Post scriptum la Turcia și România – modelul și fraierii

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 55

75 de Comentarii

 1. Daca tot vorbim de turism, statiunea Mamaia avea doua caraceristici atractive :
  1. Plaja cu nisip foarte fin;
  2. Marea putin adinca pe o distanta mare de la mal;
  Primarul Chitac le-a „bulit” pe amandoua.

 2. Si ma rog de ce ar fi preferabil sa fii filogerman sau filofrancez decat filoturc? Vi se par Germania si Franta de azi a fi modele demne de urmat? Primii care n-au zis nici mac cand americanu le-a taiat teava iar ailalti care sunt condusi de un baiat cu probleme la tiristoare si care se crede nici mai mult nici mai putin decat Napoleon? Macar turcilor nu le sufla nimeni in ciorba si poate ar fi bine sa invatam si noi chestia asta de la ei. N-asa?

 3. Tot la Firea Rea si Pandele, v-ati oprit!! Pacat ca prima parte este super reala. Noi in 90 eram cu 25 de ani inintea Turciei, acum Turcia este in fata noastra cu 30 de ani. Imi spunea un mare afacerist turc prin 93-94 ca Europa de Vest ne va inghiti si termina toata economia, industria si agricultura. Acolo suntem, cu sau fara Firea Rea/Pandele si PSD!!

 4. ‘ În context ‘, totul pentru … ‘rahat turcesc’ (nimic), tocmai ce proprietarii fabricii din Găești vor să înlocuiască marca Arctic.

 5. In 91 un turc îmi spunea, voi românii nu sunteți proști sunteți mai rău , sunteți nebuni, occidentul va distruge România. Atunci nu-l credeam pe turc, azi îi dau dreptate.

 6. Perfectă dreptate Ponta un creștin turcit fără nici un dumnezeu vroia să construiască în București cea mai mare moscheie din Europa. La fel evreii au construit cea mai mare sinagogă din Europa de est în Sighetul Marmației.

 7. Uite ca Nea Cornel are si puncte comune cu legendatii basoido-cominternisti din fruntea peeseedee Fierea, Del Ponte si Ciuciu Olacu…
  De doua zile incerc sa obtin aprobarea publicarii unor comentarii critice la adresa lui Nea Cornel, dar se pare ca cenzura s-a TURCIT!!!

 8. Romanul leneș și incult mereu va da vina pe alții. Așteaptă pe alții sa le rezolve problemele. Nu-si asuma nimic. Pentru ca Soros este de vina.🤣🤣🤣

 9. @ DECEBAL , si ce s-a mai chinuit si FIREA PANDELE sa cumpere tranvaie turcesti ! Alea de la Arad ii puteau ! Ea crede ca lumea e prosta , nu stie de ce voia tranvaie turcesti … pt. spaga mare , asa se face averea ! DE AIA este dusmanul lor actualul primar general NICUSOR DAN, ca nu mai pot fura si jefui tara . Cum faceau FIREA , VIDEANU , OPRESCU ! Articolul este absolut corect .

 10. Diferența din ultimii 40 de ani dintre relația economică România-Turcia este că în ani 70, 80 era actuală expresia “Tot turcul a plătit”, iar de după anul 2000 s-a ajuns la Tot românul plătește! 70% din din legumele și citricele din supermarketuri sunt turcașu. Nimeni nu știe câte aripi de ploaie din aluminiu furate din irigațiile de la Dunăre au ajuns în Turcia sau câte fabrici de cabluri electrice, prize, întrerupătoare au ajuns la Turcia încât în zona electrică nu mai e nimic românesc numai Turcia și Polonia. Cu marele DNA Kövesi și tam—tam anicorupție Macovei să nu vinzi firme de stat România la firme de stat Austria, Grecia, Turcia este trădare. Groaznic până la disperare.

 11. N-as putea sa merg in turcia dupa un jaf comis de otomani peste 500 de ani , nici macar cu buletinul .

 12. „Turcia tinde să fie un model de promovare a economiei proprii în vreme ce România devine un mecanism de boicotare și distrugere a acesteia pentru a face loc dezvoltărilor susținute din exterior.”

  Asta e acum, dar maine? Maine, Turcia va disparea ca stat, in vreme ce Romania va deveni centrul acestei lumi. Bineinteles ca pentru a ajunge acolo, Gradina Maicii Domnului va trebui mai intai sa fie curatata de buruieni si iarba cea rea, iar asta va deveni posibil DOAR dupa ce romanii vor spune adio UE si NATO!

