Tu m-ai făcut, eu te omor!

Atac al lui Dacian Cioloş la președintele Klaus Iohannis, cel care l-a numit premier în 2015.

Cioloș, care are și el aspirații prezidențiale, a declarat sâmbătă, într-o emisiune TV, că președintele României trebuie să fie mai „dătător de încredere” că apără statul de drept.

„Eu știu că domnul Iohannis ține foarte mult la a respecta Constituția. E un om drept, e probabil și caracterul dânsului și profilul dânsului, și apreciez asta, am apreciat asta de multe ori și pe perioada în care am fost prim-ministru. Cred însă că Președintele României, în momentul de față, are nevoie să fie, sau românii au nevoie ca Președintele României să fie mult mai dătător de încredere că își foloseste prerogativele în așa fel încât să apere cu toate mijloacele pe care le are statul de drept și să dea acest semnal foarte mult. Poziția de Președinte, așa cum o simt eu, are niște prerogative formale și are niște prerogative morale, lumea așteaptă într-adevăr mult mai mult decât permite Constituția de multe ori de la președinte, dar cred că președintele trebuie să găsească modalitatea prin care respectând Constituția să dea în permanență acea încredere oamenilor care l-au investit”, a declarat Cioloș, într-un interviu pentru Digi 24.

Dacian Cioloș a mai spus că, dacă ar fi fost în locul lui Iohannis, nu ar fi nominalizat-o pe Viorica Dăncilă în funcția de prim-ministru.

„Nu i-aș fi dat această șansă doamnei Dăncilă, asta clar. Pentru că știu ce poate și ce nu poate doamna Dăncilă. Și știam și relația pe care o are cu domnul Dragnea. Jocul acesta al domnului Dragnea era foarte clar”, a precizat Cioloș.

Acesta a mai susținut că poate președintele respinge cererea de revocare a lui Augustin Lazăr din funcția de procuror general.

„În cazul Augustin Lazăr, eu constat că ministrul Justiției nu ne-a convins care e motivația legală pe care s-a bazat atunci când a cerut revocarea procurorului general. Pentru mine e foarte clar lucrul acesta (că Iohannis poate respinge cererea – n.r.)”, a afirmat fostul premier.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Ioana Radu 8409 Articole
Author

19 Comentarii

 1. In afara faptului ca domnului Ciolos toate lucrurile, dar absolut toate, ii sint „clare” (?!) ii mai e clar si faptul ca si dinsul a ocupat fotoliul de premier la Palatul Victoria doar pentru faptul ca, in momentul numirii, tocmai trecea pe strada pe acolo ?

 2. Ba nene, da’ are Ciolos asta o mecla, de parca ar fi din filmele cu zombie ! … Nu m-am uitat atent, da’ o fi facut figuratie si in clipul „Thriller” al lui Michael Jackson ?

 3. pe olx se găsesc de vânzare, la preţuri modice, dătătoare de încredere, cu 5 viteze şi piese de schimb…

  • Degeaba au 5 viteze, ca nu tine „sasiul” sasului; asta abia merge la relenti, sau cu viteza I-a maximum maximorum…

 4. FUGITI CETATENI, S-A TREZIT ‘PACALICI’. PTR. ANUL VIITOR AVEM SPERIETORI DE CIORI CU MUTRA INDIVIDULUI ASTA, IN PROMOTIE!

 5. Tusea si junghiul asta este in poza asta de la gazeta ! p.s.- legat de titlu:” Tu m-ai făcut, eu te omor! ” , cei doi sunt in fapt niste gargaragii si marionete ale unora din afara tarii, au stapani pe alte meridiane !

 6. Ma intreb de ce „Vive la France!” l-a luat pe acest trist clown in brate!Tariceanu nu mai raspunde la comenzi sau nu are nici o sansa ?

 7. Ciolo si Stolo , doi mari ganditori fara opera, dar cu multe vodeviluri la activ.
  Primul unflat cu compresorul, al doilea cu pompa. Dumezeu stie cate atmosfera li se pot inocula acestor domni.
  Din intelepciunea unui matematician. Daca omul are bun simt, el este egal cu 1. Daca are si caracter, este egal cu 10. Daca are si bani, este egal cu 100. Si daca mai provine si dintr-o familie de vaza, este egal cu 1000. Dar daca, asemeni domnului Cilos, purcede a renunta la bun simt dispare unu si ramane un ZERO. Valabil si pentru Jonny, si-n general valabil pentru cine dooriti.

