Un europarlamentar PDL compară campania invaziei românilor în Marea Britanie cu povestea Prostia omenească

Europarlamentarul PDL Petru Luhan compară campania privind invazia românilor în Marea Britanie cu povestea”Prostia omenească” scrisă de Creangă.

Și pentru că, după mai bine de două săptămâni de la liberalizarea pieţei muncii, temerile britanicilor nu s-au adeverit, cei ajunși în Marea Britanie având contracte de muncă şi fiind vorbitori de limbă engleză, Luhan le cere politicienilor şi ziariştilor britanici să își ceară scuze.

„Oricărui român, această campanie îi aduce aminte probabil de o povestire populară, intitulată «Prostia omenească» a marelui scriitor Ion Creangă (1837-1889). Eroul acestei povestiri se întoarce acasă şi îşi găseşte soţia şi soacra plângând şi urlând în timp ce se holbează la pătuţul copilului. Întrebate ce le-a apucat, ele răspund că micuţul va muri. De ce? Pentru că pătuţul lui se află lângă sobă, pe sobă se află un drob de sare, iar dacă pisica se va sui şi-l va răsturna, i-ar putea cădea în cap. Cu alte cuvinte, pericolul e doar în mintea lor”, a menţionat Luhan într-un comunicat de presă.

El subliniază că a citat această povestire pentru a arăta de cât umor şi de câtă înţelepciune este în stare poporul român, pe care unii îl dispreţuiesc într-atât încât îl asemuiesc unei adunături de „hoţi, leneşi şi cerşetori”.

„Sigur că există şi astfel de oameni în România, la fel cum există şi în Marea Britanie. Indiferent de culoarea pielii lor! Dar acestea sunt excepţii. Majoritatea românilor – oricât cât de săraci ar fi consideraţi prin comparaţie cu alte naţiuni – sunt cinstiţi, mândri şi muncitori”, mai arată europarlamentarul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.