 13. un singur exemplu. In tipmul lui Ceausescu Electroaparataj a construit uzine in Turcia si acum importam masiv din Turcia ce au dezvoltata romanii. Electroaparataj a fost demolata si acum este un mega hiper super mare mall. Bouleni politicieni

 14. Si eu m-am întrebat de ce nu s-a dus Ciolacu mai degrabă în Cehia, Polonia, Germania, sau chiar în Ungaria. Probabil că a tras chiulul la orele de istorie și habar nu are că turcii ne-au jecmănit 300 de ani, nemaivorbind de deprinderile pe care le-am împrumutat de la ei , nu a citit în ziare despre dezastrul provocat de cutremure în Turcia, deși acolo se percepe o taxă suplimentară la construcții pentru a le face mai rezistente la cutremure. Ce poate fi mai grăitor decât faptul că un balcon s-a prăbușit în timp ce un politician ținea acolo un discurs. Noi avem nevoie de modele, de modele bune, pe care nu prea poți să le găsești într-o țară în care femeile nu au voie să își arate fața și nu prea au drepturi. Ar mai fi multe de spus Despre calitatea produselor, cinste etc. M.Grancea

 15. Cand ma gandesc ca prostimea se duce la vot…………., imi dau lacrimile. Prostimea voteaza aceleasi lichele pesedisto-peneliste.

 16. Spuneam la 12:28 – Ce-mi place la ceausistu sclavete sovietic-rasputinoid Justinianus nicu olahus/cohen e Realistu din el…Realist materialist-dialectic si ANistoric autentic cu contacte seculare tip CIE/SIE in lumea afacerilor turcafletze calaretza(noi, am aflat
  de la Nea Cornel!) suntem „FRAIERII”…SOSIA sa e Batranul hemo moro id…
  E 12:51…

 17. Văd ca va mirati ca se duce Ciolacu in Turcia. Etimologic Ciolac este nume Turcesc. Dar am avut noi in fruntea României un etnic German care a umplut România de investiții Germano- Austriaco – Elvețiene. Deocamdată la dezvoltarea României rămâne pe piedestal Ceaușescu restul ………. apa de ploaie.

 18. Ha-Ha-Ha, ma doare burta de ras. Turcii veneau in Romania ca in Occident.Ca sa ce? Sa rabde de frig? Sa-si cumpere blugi din targul din Timsoara? Sau sa bea o sicola pana la ora 22 cand se inchideau localurile? Poate unii se intreaba de ce l-am mai impuscat pe ceausescu daca era atat de bine in Romania. Si as fi curios (poate si cititorii) sa ne spuneti un singur produs cu ”performante mecanice” care s-ar fi putut vinde in Occident.

 19. Nu poate fi o CONFUZIE referirea la „rusia” si „rusi”, cand e vorba de IMPERIUL BOLSEVIC COLONIAL URSS si SOVIETICI!!! Nu poate sa fie o CONFUZIE abordarea celui de-al DOILEA MACEL BOLSEVIC MONDIAL ca o „eroare” a lu Stalin care „ar fi preferat cateva teritorii romanesti in 1939, cucerite in 1940, in loc sa-si faca Romania ‘aliata'”!? Fara PETROLUL ROMANESC ILEGALUL Hitler NU PUTEA CUCERII Europa si ATACA URSS, LA ORDINUL lu Stalin si IN BAZA PAKTULUI Stalin-Hitker din 1939!!! Istoricii ceausisti isi amintesc doar de „tratatele” dinainte de 1939, nu si de INSCENAREA organizata de Stalin vizavi de Polonia cand i-a cerut lui Beck acceptul PATRUNDERII/
  TRANZITARII ARMATEI ROSII a teritoriul polonez pentru RESPINGEREA Wehrmacht-ului!? O diversiune ordinara stiind ca UN SIMPLU PAKT cu Polonia, fara INTERVENTIA ARMATEI ROSII, era SUFICIENT sa-l DESCURAJEZE pe Hitler care ar fi fost PRINS intre Franta-Anglia si URSS!!!

 20. Apropoo bre..Europa a existat și s-a dezvoltat datorită Germaniei. Germania a fost locomotiva, motorul, culmea tehnicii, economiei, culturii și a orice in europa, in ciuda pierderii a două războaie mondiale, practic singur duse. Azi, licuriciul a găsit rețeta. Germania a devenit sursa tuturor relelor europei. Nu doar prin lgbtq, sau imigrația islamistă.. In germania, de fapt se petrec metamorfoze in care de fapt neamțul este victimă, și nu doar ei… Evident sunt mulți vulturi care se dau la stîrv. Unul e chiar turcul. Dar o renaștere este posibilă,.. prin alianța cu rusia, evident motivul principal al războiului ukran. Germania cu rusia ar da lovitura unei americi in degringoladă..cu petrodolarul in dispariție..La fel asrta ar fi și șansa europei,.Sezonul licuriciului a apus.

 21. Am lucrat cu turci, ingineri tineri, si pot sa va spun ca nu se compara cu ce iese acum de la Politehnica. Au un invatamant universitar foarte bun, sunt buni pe teorie, proiectare pe calculator, gestiune de proiect….

