Lumea virtuală a acaparat planeta

Numărul de utilizatori activi de pe reţelele sociale a depăşit în 2023 pragul de cinci miliarde de persoane, adică 62,3% din populaţia mondială, potrivit unui raport anual publicat miercuri, transmite AFP.

În 2023, numărul de utilizatori activi de pe reţelele sociale a crescut cu 5,6% comparativ cu 2022, în timp ce populaţia mondială a înregistrat o creştere de 0,9%, precizează acest raport elaborat de agenţia We are social şi compania Meltwater, pe baza estimărilor realizate de Kepios, o firmă specializată în analiza sectorului digital.

Comparativ, la nivel mondial există 5,35 miliarde de persoane care dispun de o conexiune la Internet.

Cea mai importantă reţea socială, în funcţie de numărul de utilizatori, este Instagram (parte din grupul Meta) cu un total de 1,65 miliarde de utilizatori, urmată îndeaproape de TikTok (1,56 miliarde de utilizatori). Autorii raportului recunoscut totuşi că există o anumită lipsă de precizie cu privire la conturile automatizate sau cu privire la persoanele care au deschis conturi sub diferite identităţi.

Ca o dovadă a curiozităţii generată de inteligenţa artificială, pagina Wikipedia cea mai consultată în 2023, în toate limbile cumulate, este cea a ChatGPT, cea mai cunoscută inteligenţă artificială generativă dezvoltată de firma OpenAI.

We are social este o agenţie internaţională cu 1.100 de angajaţi repartizaţi în 19 birouri din întreaga lume. Înfiinţată la Oslo în 2001, Meltwater are 50 de birouri repartizate pe şase continente, iar sediul său social este la San Francisco, California.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

3 Comentarii

  1. Nu țipă ecologiștii pentru energie enormă consumată pe secundă și cu cât participă la încălzirea planetei funcționarea serverele uriașe care le deservesc??? Fiindcă de la facilitatea de fantastică de acces la date din biblioteci și muzee cu care s-a început, la stocarea a mii de miliarde de poze, mesaje, mailuri de pe ultimii 25 de ani, traseul parcurs cu telefonul, mașina, spionarea caselor prim camera de la telefon, leptop mă rog laptop, tabletă, Smart TV e nucleară. Trăim dispariția intimității, dispariția inviolabilității corespondenței, și practic a persoanei și a locuinței. Fiindcă când se vine cu mandat judecătoresc sunt culese și date stocate date “fără a prinde chiar de veste”. Nu esta o veste bună. Este un dezastru pentru om. Telefonul mobilul ajuns iPhone e “Mirodenia drog” cu care s-a pus stăpânirea pe gândirea și sufletele oamenilor.

  2. Lumea virtuala, sau, lumea minciunilor manipulatorii a acaparat tot ce înseamnă comunicare?!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.