Tudorel Toader n-a văzut, n-a auzit

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a susținut luni dimineață că nu a fost consultat cu privire la o eventuală ordonanţă de urgenţă vizând modificarea Codurile penale.

Întrebat despre o posibilă Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea Codurilor, Toader a spus: „Cine a făcut această vorbire?”.

După ce presa i-a spus de declaraţiile de vineri ale liderului PSD, Liviu Dragnea, ministrul Justiţiei a afirmat că el a fost plecat din Bucureşti.

„Tot dumneavoastră vă aduceţi aminte că de 4-5 zile nu am fost în Bucureşti. Voi vedea ce lucrări sunt la minister”, a spus Tudorel Toader.

La insistenţele jurnaliştilor, care au întrebat dacă a dat aviz unei astfel de ordonanţe, ministrul Justiţiei a răspuns: „De patru zile, cinci zile nu sunt în Bucureşti. Nu a făcut nimeni cu mine o astfel de dezbatere. Dacă voi fi solicitat, atunci voi răspunde şi fiţi de acord ca să nu dau răspuns la probleme ipotetice”.

În prima sa reacție după condamnare, Liviu Dragnea a declarat, vineri cu privire la modificarea Codului Penal, că în Parlament nu se mai poate vorbi de adoptarea cu procedură normală, toate proiectele PSD-ALDE fiind blocate.

”Îmi cer iertare acum miilor de români care unii stau în pușcărie pe un articol neconstituțional, alții sunt târâți în tribunale pe baza aceluiași articol sovietic, iar alții sunt târâți pe la DNA și mai sunt și alte mii sau zeci de mii care nici măcar nu știu că au dosar. Îmi cer iertare că s-a lungit atât de mult elaborarea Codului Penal. Probabil că nu o să mă ierte. Maniera pe care noi am avut-o, pe care eu am avut-o de a avea o abordare procedural corectă, în Parlament, s-a dovedit că a fost una greșită, pentru că în Parlament nu se mai poate vorbi de adoptarea cu procedură normală – dezbateri, adoptare și promulgare”, a spus Dragnea.

În aceeași zi, vicepreședintele PSD Gabriela Firea, a declarat că săptămâna aceasta se va lua o decizie cu privire la posibilitatea ca modificarea Codurilor penale să se facă prin OUG, afirmând că liderii partidului se vor consulta cu experți din domeniu juridic.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

9 Comentarii

  1. Raspunsul jalnic al lui Tudorel Toader seamana PERFFECT cu raspunsul multor oameni la Emisiunea STAREA NATIEI a lui Dragos Patraru, la Rubrica VAX POPULI!
    Intrebati despre una-alta, multi raspund: Nu stiu, NU sunt de aici!
    Intrebarile sunt despre Planeta Pamant, despre Extrateresti, despre Politicieni, despre Coruptie, despre tot felul de subiecte ACTUALE la momentul emisiunii, subiecte care NU au nici in clin si nici in maneca cu Domiciliul!
    Asa a raspuns si Tudorel: NU sunt din Bucuresti!
    Rusine, Tudorel ne arata clar ca e INCOMPATIBIL cu Functia de Minsitru al Justitiei, dar perfect compatibil cu Dragnea si Taricenau, NU cu VALORILE Comisiei de la Venetia!

    • Securista ceausista infama, speculezi titlul insidios al articolului? Manipularea cu „n-a vazut, n-a auzit” care induce
      impresia ca ministrul minte!? Ciocolos, cand s-a urcat in prun innecandu-se cu-o Pruna, a vomat salvator OUG-uri exact
      fara consultare parlamentara si dezbatere publica, scarnavie umana numita „lili”. A facut-o fara ca Natzimann sa scoata
      un raget gutural de dezaprobare/blocare. Mizeria voastra caracteriala se vede din stratosfera, din fericire…

    • Rusinica!! Lilica incompatibila cu STAREA NATIEI, dar compatibila cu starea Comisiei de la Venetia.