 22. Sunt harnici astea de la PSD ,in
  frunte cu Marcel sunt peste tot!
  Numai că în Turcia nu-i bine să meargă că e Turcia ,in China nu ne lasă „democrațiile consolidate” nu avem voie că noi suntem democrație în curs de consolidare și în acesta situație trebuie sa ne de-a voie partenerul strategic pe ce cărări sa umblăm .
  Turcia importa masiv de la rusi petrol și gaze ,profitând de situația apărută ,vinde drone ,mașini de lupta etc.Noi suntem cu slava Ucraina.
  Turcia s-a dezvoltat mult sub actualul președinte pe care mericanii au încercat să-l de-a jos,i-au găsit un concurent „progresist”,nu le-a mers,așa că Turcia are propriul drum și le merge.
  Noi avem un PETRIOT ,unul singur și o să-l dăm.Nu știam până acuma că dacă ai un singur lucru ăla e in plus și atunci îl dai pomana!
  Turcia e o putere militară ,încât nimeni nu-i sufla în ciorba.
  Acuma daca Ciolacu ăla fara bac,covrigarul ,falsul revoluționar ,merge cu jumate din guvern în Turcia ,invitat și va deranjeaza ,ghinion!

 23. Prostia ingroapa Romania Dacă romania spune pa UE și NATO vai steaua ei. Dar asa sunt unii inconștienți în neștiință lor sa nu zic prostie.

 24. @victor-Uite un produs performant: masina ARO, supranumita „Zimbrul Carpatilor”, care a cucerit lumea. A, si motoreta Mobra care era cautata si-n Antarctica!

 25. Dacă Ciolacu se duce in turcia, înseamnă că nu mai este european? Și bineînțeles, obsesiile cu firea, pandele, ponta și psd. Plictisitor.

 26. Nu știu dacă Fii-Rea și Pandele merg in Turcia împreună cu guvernul,daca merg foarte bine,Pandele primarul de Voluntari a făcut dintr-o mlaștină insalubră un oraș ,Orașul Voluntari,frumos,atât de frumos încât mulți Bucureșteni se muta in Voluntari.
  Acuma daca Pandele era de dreapta era mai bun,era de-al nostru,era pndl-ist.
  Distrugerea afacerilor românești s-a făcut „prin noi înșine”lizinca tot de dreapta și a fost pusă în practică de „cine nu sare i-a condamnare”in maidanele din București organizate împotriva PSD ,Dragnea, de ambasade care cântau renumitul refren „muie PSD”,acompaniate de corul proștilor
  subvenționat de multinationale .
  Belferul a reușit să învețe și el refrenul „muie PSD” in limba romana și l-a înțeles și a fost bucuria lui în geaca roșie.
  Acuma o să dăm un PETRIOT ucrainenilor și în locul instalației o să cumpărăm praștii de la turci.
  Pietricelele pentru părăsite se fabrică în Germania.
  Așa o să le facem o surpriza rușilor!

 27. „…este mai degrabă un guvern filo-turc”?
  La Bukale ASTA E TRADIȚIA, de 640 de ani: pupatu’ Kondurului☪! Ungaria de sub Ioan Huniadi a fost înfrîntă de otomani la Kosovo Polje fiindcă valahu’ Vladislav a’ II-lea (nepot dă gr.4 a’ mircelui kuman Cel Bătrîn) aliatu’ sultanului l-a atacat pe Skanderbeg. De-aia a ajuns musulmană Albania! La 1683 valahii lu’ Jăvran Cantacuzino ajutau otomanii la Asediul Vienei, iar la 1711 javra brînkoveneaskă trăda tabăra creștină a lui Cantemir care cu Țarul Rusiei încerca să elibereze Moldova. Sute de ani otomanii, tătarii și valahii au jefuit împreună Transilvania. Da’ valahii jghiară că fură „pavăza Creștinătății” timp dă sute de ani! :))) Brătienii au inaugurat pr’etenia modernă cu criminalu’ „Ataturk” (1,7 milioane de creștini asasinați de el în 1915!), criminalul Ilici a continuat, ca și ăștia de azi.
  „…acolo se vorbesc alte limbi”.
  Da, într-un documentar am constatat acu’s 10 ani că la ‘Stambul se vorovește o franțuză PERFECTĂ! Dupe DECENII în care la Bukale am auzit o franțuză dă baltă! Rro’, cică „sora Franței” :))
  „…în detrimentul firmelor românești”?
  Marca „Arctic” a fost anulată, luna trecută. Urmează d’Acia, în nisipurili vilayetului Morrocco.
  „Vizita guvernului Ciolacu în Turcia are aparența unei cooperări strategice”?
  Păi e de-la-sine-‘nțăles că au mers acolo la ordinu’ Marelui Lickurici, că yankeii nu vor să fie văzuți gudurîndu-se la Erdoğan, în schimb își pot trimite argații ca să o facă.

 28. Care lume a cucerit ARO? Și adică aro ar fi fost peste Defender de exemplu? Aveți aiureli în cap. Membra vs Harley Davidson. Hai canta la alta masa.

 29. Care lume a cucerit ARO? Și adică aro ar fi fost peste Defender de exemplu? Aveți aiureli în cap. Mobra vs Harley Davidson. Hai canta la alta masa.

