Începând cu 10 februarie, consumatorii europeni ar putea găsi un ingredient nou surprinzător în mesele lor de zi cu zi – pudra de viermi de făină tratată cu UV. Conform unui nou regulament UE adoptat pe 20 ianuarie, până la 4% din această proteină pe bază de insecte poate fi adăugată în pâine, brânză, paste și alte produse, scrie Greek City Time
Conform Eunews.it, Comisia Europeană a dat undă verde includerii făinii de larve de Tenebrio molitor în catalogul alimentar nou al UE, după ce a aprobat anterior insecte comestibile precum greierii de casă și viermii, scrie DailyNewsHungary
În ciuda opoziției grupurilor de extremă dreaptă din Parlamentul European, autorizația permite comercializarea pulberii din larve întregi tratate cu UV începând cu douăzeci de zile de la publicarea sa oficială. . Unda verde de a fost data pe 20 ianuarie de catre Comisia Europeană ceea ce înseamna ca începând cu 10 februarie, consumatorii europeni ar putea găsi acest nou ingredient în „pâine și chifle, prăjituri, paste, produse prelucrate din cartofi, brânză și produse lactate și compoturi de fructe și legume destinate populației generale”.
Sursa: mariustuca.ro
Doctori mea n-are nimic de zis?