Vizitează primul muzeu dedicat COVID-ului

Artiști din toată lumea au surprins în creaţii originale momentele cele mai grele ale pandemiei. Acestea pot fi văzute pe Instagram, pe pagina primului muzeu de artă Covid din lume.

Trei tineri din Barcelona au avut ideea de a crea un muzeu online al pandemiei. Jose Guerrero este unul din ei.

Totul a început în primele zile ale lockdown-ului, când se cânta la balcoane, când oamenii se băteau pe hârtia igienică şi când mobilul era singura conexiune cu ceilalţi.

Primele lucrări de artă au sosit din Italia. Apoi măştile sau gelul dezinfectant au acaparat minţile artiştilor, afectaţi de lipsa îmbrăţişărilor şi de distanţarea socială.

„Când am început să postăm lucrări, Italia era greu afectată şi aici în Spania nu prea luam lucrurile în serios. Operele din Italia erau mai dure, vorbeau despre unitate, forţă, speranţă. La început erau multe elemente care se repetau. Apărea des hârtia igienică, apoi se vedeau mai mult uşile, ferestrele, telefoanele cu apelul video”, a spus José Guerrero Balonga.

„Tema trebuie să fie coronavirusul. Să povestească o trăire, o reflecţie, vreun sentiment cu care poate să se identifice orice persoană din lume. Una din ideile muzeului era să-i ajutăm pe artişti pentru că sunt primii loviţi de criză”, continuă iniţiatorul muzeului Covid.

Printre autorii preluaţi pe Instagramul muzeului se numără şi artişti români ca Dan_Cretu, dar majoritatea semnează cu pseudonim.

Inspiraţi de drama pandemiei, în toate lucrările lor se întrevede speranţa unei victorii asupra virusului.

Jose şi colegele sale lucrează acum la rentabilizarea acestor opere, prin vânzarea de tricouri sau albume. Beneficiile vor fi destinate artiştilor din colecţia muzeului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Personal cred ca daca scap si peste vreo doi-trei ani cineva incepe sa-mi pomeneasca despre anul 2020 il iau la bataie, daramite sa mai si vizitez „Muzeul COVID-ului” !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.