 30. turcu munceste…bravo lui
  romanu’…cumpara pe banii tiparitzi venitzi pe filiera politica de la evropeeni
  romanu cumpara si isi vinde viitorul si libertatea neproducind nimic…
  dar asa se intimpla cind sistemul de valori e dat peste cap

 31. vezi desteptule, ca Land Rover Defender a inceput sa fie produs in 1983, cand ARO era deja celebru in lume

 32. Turcia a fost imperiu, noi am fost voievodat. Turcia filtrează comerțul Asia-Europa, noi filtrăm orzul la gâște. Turcia este putere militară, noi suntem hazna balcanică. Turcii au minte onoare, noi nu. Și-atunci, de ce ne mirăm?

 33. Citesc comentariile si nu cred ca romanii au uitat un capitol important din istorie. Cine si cat a jecmanit Romania e discutabil, dar cand deschidem acest subiect e bine s-ai pomenim pe toti. Unii o fac si astazi , sitemul bancar, industria auto, petrolier, comertul produselor alimentare, farmaceutice si nu numai, apartin celor care au mai fost pe aceste meleaguri cu acelesi deprinderi.

 34. Victor Ponta, agent chinez de influență! – România Liberă
  romanialibera.ro › Investigații România Liberă
  8 iun. 2020 · Începând din anul 2013, Victor Ponta a implementat o agendă toxică a Partidului Comunist Chinez (PCC) de infiltrare în economia României.

  -si americanii au dat cu Colectiva,
  Incendiul din clubul Colectiv a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în incinta unui club situat în sectorul 4 din București într-o fostă hală a fabricii Pionierul.

 35. Dupa ,,revolutia” din 1989, Romania a avut o perioada de 34 de ani de decadere economica, culturala, financiara si morala, cum nu s-a mai pomenit in toata istoria acestui taram. Nici perspective de imbunatatire nu se intrevad.
  Trebuie sa recunoastem ca mai ales in epoca Erdogan, Turcia a devenit o putere apreciabila atat economica, cat si militara.
  Noi dam inapoi ca racul.
  Relatiile cu Tucia sunt benefice ptr un stat inapoiat cum a ajuns azi Romania.
  Aferim!……[Rumburak]

 36. Ce scofală, a mers Ciucă la sultan sa ne spună ca mergem cu „certificatul de naștere”in Turcia, chiar ca suntem sau, am ajuns atât de proști de ne merităm soarta. Despre situația economică a României, industrie, care sa țină românii in Romania, nu să colonizăm Romania cu „asiatici” (nu am nimic cu ei dar Romania are suficientă forță de muncă). Despre asta „NIMIC”, banii României intră în buzunarele străinilor, românii emigrează încotro văd cu ochii !!!. Ciolacu rămâi la dl Erdogan cu toata adunătura ta politică, inutilă si cancerigenă pentru români, poate românii vor înțelege ca NU au ce căuta cu ștampila de vot pe numele voastre cancerigene pentru Romania.

 37. Dan,ARO a fost celebru în propaganda comunista. Întreabă posesorii lache. Și ia ghici,ce motor aveau ARO? Lastunul a fost singura masina rromânească 100%. Sa fi fost atât de celebru ARO se îngrămădeau occidentalii sa o cumpere. Câte modele ARO sunt în lume? Fiabilitate nu,confort nu,siguranță nu. Eficienta raport capacitate cilindrica-cai putere ,sub orice critica.

 38. Deh….si noi cu cine putem. Nu-l punem la socoteala pe Iohanis care este primit in Germ si Fr pe baza de etnie nu de pres. al Romaniei. Romania nu are presedinte ! Ca atare prim ministrul bine face ca se lasa bagat in seama de turci atata timp cat austro-ungurii ne blocheaza, Germania ne trateaza cu spatele (spuneti-mi vreo investitie germana recenta sau chiar si mai indepartata)iar cu rusii nu mai avem ce vorbi o perioada (universul nostru a fost si este intre astia trei : turcul, austro-ungurul si rusul). Deci…. raman americanii si turcii ! Clar !

 39. O acțiune favorabila României eliminarea vizelor. O prietenie acum stabila care a lăsat demult în urma războaie de cucerire sau aparare teritoriala. Alte vremuri….
  Dar citesc aici comentarii cu atâta venin măi oameni, că mi se confirma iar și iar ce mi-a zis nea meșterul care mi-a pus faianta în baie: „romanul e neam al dracu, doamna, la patron străin primeam iarna ceai cald și diverse beneficii,la patronul roman putem sa și mor în ger ca nu-l interesa”. Frustrările lui de acum 20 ani dar care spun ceva despre veninul asta romanesc care curge masiv pe net.
  ….. dar sa continuu la subiect.
  Lăudați Turcia, și pe merit, eu laud și România. Lăudați învățământul și producția lor industriala dar cea care exporta masiv în vest că le face mai de calitate, tot România e. Olimpici internationali la turci nu prea am auzit, noi avem anual. Și nu uitați de unele materialele de construcții de la ei făcute fără norme clare de se sfărâmau în mâini și cunoaștem ce tragedie a generat asta la ultimul lor cutremur. În fine….
  Și duceti-va pe litoral la Năvodari sa vedeți turism de calitate, nu e doar la turci….of, of of, a dracu gura rea mai aveți cand vorbiți de tara care va crescut.

