Grevă generală luni

Angajaţi din instituţii aflate în subordinea Ministerului Muncii, membri de sindicat, dar şi persoane neafiliate organizaţiilor sindicale, vor intra, începând de luni, 27 noiembrie, în grevă generală, a anunțat duminică, pe Facebook,  Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii (FSMM).

„Începând cu data de 27 noiembrie 2023, membrii sindicatelor afiliate la FSMM cât şi angajaţii neafiliaţi în sindicate declară grevă generală pentru eliminarea inechităţilor salariale şi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă. Această acţiune vine în contextul eforturilor constante ale Federaţiei Sindicatelor din Ministerul Muncii de a obţine condiţii de muncă optime şi remunerare echitabilă. Membrii sindicatelor au considerat că greva este un pas necesar pentru a atrage atenţia asupra problemelor semnificative cu care se confruntă angajaţii din instituţiile Ministerului Muncii”, transmite federaţia sindicală.
Angajații reclamă „creşterea continuă a inechităţilor salariale, condiţii de muncă precare şi deficitul de personal” despre care spun că i-au determinat „să acţioneze pentru a obţine schimbări concrete şi sustenabile”.
„Scăderea puterii de cumpărare şi impactul inflaţiei au accentuat la rândul lor starea de nemulţumire şi au impus necesitatea acestei măsuri”, mai transmit sindicaliştii.

Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii transmite că „rămâne deschisă la dialog pentru găsirea soluţiilor care să conducă la o îmbunătăţire a calităţii vieţii profesionale pentru toţi membrii săi”.

„Ne cerem scuze pentru orice disconfort generat beneficiarilor noştri şi îi apreciem pentru înţelegerea de care au dat şi dau dovadă în aceste momente”, precizează sindicaliştii.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

9 Comentarii

  1. Ministerul muncii! Parca s-ar mai munci prin ministere! Atât de mult au muncit, ca ne-au adus la 200 miliarde datorie!

  2. În așteptarea Zilei Naționale nu Erori au fost, Erori sunt încă și vor fi în Neamul Românesc, ci Catastrofa și vina principală pentru falimentarea, închiderea și vânzarea la fier vechi a zeci de mii de fabrici și uzine Au fost și sunt încă Sindicatele, și cei care, ghidați de moștenitoarea Securității Serviciul Român de Informații, le conduc.

  3. Daca fac Greva . Când mai primesc Pensionarii Pensiile ? In Decembrie 2023 ?

  4. Ar trebui finalizata legea salarizarii unitare in sistemul public. Se vorbeste de acesata lege din 2009. Toate tarile au aceasta lege. Nu cine tipa mai tare are salariu mare. Dau tot timpul un exemplu de o institutie care ar trebui sa functioneze bine si sa fie populata cu oameni onesti si capabili, Inspectia de Stat in Constructii. Vom constientiza importanta acestei institutii si calitatea activitatii doar cand se va intampla o nenorocire. Nu toti bugetarii dorm in bocanci. Si exista multe ale institutii de stat cu competente tehnice: CNCAN, AFER, ISCIR, RAR, ISCTR, ARR, Garda de Mediu, Agentia Nationala a Medicamentului, unde trebuie oameni capabili si platiti decent.

  5. Mai există “Inspecția de Stat in Construcții”? Blocul cu 5 nivele din Baia Mare bloc cu apartamente cumpărate în anul 1982, parter nivel 1 și 2. După 1990 cei care cumpărat sau vechii locatari au facut îmbunătățiri devastatoare. Zid de rezistență și baia de serviciu au fost desființate pentru a crea un hol mare la intrare. Cămara care îngloba tuburile de aerisire desființată spre a mări bucătăria. Cei de la etajul 4 împroprietăriți de Petre Roman s-au făcut proprietari pe uscătorie pe care au împărțit-o în două între ei. Au spart planșeul de acoperiș, scară la pod, cameră în pod cu blocarea aerisirile conductelor de scurgere și aerisirea de la o baie interioară. Nu trebuie un cutremur mare și blocurile din plăci după dezastrul îmbunătățirilor vor cădea precum cărțile de joc. Cui să tragi semnal de alarmă? Probabil cine conduce Inspectia de Stat in Constructii Baia Mare a terminat psihologie, comunicare, jurnalistică, dreptul…

  6. Indolenta mai mare de cum sunt unii functionari de le acest minister eu nu am intalnit nici in regimul trecut. Cunosc o persoana , dintr-un sat de langa Iasi, care si-a depus dosarul de pensionare in decembrie 2022 cand a implinit 65 ani. Dupa 4 luni cei de la casa de pensii il anunta ca unele inscrisuri din cartea de munca ar fi incorecte si trebuie sa solicite la arhivele din Trgu Mures o confirmre de valabilitate pentru o perioada de 17 ani din cartea de munca. Dupa ce plateste taxa de 500 lei in luna august primeste documentul si merge cu el la Casa judeteana de Pensii. In luna octombrie i se spune ca au facut si ei un demers la Arhivele de la Targu Mures pentru a li se confirma valabilitatea documentului adus de el, cel primit de la arhivele din Targu Mures. Peste 4 zile suntem in decembrie 2023 si o persoana 66 de ani,cu drepturi depline de a primi pensia asteapta de un an ca functinari de la Casa de Pensii Iasi sa se indure sa-i aprobe dosarul de pensie pentru care a cotzat, din propriu salariu o viata de om.

  7. Cu cat se Măresc Pensiile de 1100 de lei . La 1 Septembrie 2024 ? Abia Astept ! Sa vina 1 Septembrie 2024 !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.