătruns în cinematografele din SUA şi Marea Britanie şi, de asemenea, a încheiat o alianţă cu Sony Pictures.

Jack Ma, cu Alibaba Company, deţine o avere de 30,6 miliarde de dolari, Pony Ma vine din urmă, pe un loc trei, cu 24,6 miliarde de dolari prin gigantul de jocuri online şi internet Tencent.

Cea mai mare creştere a venit de la Yao Zhengua, din investiţii financiare şi afaceri imobiliare, o avere care a crescut cu 820%, la suma de 17,2 miliarde de dolari, plasându-l pe proprietar pe poziţia a patra.

Preşedintele Hurun, Rupert Hoogewerf, a afirmat despre creşterea lui Yao că a ilustrat schimbarea în economia maturizată a Chinei. ”Investiţiile financiare ale acestuia sunt noul val al creării averilor chineze”, a adăugat acesta.

„Primii bani din China se făceau acum 20 de ani din comerţ, imobiliare, IT, acum banii se folosesc în investiţiile financiare pe pieţele de capital”.

Robin Li şi Melissa Ma, care deţin motorul de căutare online Baidu, au o avere de 14,7 miliarde dolari. Ei sunt pe locul al optulea, apoi Lei Jun, fondatorul fabricilor pentru telefoane mobile Xiaomi, a sărit de pe locul 10 pe 14, deoarece competiţia pe piaţa fabricării telefoanelor mobile inteligente chineze s-a intensificat.
Majoritatea miliardarilor chinezi locuiesc la Beijing, dar şi în oraşele Shenzhen, Shanghai şi Hangzhou.

Pe plan global lista bogaţilor îl are în top pe fondatorul Microsoft, Bill Gates, cu 75 miliarde de dolari, apoi Amacio Ortega de la Zara, precum şi pe binecunoscutul investitor american Warren Buffet.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.