 40. Multi fraieri deveniti peste noapte occidentali sunt convinsi in creierii lor spalati ca Turcia este cea din trecut. Numai daca ai fost prin aeroportul din Instanbul realizezi unde este Turcia acum si unde va fi peste alte zeci de ani. Este un aeroport modern in care simti imediat disciplina si ordinea impusa de autoritati, remarci curatenia comparativ cu cea din aeroporturile cu pretentii din Europa care sunt tot mai jegoase si dezorganizate. Doua tunele pe sub Bosfor, un pod impresionant si alte doua in constructie precum si existenta unor mari lucrari de infrastructura in tara arata puterea ecoomica a Turciei. Ca sa nu mai vorbim ca in aceasata zona a Europei si Asiei, Turcia este cea mai mare putere militara regionala aflata in bune reatii cu Rusia chiar daca este stat NATO. Ciolacu a fost bine sfatuit pentru a urgenta aceasta vizita in care sa-i prezinte omagiile lui Erdogan. Cand face ceva bun pentru tara trebuie laudat.

 41. cate miliarde dolari s-au dat de psd+pnl pentru veciturile SUA ? MULTE SI TOT VECITURI RAMAN DESI NUMITUL CURTIFAN NU CONTINUA CU LAUBELE CONFORM ORINULUI PRIMIT ! CONSTATAM CA DOAR UNUL ESTE FUNCTIONAL DAR ESTE CERUT DE ASAZISUL ,,partener strategic,, erut de ucraina ! celelalte nu functioneaza si vor sosi cand o zbura porcul dar fara avion ! se vor ,,executa,,!asa ca prstimea a platit ,,partenerului,, iar senilul bideu dispune aluia care isi apara curul ci nepretuita babornita de la sighii ,de unul care se vrea ,,presedinte,, ca i s-a dat un ,,bac,, la 38 ani,si un ciuca plagiator pentru unii care nici pensie nu mai incaseaza de la un asazis stat ESUAT DAR CU ATATIA EXPLOATATI !

 42. Doar politicienii inculți mai consideră că românii trebuie să fie ”filo” la ceva sau la cineva,și chiar nu mă așteptam să iasă maestru Nistorescu cu această așa zisă ”ipoteză” !!Am fost ”filo” germani în al doilea război mondial,iar hitler ne-a luat petrol de câteva miliarde de dolari dar pentru care n-am primit niciodată nimic de la nemți.Apoi am devenit ”filo” ruși,care la fel ne-au jecmănit de tot ce aveam mai bun,vreme de câțiva ani.Acum suntem ”filo” americani,care ne-o trag din toate pozițiile…

 43. Batranul ticacalos Justinianus e adoratorul peeseedee/fesene/PCR si al Imperiului Otoman…Cu turcaFLETZII calaretzi e in relatii bune de „afaceri”, conspirative, dar mai ales ii admira pentru ca sunt SLUGILE BOLSEVIC-ISLAMISTE ale lu Rasputin…De inteles, doar Del Ponte-COMINTERN a organizat FARSA PUCISTA ce l-a transformat pe „liberalu ‘islamist moderat'” Erd Dogan intr-un SULTAN ISLAMIST FEROC
  care A DECIMAT OPOZITIA cu adevarat liberala!!! Cand spun „turcaFLETZI calaretzi” ma refer la AGENTII SOVIETICI care au pus de PESTE UNA SUTA DOUAZECI SI PATRU DE ANI MANA pe Imperiul Otoman transformandu-l in „republica populara”!!!
  Atunci au operat CREATIILE lu Lenin, Mustafa Kemal, Trotzky, Radek si Stalin infiltrate in APARATUL MILITAR, POLITIENESC, FINANCIAR si RELIGIOS!!! TRILATERALA Mustafa Kemal-Talaat Pasa-Enver Pasa coordonata de Lenin = MILIARDARUL Alexander Parvus/Ulianov…
  E ora 10:01…

 44. Mă așteptam ca un articol editorial să nu fie împănat cu publicitate pentru carnea la garniță. Ce naiba, domnule Nistorescu, nu puteți alege ce publicitate să se strecoare printre rândurile dumneavoastră?!

 45. @ Pumni de otel !!! In Romania , cca. 10 % din populatie duce o viata de boier , pensii speciale , salarii de lux , cumul de functii si salarii de lux ! cca. 90 $ , munceste cinstit si zilnic , dar traieste de azi pe miine , este nefericita ! Asa a hotarit din pix, 2 partide ticaloase si tradatoare care calaresc Romania de peste 3 decenii , psd-pnl ! Ei , si cei 90 % ii uraste profund pe cei 10 % , si le vrea raul ! Ce crezi tu Pumni de otel , le vrea raul ca sunt rai si veninosi , sau este o revolta si scirba legitime impotriva celor care ii exploateaza si le fura rezultatul muncii ? Tu din ce categorie faci parte ? fii cinstit daca raspunzi , oricum nu a auzit nimeni de pumn de otel .

