(VIDEO) Cele „peste 50 de măsuri” ale lui Ciolacu

bani-moneda-romania-inflatie

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că Guvernul urmează să aprobe o ordonanţă de urgenţă privind reduceri de cheltuieli în sistemul bugetar care cuprinde 50 de măsuri.

Şeful Executivului a avut, miercuri, o întâlnire de lucru cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, la sediul ministerului.

„Am avut o discuţie foarte aşezată în principal pe ordonanţa de urgenţă pe care urmează să o promovăm în Guvernul României în ceea ce priveşte partea de reduceri de cheltuieli din sistemul bugetar. Sunt peste 50 de măsuri, domnul ministru le va detalia. Ele au fost discutate şi în cadrul Coaliţiei. De fapt şi de drept, vorbim în primul şi în primul rând, din punctul meu de vedere, de prima reformă reală în ceea ce priveşte sistemul bugetar. Este pentru prima oară când un Guvern al României îşi asumă o astfel de abordare „, a declarat Marcel Ciolacu.

El a subliniat că măsurile propuse de ministrul Finanţelor sunt „corecte”.

„Cred cu tărie că toate măsurile propuse în acest moment de domnul ministru sunt corecte. Este timpul ca cei care muncesc să primească salarizarea corespunzătoare, să primească sporuri. Cei care merg la serviciu de zeci de ani să se joace Solitaire, să caute în altă parte acest mod de a munci. Sunt peste 50 de sporuri. Este incredibil unde a ajuns acest fenomen şi mă bucur că am un partener, actualul ministru al Finanţelor Publice, să ne asumăm aceste lucruri curajos şi să le explicăm românilor foarte clar”, a declarat Ciolacu.

Premierul a precuzat că România a pornit în 2019 cu un deficit bugetar de 2,7 – 2,9% din PIB, iar „după două guvernări nefericite” a ajuns la un deficit de 9,2%, menţionând că şi-ar fi dorit ca măsurile fiscale să fi fost luate din timp, „de când existau elemente clare că este foarte puţin probabilă încadrarea în deficitul asumat pentru anul acesta”.

Ciolacu a menţionat că speră ca în negocierile cu Comisia Europeană să fie evitată blocarea fondurilor europene.

„S-a pornit în 2019 cu o datorie publică de 37%, din câte ştiu eu, şi cu un deficit bugetar de 2,7-2,9. Şi am avut, după două guvernări nefericite, am ajuns la un deficit de 9,2, fiind singurul stat din Uniunea Europeană care are un acord în ceea ce priveşte deficitul excesiv. Sunt multe măsuri care se iau şi mi-aş fi dorit ca aceste măsuri să fie luate din timp, de când existau elemente clare că este foarte puţin probabil să ne încadrăm în deficitul asumat pentru anul acesta”, a afirmat Ciolacu, la o conferinţă comună cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, în care a fost anunţat un plan de 50 de măsuri de reducere a cheltuielilor.

Marcel Ciolacu a precizat că România este, totuşi, în stabilitate economică.

„Nu vorbim de o criză economică, nu vorbim de recesiune în România. Vorbim pur şi simplu de lucruri pe care ni le-am asumat în faţa Comisiei şi cred că cel mai important este să continuăm acest dialog cu Comisia ca să nu se întâmple ce este cel mai rău pentru orice stat membru al Uniunii Europene, respectiv blocarea fondurilor europene. Eu cred că mai mult ca sigur că vom reuşi împreună să evităm acest lucru, să avem o negociere corectă cu Comisia, cu elemente atât în ceea ce înseamnă cheltuielile, dar şi veniturile, şi de aici să avem un plan foarte corect şi asumat pe perioada următoare”, a adăugat premierul.

El a mai spus că nu caută vinovaţi şi îşi asumă în totalitate aceste măsuri.

„Nu este confortabil, cred că nici pentru mine, nici pentru domnul ministru, şi de aceea am şi preferat să vină astăzi, fiindcă, repet, eu nu caut nici vinovaţi şi nici nu fac parte din oamenii politici care să-şi asume doar pe cele bune”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

  1. Mesaj: Baaaa! ati ramas cu 30 de ani in urma! Au aparut jocuri mult mai faine.

  2. vraja marii pe care nu o mai avem…nu ca ne-au poluat-o altii, ci o facem chiar, noi deversand dejectii din „imobiliarele” securicilor mafioti, care au impanzit litoralul si care cer loc platit pe plaja, cu sau fara sezlong, umbrela si alte scheme, exact cum face si mi s tre tzul asta. big time siktir.