 8. Cuminţenia întruchipată…..FĂCUT om de mafiotul no.1 Băsescu….. a distrus România ca tehnocrat….Colectiv no.1, ruşine Cioloş !

 9. Exista o hotarare a CCR care zice cum nu se poate mai clar ca presedintele nu poate sub nicio forma sa refuze propunerea ministrului justitiei de revocare a procurorilor sefi. Cu toate astea Ciolos spune ca e clar ca presedintele poate refuza o astfel de propunere. Mai prost de atat nu se poate. Vorbim de apararea statului de drept dar incitam la incalcarea hotararilor Curtii Constitutionale.

  • Este valabil pentru procurorii șefi, dar pentru Procurorul General, cererea trebuie sa vina in urma inspecției profesionale, raportul e trimis la CSM care dacă considera întemeiate motivele, înaintează cererea la Președintele României.

 10. Cine-s aia din poza ? Itic si Strul . Se citeste servilismul catre Corporatile Occidentale pe mutrele lor . Astia ar fi capabili sa ne vinda in sclavie si pe gratis sau poate au si facut-o deja .

 11. Pusa intr-un contact oarecare cont cu dl Ciolos cred ca mi s-ar intrerupep orice ganidre inteligenta ;nu ca m-as supecta de vreo gandire inteligenta ,dar urmele varsatului de vant m-ar inhiba (desi inteligentul prof.Suciu dumnezu sa-l ierte !spunea ca femeile nu se inhiba, decat barbatii).In plus citesc siderata ca el spune „„Eu știu că domnul Iohannis ține foarte mult la a respecta Constituția”.De unde o sti, Ciolos asta, eu mister, a lecturat vrodata ,docomentul????Valerie a lui l-o fi abandonat pe acest imbecil, venit sa vaneze pe aici ca un slugoi, vreun post inalt, trimis sau netrimis o fi pe cont propriu ,dar el nu realizeaza cat este de ridicol.Este si prost.Are ce are cu DAncila, acest imbecil tras de par de Iohannis,sa cada dancila sa vina el calamitatea, sta ca o hiena la colt,pandind.Pe l nu l-a convins T taoder despre motivatia revocarii lui A Lazar ,in schimb el a convins cu OG 6/2016 dat cu Pruna, acest securist intern sau extern ce o fi, al francezilor ,un nemernic al lui Macron sluga pe tabla de sah a celor ce-si trimit agentii sa dea lovituri pt. influenta.Incep sa cred ca toti ardelenii astia sug la banii strainatatii si vin aici la mitici, ei, niste lepre viciate.Mor de coruptie, trimit aici doar lepre viciate, se infratesc cu UDMR si Hunor, se cred deschisi si destepti,sunt antiromani si de ce dracu nu se duc la Hungaria la Orban Victor sa-i beleasca ?Stimez doar pe dl Funar, vatra Roamneasca si imie ste jale de toti romanii supusi limbii maghiare si abuzurile datorate acestor tradatori gen Ciolos,Boc, Rus, Dancu, vandutilor golaniei si violentelor maghiare DE ORICE FEL !

  • Uite o minte luminata de romanca patrioata! Multumesc pt cele scrise!

 12. CCR si-a pierdut credibilitatea!
  O parte din judecătorii CCR sunt sub ascultare politică. Deciziile CCR bune sau alterate de influente politice nu au strălucire.

 13. Da ma , usturoi buburos, tu n-ai fi nominalizat-o pe Dancila, ca stii ce poate face si mai ales ca are o relatie cu Dragnea(seful PSD)! Dar pe tine cel care te-a numit, stie cit poti? Stie ca ai relatii cu serviciile secrete straine si raspunzi la comenzile lor? Sau ai numai relatii cu Klaunul? Ca pe asta stim cine-l manevreaza!

 14. Slugile (Cioloș, Klaus, Macovei etc.) miliardarului Soros și altor miliardari aliați/asociați cu el se luptă pt putere cu slugile ( Dragnea, Tăriceanu etc.) altor miliardari cărora nu le cunosc numele, în această luptă se implică și sri-ul, o clică mafioată internă plină de cadre afectate de nepotism cangrenos, ca orice instituție publică românească…și care îi ie frică să piardă controlul activității economice de nivel mediu, mic( adică monopolul firmelor abonate la contracte cu statul și controlul instanțelor judecătorești mai ales în contencios administrativ unde e jale și de care nu se vorbește în presa aservită lor cca 90% și care poluează mintea românilor cu cazuri ridicule gen teldrum-dragnea sau cu politicieni care iau mită de câteva mii de euroi). Românii simpli au pierdut deja luptă asta de mult.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.