 46. Să nu ne spună ce vrea, să ne spună ce și CÂT a dat în schimb cu vârf și îndesat, precum darnicul președintele Iohannis, bineînțeles din al țării, nu din al lui. Parlamentul României de zeci de ori mai slab și obedient decât Marea Adunare Națională aprobă și votează orice acțiune antinațională și cu implicații imprevizibile pentru viitorul țării pe termen lung. Că Proiect strategic de țară nu are cine să întocmească. Cu generalul Ciucă, Drulă, Ghinea, Ciolacu și tot dezastrul politic și euroatlantic post Băsescu, Iohannis și ambasadorii licuriciului nici o șansă de speranță.

 47. Romania a decazut, fara industrie, fara turism si incet fara agricultura, dar fudula ca-i in UE cu ursulica germanica, iar Turcia incet a invatat sa se dezvolte, sa negocieze, sa-si faca prieteni si sa stea precum Gigantul din Rodos cu un picior in Europa si unul in Asia. Ceea ce nu vor sa vada unii ca dl Decebal este ca Turcia este vechiul taram al hititilor, frigienilor, tracilor si mai nou de cand otomanii au furat copii si femei si al romanilor, convertiti la islam asa cum austriecii i-au convertit pe ardeluni la greco-catolicism de nu mai vad nimic decat Lupoaica, mandrindu-se ca se trag din Romulus ucigasul fratelui sau Remus. Deci turcii ne sunt de mai multe ori frati, odata de la Facerea Lumii, apoi prin locuitorii Asiei Mici hititii fiind indoeuropeni, apoi restul popoare tracice inrudite cu getii care ajung tarziu la Troia ca sa o apere, apoi peste veacuri chiar prin romani. Sunt mai apropiati decat francezii sau nemtii chiar daca au fost niste migratori celti, boi sau gepizi si pe la noi. Nu-i dispretuit, intr-o zi pot fi o veriga importanta atat economic cat si politic, din pacate noi s-ar putea sa nu mai fim pt ca ne stimgem ca popor si economic, daruind ce avem fara sa opunem rezistenta, negociind din complexul de inferioritate, de sluga, sclav cultivat de Scoala Ardeleana si urmasii ei.

 48. Romania anilor 2020-2024 a fost si este sabotata de tot felul de golani, hoti, excroci, derbedei, imbecili….marea majoritate sint in guvern, parlament, presedintie, partide, institutii de stat…nu se poate face nimic cu astia…

 49. Nea Cornel, in loc sa ridici osanale Imperiului Otoman unde diferenta de dezvoltare intre metropole si provincie e uriasa, exprimat in unitati de timp vreo DOUA SECOLE si ma refer in ansamblu, nu numai economic, tehnic si mulitar/politienesc, ci si MENTAL, mai bine ai aborda NOILE DIVERSIUNI COMINTERN!!! De exemplu, ACTUL MONSTRUOS al sefului indian al CPI de a-i pune impreuna pe TERORISTII BOLSEVICO -IRANIANI din Hamas cu EROII STATULUI SUVERA Israel(Cpt core/Core, te Rog sa-l asisti pe „draga radu hemo roidu” sa nu i se agraveze damb blau a ANTISEMITA!)!!!
  O alta tema fiind PARTIDELE EXTREMISTE BOLSEVICE de „dreapta” din Vestul Colhozului BOLSEVIC european, ca si SURATELE din FOSTELE COLONII SOVIETICE ale URSS, vezi in Romania SECURISTA Aur si sos tziganesc…In Germania sefii AfD sunt sponsorizati de Comintern prin
  Oligarhi rasputinoizi, iar consilierul lu Maximilian Krah, care mai vrea o data, in Colhozul BOLSEVIC european e AGENT BOLSEVIC chinez
  DEMASCAT!!! Traditional partidele extremiste de „dreapta” din Europa sunt CREATII ale Comintern, inca inainte de a se oficializa…
  IDEOLOGI de „dreapta ‘nationalista'” fiind Iorga in Romania Mica si Rusia, A C Cuza, Musolini, Hitler, Heidegger, Nae Ionescu etc…
  E ora 13:11…

 50. ..sabia lui Stefan.. pai s o dea inapoi c au furat o. Sa faca cateva gesturi de curtoazie, daca ziceti ca s au transformat in oameni mai buni. Nu i cazul acuma sa ne dea si turcu pe spate. Sa se poarte ca un vecin bun, condescendent si empatic. Cine a venit aici, la noi, cu inima deschisa si ganduri curate, a fost tratat cu omenie. E foarte bine ca s au intalnit, sa si puna starategiile ca vecini si aliati – parteneri strategici. Ce numa ungurii sa faca planuri ( cum sa fure iara pamant romanesc..). Ca sa ma exprim academic, cele mai calde salutari..

