Trump face pasul înapoi în fața CIA și FBI

La doar o zi după ce a semnalat că este de partea președintelui Vladimir Putin în scandalul implicării Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump a făcut un mare pas înapoi.

Duminică, în timpul vizitei în Vietnam, Trump a ținut să „elimine confuziile“ legate de poziția sa în scandalul alegerilor.

„Când am spus asta, am arătat ce cred eu despre ce crede Putin. Cred că simte că Rusia nu s-a amestecat în alegeri. Asta este ce crede el. Cât despre ceea ce cred eu, sunt de partea agențiilor noastre, așa cum sunt ele constituite acum, cu conducerea lor. Cred în agențiile noastre de informații. Am lucrat foarte intens împreună cu ele“, a spus Trump în cadrul conferinței de presă la care a participat împreună cu președintele Vietnamului.

Cu alte cuvinte, Trump se declară în favoarea anchetei conduse de fostul director FBI, căreia îi cad victimă membrii fostei sale echipe de campanie și care îi amenință inclusiv fiul și ginerele. Trump se mai declară de acord cu rapoartele CIA care susțin implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale și care pot duce la punerea sub semnul întrebării a legitimității sale ca președinte.

Declarația a fost făcută la scurt timp după ce a scris pe Twitter: „Când oare vor înțelege toți cei care mă urăsc și toți nebunii că o relație bună cu Rusia este un lucru bun. Ei joacă mereu jocuri politice rele pentru țara noastră. Vreau să rezolv dosarul Coreei de Nord, al Siriei, Ucrainei, iar Rusia e de mare ajutor!“.

Pasul înapoi făcut în Vietnam a venit după ce fostul șef al comunității americane de informații James Clapper a declarat pentru Reuters: „Faptul că președintele SUA crede în ce spune Putin și nu agențiile de informații este pur și simplu incredibil“.

Sâmbătă, după câteva scurte schimburi de replici cu Putin în timpul Summitului Cooperării Economice Asia-Pacific, Trump a declarat că liderul de la Moscova i-a repetat că nu s-a implicat în alegerile americane și că investigațiile desfășurate acum de FBI sunt o vînătoare de vrăjitoare ce împiedică cooperarea bilaterală, fapt ce duce la pierderi de vieți omenești în conflictele nesoluționate din Ucraina sau Siria.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. Asta ptr suma corecta o vinde en detail si pe ma-sa. Spune ce crede ca vrea sa auda interlocutorul. Nu poti avea niciun strop de incredere in Trump. Dealtfel este a n’spea oara cand se rasuceste „ca la Ploiesti”

  2. Nu stiu de ce i se pare incredibil lu Clapa ca Trump nu crede ce spun agentiile de informatii americane, doar au fost dovediti mincinosi in repetate randuri. Un singur exemplu din lipsa de spatiu: cand au spus ca Irak are arme de distrugere in masa. Rezultatul: 400 de mii de morti, 3 milioane de raniti, 3 milioane de refugiati si o tara distrusa.

  3. hai sa fim copii seriosi …agentiile alea de informatii de care vorbesc sefii clepper si brenan nu au niciun fel de credibilitate decit cu ai nostri lingai….weapons of mass ditruction….ale lui saddam…teroristii antrenati de cia in siria , 9 11 cia si mossad au aruncat in aer turnurile gfemene , building 7 din complexul wtc aruncat , demolat la 5 si 15 pm in 9 11 ….cind a fost pregatit pentru demolare ca n-a fost atins de asa zisele avioane deturnate de teroristii sauditi….cia si fbi sint tradatori ca si congresul sua toti in slujba israelului….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.