Tehnica germană se întoarce la maşina de scris

Şeful comisiei parlamentare de anchetă în cazul spionajului american din Germania, Patrick Sensburg (CDU), este cel care a vorbit prima oară despre posibilitatea de a se reveni la folosirea clasicei maşini de scris în cazul documentele “sensibile” ale guvernului federal, cu scopul de a contracara tehnicile de spionaj hi-tech.

Ideea a fost lansatăîn cadrul unei emisiuni matinale la postul public ARD.

Potrivit mai multor informaţii apărute în ultima vreme, Rusia a făcut deja cale întoarsă de la computere la maşinile de scris, ca urmare dezvăluirilor despre spionajul electronic al NSA ale lui Edward Snowden. Servicul de protecție a demnitarilor ruși ar fi instalat 20 de mașini de scris Triumph Adler care au o amprentă unică așa încât sursa unui document poate fi identificată cu precizie, scrie The Guardian.

Subiectul revenirii în prim-plan a maşinii de scris este luat în serios în Germania după ce săptămâna trecută, guvernul german i-a cerut șefului de post al CIA din Berlin să părăsească țara, o măsură diplomatică fără

Incidentul nu e singular în relaţiile recente dintre Germania şi Statele Unite. La începutul acestui an un alt scandal a învolburat axa Berlin-Washington, după ce au apărut informaţii despre interceptarea de către americani a telefonului mobil al cancelarului german Angela Merkel.precedent între Germania și SUA, chiar dacă cererea nu se intitulează oficial „expulzare”, arată Die Welt. Scandalul a plecat de la mărturia unui agent al serviciului de informații german conform căreia ar fi vândut informații secrete spionilor americani. Aceleași suspiciuni există și în cazul unui angajat al ministerului apărării.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Liviu Stan 239 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.