 51. Vizita asta e una de inițiere în anumite practici homo în care turcii sunt experți ! 😉
  Cum Ciolacu cu ai lui nu sunt încă unși cu toate alifiile precum Câțu cu ai lui, de data asta vor experimenta pe fundul lor toate tehnicile în care turcii sunt experți pentru că se pare că nu le ajung înjurăturile de rigoare a milioanelor de români cu privire la sexul a nal itic ! 😉
  Pentru restul problemelor ce urmează și ele a fi rapid implementate în România , la porunca, era să zic sugestia UE , că ăștia sug de la noi totul, vor avea loc alte vizite : în Olanda pentru droguri, în Franța pentru lgbt și în SUA pentru a dobândi noi cunoștințe în gerontofilie ! 😉

 52. Charlie, observ ca o harjoneala intre doi baieti mari produce o mai ampla tulburare, luari de pozitie, articole in toata presa, fata de a o atitudine extremista in plin Parlament, atitudine care implica si politica externa…

 53. Cei din GAZA se numesc palestinieni. Fostii filistinieni (oamenii marii, minoicii din Europa), care care au migrat (in momentul exploziei vulcanului din Thiera/1500 BC si distrugerea civilizatiei lor indo-europene) in zona estica a Mediteranei (in zona Gaza). Fiind o populatie ajunsa pe acel taram anterior celei iudaice/1000 BC.
  Începuturile orașului Gaza le putem urmări până prin anul 1.500 BC. Orașul Gaza a fost un important centru filistinian.
  Filistenii (singular: filistean) au fost o populație antică, de origine indo-europeană, stabilită între secolele XIII-XI BC. pe coasta sud-estică a Mării Mediterane. Numele biblic pelištīm (ebraică (la plural): פְלִשְׁתִּים; egipteană peleset), atribuit acestei populații, este un nomen gentilicum. Din această denumire au derivat în greaca veche παλαιστινη și în latină palaestina. Numele latin s-a impus în epoca romană asupra întregii zone, devenind regionimul Palestina.
  Cele mai timpurii izvoare istorice privind filistenii sunt inscripția și basoreliefurile monumentului dedicat lui Ammon, ridicat la Medinet Habu, în Egiptul Superior, în apropiere de Teba. Monumentul a fost construit în perioada faraonului Ramses al III-lea (1184-1153 BC). Inscripția relatează despre campania lui Ramses al III-lea împotriva libienilor și a unor „popoare ale mării”. Prin termenul „popoarele mării”, izvoarele egiptene se referă la diverse grupuri etnice care în perioada faraonilor Ramses al II-lea (1279-1213 BC) și Merneptah (1213-1203 BC), venind de pe mare, au atacat Egiptul. Acestia fiind identificați prin etnonimul „peleset” (filistenieni) in inscripțiile de la Medinet Habu.

 54. Despre inflatia din Turcia care este mult mai mare decit a noastra din 1990 si pina astazi nu spui nimic ?

 55. @ Nu se face performanta cu golani – Absolut de acord ; @ baba cloanta – Absolut de acord :

 56. E un lucru mare, Turcia e una dintre top 10 tari de pe Pamant ca frumusete.Mor dupa Antalia nu concepeam un munte atat de frumos si inzapezit sa rasara din spuma marii.Istanbul iar un oras superb de seara pe malul stramtorii. O tara cu un potential turistic teribil de mare imi pare rau ca nu pot intra in Ue probabil ma gandesc doar din cauza diferentelor de cult desi Romania a sustinut mereu Turcia pt Ue🇪🇺. Imi pare teribil de rau ca nu putem sa ne ridicam turistic la nivelul Turciei din cauza climei.

 57. UK a adunat de la cel mare diamant extras in India la obiecte arheologice din intreaga lume, mumii, sarcofage, etc. si altii au luat, la Paris este si un obelisc egiptean. Nimeni nu va restituie ceea ce a luat, iar sabia lui Stefan cel Mare si Sfant are un simbol mult mai mare decat crezi. De unde stii ca a fost prada de razboi si nu darul unui tradator? Romania are aprox. 19 milioane de locuitori, Turcia 84 de milioane, iar Egiptul 111 milioane…

 58. Turcia nu este primită în Ue pentru că o țară cu peste 80 de milioane de locuitori reprezintă un pericol pentru cei care au pus labele pe această făcătură birocratică ajunsă acum un kibutz condus de către niște iudeo-masoni ce nu reprezintă interesele niciunui popor european, ci doar a unor sataniști sadea care conduc spre un dezastru planificat peste jumătate de miliard de oameni !
  Să sperăm că până la urmă se vor trezi și europenii dacă la conducere vor ajunge personalități ca Orban, Fico, Vucic, chiar și Meloni și nu paiațe ca Macron, Scholtz sau celelate caricaturi în frunte cu Ursula, Smidt, ca să nu mai amintesc de plăvanul nostru ce se visează șef în NATO, sau UE , nu de vreo celulă pe la vreun loc de „relaxare” pe deplin meritat !