  2. STATUL MAFIOT SI ..ANTICORUPTIA!!!

    Iata:”Un fapt cert este că procurorul de la DNA Oradea și-a bazat acuzațiile din acest dosar pe denunțători și martori care erau condamnați, interlopi sau afaceriști dubioși, cărora le-a promis, în schimb, tot felul de foloase care exced legii și competenței sale, ca reducerea pedepsei în altă cauză, recuperarea sumei de bani confiscate în favoarea statului, revizuirea unui proces penal, ridicarea unui sechestru. Dezvăluirile de la Oradea denotă că practicile nelegale și abuzive ale procurorilor de la DNA Ploiești, în frunte cu celebrul Mircea Negulescu zis Portocală, nu au fost singulare în instituția anticorupție fanion din România. De altfel, de peste un an, în presă au mai apărut dezvăluiri privind fabricarea de dosare penale de către fostul procuror șef al DNA Oradea, Ciprian Man, și de către procurorul Cristian Ardelean, omul său de încredere.”

  3. Dorel de la justitie este o rusine pentru drept! Daca ar fi un profesionist ar fi consecvent, coerent in explicarea si apararea independentei justitiei si a transparentei procesului legislativ. Face un joc la dublu crezand ca daca se spala pe maini ca Pilat din Pont de ticalosiile legislative ale PSDragnea, poporul va uita ca el este principalul vinovat, pentru ca este in fisa postului lui Dorel de justitie sa asigure transparenta, constitutionalitatea si independenta justitiei.

    • Oamenii care au SCHIMBAT lumea in BINE sunt putini, iar in Romania si mai putini.
      Astia care ne conduc de 28 de ani sunt Exemplul perfect de indivizi pusi pe capatuiala, FARA nici un Interes national, DOAR pentru ei si camarila lor.

      NU stiu cum ar fi aratat Romania FARA Regele Carol I, mare noroc pentru Tara asta.
      Cand a venit in Romania a gasit o tara inapoiata, subdezvoltata, corupta(„monstruoasa coalitie” l-a indepartat pe Cuza!), fara drumuri, de la Giurgiu(unde ajunsese cu vaporul, venind din Germania lui!) pana la Bucuresti l-au adus cu caruta trasa de boi, prin noroaiele sudului, s-a ingrozit si a jurat sa dezvolte Tara, care a devenit Tara lui, a fost mai PATRIOT decat multi dintre cei care il inconjurau la treburile tarii.
      Cei 48 de ani de domnie ai Regelui Carol I au reprezentat perioada de Dezvoltare a Statului Român MODERN, România a continuat Reformele agrare, şi-a dezvoltat Infrastructura de drumuri şi căi ferate şi industria, devenind unul dintre principalii producători de materii prime ai Europei.
      Cei 48 de ani de domnie(cea mai lungă din istoria statelor românești), in care Carol I a obținut independența țării, datorită căreia i-a și crescut imens Prestigiul, a redresat Economia, a dotat România cu o serie de Instituții specifice Statului modern și a pus bazele unei Dinastii, au marcat o etapă de mari progrese în plan demografic, economic, social, administrativ, politic și cultural.
      Practic, România intrase într-un ritm rapid de dezvoltare economică, dintr-o țară aproape fără industrie ajunsese să dispună de cele mai mari și mai performante rafinării din Europa.
      Dintr-un stat fără monedă națională, avea, după 1900, una dintre cele mai puternice valute de pe continent.

      Ce lasa in urma Dragnea, Tariceanu, Tudorel sau Vasilica?
      NIMIC: Saracie, Coruptie, Subdezvoltare, Depopularea Romaniei si Imbatranirea Populatiei unei Tari batjocorite chiar de Politicieni Romani.

  4. Frate cu frate impreuna ,la bine si la rau!Explicabil!

  5. un ministru al guvernului romaniei ar trebui sa fie permanent cuplat la problemele tarii. o scuza de genul „nu am fost la bucuresti” este din repertoriul lui bula si pacala.

  6. ba nu este in Bucuresti, ba nu a citit raportul, este cel mai mare smecher bahluiano-dambovitean: „eu sunt mic nu stiu nimic” stie tot dar se face ca nu, nu are caracter deloc, este tot un Dorel si el!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.