  3. Da – i afara si de la TVR ca si acolo s – au cuibarit pe lefuri de 8.000 de euro!… Dar cine mai face Propaganda Anticomunista? Cei mai ai dracu anticomunisti sunt bugetarii cu leafa mare….Am intalnit in domeniul Privat multi oameni cu vederi pro comuniste….probabil ca munca grea te aduce mai aproape de realitate.

  4. Sa le taie toate sporurile ! Altfel astia isi baga spor de digitalizare, adica de facut nimic !!!

  5. S’-avem pardon ! Nu „merg la lucru”, ci merg la sirvici !
    Ceea ce-i TOTAL DIFERIT ! …dă 33 dă ani ! …aaaaa, că-s plătiți pentru asta ?! PeSeDEaua are un rol mare în problemă !
    Șî UNII NICI MĂCAR NU JOACĂ „Solitaire”! …par igzamplu, vecinu’ meu își plimbă cîinele timp de 8 ore cu avtomobilu’, se duc pe terenuri virane, că cîinelui îi place să facă „mișcare”, altfel latră în bloc… Urmarea? Vecinu’ a primit o promovare ierarhică (cu mărirea salariului, bine-‘nțeles!), deși nu se pricepe la nimic! …total incompetent, și leneș cît încape! TRĂIASCĂ ȘPĂGILE OLTENEȘTI!

  6. Tăiați sporul de pentru cei cu doctorate.
    Doctoratul este un titlu stiințific,nu profesional;calificare,gradație etc.
    Nicăieri în Europa nu se dă un astfel de spor!Cuantumul este de 50% din salariul minim brut pe țară,care acum este de 3000 de lei.La sutele de mii de “doctori” pe care îi avem ,se plătesc de la buget o groază de bani nemunciți!

  7. Prim-menestrelu’ ‘lii, impostor și catastrofă umană, șpagasin ordinar! Băga-ți-ai PeSeDeaua în budă.
    GSp: „Evenimentele recente, faptul că premierul Marcel Ciolacu, Ministerul Apărării și clubul militar au permis celor de la FCSB să joace pe noua arenă din Ghencea, au bulversat și mai mult lucrurile, inclusiv în privința asocierii.
    Toți cei care au decis asta nu înțeleg că Steaua, de fapt, va pierde bani. Câștigă 35.000 de euro pe un meci, dar pierde sute de mii de euro de la sponsori.
    Pentru că se va adânci confuzia, FCSB va continua să își aroge numele de Steaua. Iar acești sponsori veniseră la club pentru că erau suporteri ai Stelei. Dar în aceste condiții, nici ei nu mai știu pe cine ar ajuta. De aceea nu vor să mai sponsorizeze clubul”!

  8. Romanii il țin minte pe Prigoana care când era la putere spunea romanilor: lasati- ne ca lucram la reformarea statului. Alta panglicara, Olguța Vasilescu , cu studii ,,solide” la Karate: lasati- ma ca lucrez la legea salarizării, care îmi pare rău dar va fi pusă in practica dupa încheierea mandatului meu de ministru al Muncii. Iar acum Ciolan: Lasati – ma sa lucrez pentru desființarea pensiilor speciale , pe care spunem noi PSD le- a ,,implementat”. Ciolan continua:ne pare rău dar reforma va fi gata in 2025. Dar fata lui Ciolan exprima minciuna pe care încearcă sa le- o ingurgiteze romnanilor ca pe o broasca râioasă . Insa romanii vad si simt in propriile buzunare efectele dezastruoase ale guvernării FSN timp de 34 de ani: ponderea salariilor in bugetul statului este cea mai mare din UE : 33,8% fata de 22,4% in UE. Gradul de colectare a veniturilor fiscale la bugetul de stat in Romania 27% fata de 40% in UE. Dezastru in Sănătate, Învățământ, Cultura . Si acum Ciolan vrea sa distrugă clasa mijlocie lăsând neatinse salariile ai bonusurile aberante celor angajați la stat , date de putere pentru a fi susținută. Despre ce vorbim ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.