Testări gratuite pentru depistarea melanomului

Centrul Medical Bioderm împreună cu Laboratoarele La Roche-Posay organizează, între 30 mai şi 1 iunie, Zilele protecţiei solare, se arată într-un comunicat remis joi AGERPRES.
În această perioadă, 15 medici dermatologi din clinicile Bioderm din Bucureşti vor efectua gratuit examinări ale aluniţelor suspecte în vederea depistării de cancere cutanate. Totodată, pacienţii vor primi sfaturi medicale referitoare la expunerea la soare şi fotoprotecţie.
Consultaţiile se vor acorda pe bază de programare telefonică la numerele 021.211.71.36, 021.267.42.25, 0731.018.605, 0731.018.618 începând cu data de 26 mai.

Un studiu clinic important desfăşurat în Australia timp de 15 ani, pe un eşantion de peste 1.600 de adulţi, a demonstrat pentru prima dată că folosirea cu regularitate a cremelor de protecţie solară reduce riscul apariţiei melanomului, scrie Agerpres.
Studiul, realizat de dr. Adele Green şi publicat în Journal of Oncology, demonstrează reducerea apariţiei melanomului, chiar şi a celor mai severe forme, la persoanele care au aplicat zilnic un produs de protecţie solară. Folosite cu regularitate, produsele de protecţie solară protejează eficient pielea în timpul expunerii la soare.
Melanomul este un tip de cancer de piele şi are legatură directă cu expunerea la soare. El este o tumoare care se dezvoltă din celulele care intervin în colorarea pielii, celulele pigmentare. Pentru că prezintă un risc ridicat de metastazare, melanomul este cel mai periculos cancer de piele.
Vârsta medie pentru apariţia unui melanom este de 45-50 de ani, acesta fiind mai des întâlnit la femei decât la bărbaţi. Zonele în care melanomul se manifestă cel mai frecvent sunt gambele la femei şi toracele posterior la bărbaţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.