 59. Baba cloanta 10 cu +++. De la Nord la Sud, de la Est la Vest, binomul toxic PSD-PNL a împărțit România pe triburi, cătune, giudețe, muncipii! Cine e tare la Giudeț? Cine face minim minimorum 20 000 000 de Euro pe mandat? Șeful de CJ! Dl Iulian Dumitrescu de la CJ Prahova este un exemplu viu, viu de tot! Doamna din Bacău își mușcă mâinile până la cot! Să pierzi contract de achiziții Tramvaie Turcești și apoi 16% din Suma brută pe 20 de ani din Mentenanță? Câte zeci de milioane de Euro pierdute? A streetcar named deșire! Câte știe dl Nistorescu, câte știe! Turcu’ dă bine rahat Turcesc în bănci elvețiene! Vii ruptăn’cur din Bacău, vrei melearde? Și io vreau da’ cine să mă pună Primar? Arhimandritul Argatu Voiculescu Dan are alte opțiuni! Între Utrenie, Vecernia și un pui de somn, mai pune țara la Cale la A3-CNN în timp ce dl Radu Tudor ii masează șalele și dl Gădea ii face un ceai din Bășina Porcului, pardon rostopasca! Amin vouă copchii miei!

 60. Am crezut că nu vad bine! Broscoiul Kermit din Păpușile Muppets, pe post de bivol african? Afișe cât un bazin olimpic pe marnea drumului? Dar pe când limba romana la nivel de a VI-a? Că un ostaș știe lb română la nivel de sugar? Râd cu hohote..

 61. SUNT CURIOS DE SCHIMBUL DE EXPERIENȚĂ PE LINIE DE EDUCATIE UNDE MINISTRULROMÂN ERA IN PRIMUL RAND???

 62. Vqd ca unii isi dau cu parerea despre ARO si probabil sunt prea mici sa fi apucat vreuna. Erau foarte fiabile. Nu erau masini de lux ci pt agricultori si armata. Pt cultura voastra numai Mercedes avea un model teren la acea vreme. Nu va mai dati cu parerea aiurea in tramvai. Am avut ingineri foarte buni. Si ca sa va puteti masura ignoranta Ceausescu nu era tampit iar celebrul camion Roman era facut impreuna cu nemtii de la Man din RFG. Dar banuiesc ca har nu aveti ce inseamna RFG, nu-i asa?

 63. „Reţelele de socializare au oferit dreptul la opinie unor legiuni de imbelici care până acum îşi exprimau părerea doar în baruri, în faţa unui pahar de vin, fără să facă vreun rău comunităţii. Camarazii lor îi reduceau imediat la tăcere. Dar acum au acelaşi drept la cuvânt precum un laureat al premiului Nobel ….. Televiziunea a promovat idiotul satului față de care spectatorul se simțea superior. Drama internetului este că l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr” – ŢI-AI DREAC’ DE POSTACI NEMERNICI ŞI IMBECILI!

 64. @Generalul Paton
  ARO a fost foarte bun cand era M461 si avea motorul Juma’de Carpati V8, adica Ford 4L pe benzina. Cu axe fixe pe fata si spate si cu foi. ARO 244 &Co cu motoare Diesel U 650 sau U 450(copie Fiat) cu suspensii independente fata erau dezastru. Motoarele le distrugeau sasiul din cauza vibratiilor. Am facut teren niste j-de ani si stiu ce spun. Alea cu motoare Peugeot sau Toyota erau deja alta mancare de peste.

 65. @ Nea Cornele când te gândești că o să ai fotbal ca la turci în România și chiar și alte sporturi,evenimente, ca să discuți comparativ de putere economică și de nivel de dezvoltare, ?

 66. @ Din Erdely, cu dragoste: mersi de info…par corecte.Ca roman nu am fost favorizat sa am acces la ele..gen Mircea, cuman.Posibil…la Cozia ib fresca apare cam negricios.
  O observatie : Ataturc NU a fost …turc. Pe modelul Marx nu a fost german, Stalin, gruzin, Marat sau Robespiere.francezi.

 67. La un semn deschisă-i calea și s-apropie de cort
  Un Ciolac atât de simplu, după vorbă, după port.

 68. Boṣorogu’ cretin Klaus Schwab a anuntat ca se retrage din fruntea WEF intrucît la 86 de ani il cauta mosrtea pe-acasa…si oricum facea pipi de 10 ori pe ora, asa ca e mai bine sa stea acasa…am rasuflat usurat, intrucit aceasta piftie răsuflata, imbatrinita in rele, e folosit pe post de Bau-bau ca sa sperie lumea cu progresismul car va aduce iadul pe pamint…azi citesc ca bosorogu e inca verde si va continua sa fie Lucifer in imaginatia sa bolnavă, pe alt post fireste…iar sint speriat…

 69. Azi l-am vazut la tembelizor pe Klaus Iohannis. La Zarnesti. Cu baietii de la mediu. Spunea ca România e frumoasă. M-am intrebat de unde stie, el servind numai destinatii exotice…hmmm..Cu alaiu’ slugarnic
  după el, sorbind indicățiile pretioase. Ca pe vremea lui Cească. Era ingindurat, abătut, cu gindul probabil ratacind pe coridoarele White House…E inuman, deci normal pt el, ce i se intimplă..dupa ce a servit fidel camarila mondiala, din postura de preṣ. al Rom, acum e lasat de izbeliste…o nedreptate…domne nu mai exista cuvînt, nu mai exista onoare sau promisiuni respectate…si acum ce urmeaza: DNA, procese, atacuri, etc..mai bine nu se băga..tardiv insa…păi asta-i treabă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.